... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

7. září 2017 - ZNOVUZROZENÍ

7.9.2017|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 7. září 2017
ZNOVUZROZENÍ
 
Energii Znovuzrození se někdy také říká povstání z ega. Neznamená to, že naše ego nenávratně zmizí a přestane nám komplikovat život, spíše získáme potřebný nadhled, abychom si uvědomili, jaké mechanismy ze strachu z odmítnutí, selhání či jakékoliv jiné formy zranění, používáme.
 
Ego je velmi důležitá složka naší identity a chtít se ho zbavit, potlačit ho, rozpustit apod. by bylo opravdu bláhové. A přece, přece se tisíckrát přistihneme, jak nás ničí, jak nám nedovoluje chovat se přirozeně, jak našeptává, abychom se schovávali nebo přetvařovali. Takové ego není nutné vypudit, takové ego je třeba uzdravit. Je totiž jen synonymem pro naše prastaré bolesti, kterým se snažíme vyhnout a necítit je. A tak nám ego, ve snaze uchránit nás před další bolestí, určuje, jak se máme směrem k vnějšímu světu chovat, aby nikdo nepoznal naše slabé a zraněné místo.
 
Až se dnes dostaneme opět do situace, kdy pro nás bude nepřijatelné vzdát se vlastní bojovnosti nebo naopak konečně se vymezit, mějme především na paměti, před čím si myslíme, že nás tahle strategie chrání, co se vlastně tak moc bojíme ukázat, co tak moc nechceme cítit. Dokud se hlouběji nezaměříme na tyto motivace, naše jednání bude vždy vycházet z pozice ega, tj. strachu. A tam kde je strach, tam není ani kontakt, ani svobodná volba.
 
Pěkný den.
 
Zobrazeno: 791 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -