... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

14. prosince 2016 - LPĚNÍ NA MINULOSTI

14.12.2016|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 15. prosince 2016
LPĚNÍ NA MINULOSTI
 
Neochota pustit staré příběhy a křivdy, odmítání změny, stagnace, která nám do života má přinést pocit bezpečí a jistoty – všechny tyto aspekty způsobují, že nejsme schopni vidět dary přítomnosti a cítit radost a naplnění.
 
Pětka Vody nás staví před jasnou volbu: nechat si to staré, sice osvědčené a zaběhnuté, ale taky už dost použité, nebo udělat místo svěžímu větru v našem životě? Pokud pokukujeme po něčem novém, nezbývá než tomu předem vytvořit odpovídající prostor.
 
Dnešní energie je přímo stvořena pro to, abychom si udělali pořádek – v životě, ve skříni, v duši. Dovolme si pravdivě nahlédnout a pojmenovat, co za harampádí s sebou životem vláčíme, jaké stereotypy a myšlenkové vzorce používáme, jaké nepohodlné jistoty odmítáme opustit. Projevme velkorysost sami k sobě a vyházejme všechno, čím si zaskládáváme prostor. Je na čase převzít odpovědnost za realitu, kterou tvoříme, s každým „tohle se ještě může hodit“ jasně dáváme najevo postoj „nic lepšího si nezasloužím“.
 
Jakékoliv lpění omezuje a brání ve svobodě. Dokud to držíme, tak to ve skutečnosti nemáme. Hromadění starých krámů v naší mysli nám hojnost nepřinese, byť jich tam bude sebevíc. Bohatství je v přítomnosti, a v té není pro minulost místo.
 
Pěkný den.
 
Zobrazeno: 1257 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -