... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

15. června 2017 - VĚDOMÍ

15.6.2017|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 15. června 2017
VĚDOMÍ
 
Eso Mraků přináší svěží závan do našich myslí. Pro samé harampádí, které skladujeme v našich hlavách už není kam se hnout, ale nemějme obavy, dnes není nutné dělat velký úklid, stačí jen dokořán otevřít okna a nechat čerstvý vzduch, ať vykoná své.
 
Klíčovým slovem pro dnešní den je nadhled. Zabývat se detaily můžeme jindy, dnes bude užitečnější uvidět celou realitu z dostatečného odstupu, to nám dá více informací a řešení než podrobná analýza zblízka.
 
Aktivujme svého vnitřního pozorovatele a nahlížejme na události kolem nás a procesy v nás skrze jeho oči. Je to vděčný divák, nic neodmítne, nad ničím se nebude pohoršovat, možná ho některé objevy (zejména ty uvnitř nás) dokonce pobaví. Zásadně však nic nehodnotí, moc dobře ví, že kdyby se začal angažovat, identifikuje se s tím, co právě sleduje, a to je pro něj příliš omezující.
 
Nejenže nás nadhled může ochránit od zápletek naší mysli, pokud si udržíme dostatečnou otevřenost nezatíženou souzením, předsudky a očekáváními, jako bonus nás čekají informace v podobě nových souvislostí, rychlých řešení a elegantních rozuzlení.
 
Pěkný den.
 
Zobrazeno: 800 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -