... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

28. července 2015 - VNITŘNÍ HLAS

28.7.2015|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 28. července 2015
VNITŘNÍ HLAS

Odpovědi na všechny otázky nosíme uvnitř. Ovšem velmi záleží, jakým způsobem a na co se ptáme, resp. která část nás samých se ptá. Vnitřní hlas nemusí mít vždy podobu jasné intuice, předvídání či vnitřního dialogu. O hodně častěji se projevuje spíše jako kompas, jako lakmusový papírek, který srozumitelně identifikuje, zda kroky, činy, chování, rozhodnutí, která se chystáme učinit, s námi v hloubi naší existence ladí či nikoliv.

Abychom mohli vejít do kontaktu s touto kvalitou, musíme se ztišit. Vnitřní hlas, pokud promlouvá, promlouvá šeptem. To, co křičí v naší hlavě, je naše ego, které se dožaduje se pozornosti, rozkazuje, srovnává, kritizuje a odmítá. Někdy je opravdu těžké naši mysl neposlouchat, ale není to nemožné.

Dnes se objeví nejedna příležitost trénovat vědomou práci s vlastní myslí, s tím nekonečným generátorem obav a katastrofických scénářů. Pomocí dechu a odstupu od vlastních dramat dnes zkusme jako nezávislý pozorovatel sledovat, co vše naše hlava produkuje. Věnujme tomuto obsahu pozornost, ovšem ne důležitost. Možná budeme překvapeni, kolika nesmyslům, které naše hlava neustále tvoří běžně důvěřujeme a podřizujeme se jim. Teprve až se nezaujatě potkáme s toxickým obsahem naší hlavy, objeví se odvaha naslouchat tomu, co je pro nás opravdu důležité, začít tomu důvěřovat a následovat to.

Pěkný den.

 
Zobrazeno: 1154 ×diskuze (3)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -