... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

18. srpna 2015 - TRANSFORMACE

18.8.2015|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 18. srpna 2015
TRANSFORMACE

Transformace je jako malá smrt, která nás konfrontuje s bolestí a odevzdáním. Můžeme se bránit, můžeme smlouvat, můžeme nesouhlasit a popírat…ale to je asi tak všechno, co s tím můžeme dělat. Čím více dnes budeme bojovat se situacemi, ve kterých se ocitneme, tím bolestivější a vyčerpávající to bude boj. Nezbývá, než se odevzdat a pro dnešek akceptovat procesy, které se dějí.

Ať už má dnešní Transformace podobu konců - ať už vztahů, dovolených, práce či jakýchkoliv situací, nebo zmatků, nejistot a překotných změn, při kterých nezůstane kámen na kameni, přijměme to. Nevzpírejme se a uvolněme se do energie hluboké akceptace toho, jak to je.

Kontrola a úsilí dosáhnout, aby se věci děly podle našich představ, dnes působí jako smyčka kolem krku, jako okovy, které ještě pevněji stáhnou naše tělo. Jakékoliv zápolení a odmítání je zbytečné mrhání energií a podobá se boji s větrnými mlýny. Obraťme se proto raději dovnitř, do sebe a tam vytvořme dostatek prostoru pro aktuální prožívání a odevzdání se.

Transformace bývá bolestivá a plná obav. Končí staré a bezpečné nastavení a objevuje se nový, prozatím nedefinovaný prostor, ve kterém máme pocit, že se ztratíme navždy. Z pohledu mysli, nikdy nejsme na transformaci dostatečně připraveni, a kdybychom mohli, tak ji zase o den oddálíme a ještě chvíli setrváme ve smrádku bezpečí. Naštěstí, naše mysl o připravenosti na transformaci nerozhoduje.

Pěkný den.

 
Zobrazeno: 1475 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -