... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

13. dubna 2015 - MOŽNOSTI

13.4.2015|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 13. dubna 2015

MOŽNOSTI

Dnešek je jako stvořený k rozletu. Nabízí nekonečné množství možností a příležitostí, kam se vydat, jak se cítit, jak se zachovat či jakou podobu sebevyjádření si dnes vybrat. Dvojka Ohně je karta plná svobody a pohybu bez hranic. Vybízí nás nebát se vybrat si z nepřeberného množství variant beze strachu, že sáhneme vedle. Symbolizuje do světa otevřená vrátka od kurníku – je tam tolik příležitostí a žádná omezení. A tolik neznámého.

Možnosti nám otevírají svět, ve kterém se můžeme stát kýmkoliv, můžeme dokázat cokoliv a splnit si jakýkoliv sen. Ruku v ruce s touto energií se dnes také máme příležitost potkat s vlastním strachem a omezeními, které naše obavy generují – všechny ty výmluvy, co ještě v našich životech možné je a co už ne, co máme právo si splnit a kde už si myslíme, že musíme brát ohledy. Možnosti jsou plné svobody. A tak jak víme, není pro každého. Ne proto, že na svobodu mají právo jen ti privilegovaní, ti co mají peníze a narodili se pod šťastnou hvězdou. Svoboda není pro každého, protože pokud se rozhodujeme opravdu svobodně, mizí z našeho života viníci. Najednou není na koho ukázat prstem. Nezbývá než se spolehnout na sebe sama, na svou odvahu a sílu vlastních perutí.

Můžeme cokoliv. Za předpokladu, že přijmeme odpovědnost za důsledky, které naše svobodné rozhodování vyvolá. A někdy je prostě jednodušší, uvěřit omezením a pohybovat se po malém, ale bezpečném plácku života, bez rozletu, ale taky beze strachu z pádu. Neexistuje špatná volba. Existuje pouze iluze, že něco nemůžeme. Protože ve skutečnosti pouze nechceme.

Pěkný den.

 
Zobrazeno: 1232 ×diskuze (6)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -