... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

19. září 2017 - MOŽNOSTI

19.9.2017|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 19. září 2017
MOŽNOSTI
 
Možnosti…v každém okamžiku je jich podstatně více, než jsme ochotni připustit. Co nám vlastně brání roztáhnout pomyslná křídla a do syta využívat nekonečna variant v našem životě? Co je to za mechanismus, který nás neustále udržuje při zemi přesvědčováním, co je a co není možné v našem životě?
 
Dvojka Ohně nám připomíná, že můžeme cokoliv. A je to pravda. Můžeme se teď hned sbalit, zařídit si půjčku a vyrazit na cestu kolem světa. Můžeme už nepřijít do práce. Můžeme svést ženu, kterou jsme potkali na benzínové pumpě. Vše je otázka vnímání naší osobní svobody a toho, jak moc spolupracujeme s pravidly a omezeními, která někdo nastavil. Dnešní energie rozhodně neponouká k překračování etických kodexů (ačkoliv je otázka, co to doopravdy je, kdo je stvořil a zda jsou opravdu tak čisté a nadčasové), ale spíše nabízí zamyšlení, jak nakládáme s naší svobodou a potenciálem. Zda jsme čirou náhodou nesklouzli k tomu, že nic nemůžeme, protože to nedovoluje systém a mínění druhých.
 
Pokud něco chceme, tak to začněme realizovat, jakkoliv. Jenom probůh nebalamuťme sami sebe tím, že nemůžeme nebo že něco nejde. Protože ve skutečnosti pouze nechceme - ať už se hnout z naší bezpečné, byť omezující komfortní zóny, nebo převzít díl odpovědnosti za důsledky našich naprosto svobodných činů. Svoboda totiž není pro každého. Pokud se pro ni rozhodneme, tak to nemusí nutně znamenat, že jdeme sobecky přes mrtvoly, ale vždy to znamená, že se svobodně vzdáváme berličky na kohokoliv ukázat prstem a obvinit ho v případě nenaplněných očekávání.
 
Pěkný den.
 
Zobrazeno: 717 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -