... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

14. listopadu 2017 - POCHOPENÍ

14.11.2017|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 14. listopadu 2017

POCHOPENÍ

Často se cítíme jako lapeni v kleci a upřímně věříme, že nám vnější okolnosti nedovolují chovat se, rozhodovat a vyjadřovat svobodně. Tak rádi bychom udělali to, co chceme, ale myslíme si, že nemůžeme.

Dnes se objeví nejedna příležitost prozkoumat, co si myslíme, že nám brání v rozletu, v dělání a říkání toho, co doopravdy cítíme a co aktuálně chceme. Když si opravdu dáme práci a pojmenujeme překážky, které nám nedovolují svobodně dýchat, zjistíme, že jsou všechny velmi dobře zabydleny v naší hlavě. Můžeme cokoliv. A brání nám v tom to, čemu věříme. Jací bychom byli, jaký život bychom žili, kdybychom přestali věřit všem „pravdám“, se kterými se ztotožňujeme?

Páže Vody otevírá cestu ke svobodě. Jasně ukazuje na otevřená vrátka klícky, ve které se nacházíme. Ovšem někdy je těžké tuto výzvu následovat. Svobodu totiž dost často provází nejistota. Příliš dlouho jsme se spokojili s malým omezeným prostorem a jeho pohodlím. Tam venku je mnoho neznámého a my se odnaučili spoléhat se na vlastní instinkty a  poslouchat své srdce. Je tak jednoduché otočit se zády, zabořit hlavu do plné misky a pomyslet si: já nemůžu, protože…

Pěkný den.

 
Zobrazeno: 635 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -