... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

22. prosince 2017 - ÚSPĚCH

22.12.2017|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 22. prosince 2017
ÚSPĚCH
 
Dnešní den je tak trochu ve stylu „z extrému do extrému“ – buď si jej královsky a dosyta užijeme nebo se propadneme do osidel našeho bolavého ega a prožijeme den v aroganci, stresu a agresivitě.
 
Šestka Ohně nás učí slavit a radovat se z úspěchu, a nezáleží, zda se jedná o pracovní úspěchy nebo začínající vánoční svátky. Pokud plnými doušky nevychutnáme to, co se nám dnes nabízí, tak pocítíme silnou hořkost, lítost a frustraci, až to bude přirozeně odcházet.
 
Velkým rizikem Úspěchu je, že si myslíme, že všechno držíme pevně v rukou, že vládneme časem a podmínkami, zkrátka se děláme větší, než skutečně jsme. Snažíme se ohýbat čas a prostor, stíhat nestíhatelné a plnit nesmyslné plány. Možná se nám i některé kousky povedou, ale z vlastní zkušenosti víme, že nám velkou radost neudělají. Za nimi se totiž budou tlačit už další úkoly, které nám mají zaručit ocenění a pocit plnohodnosti.
 
Zkusme se dnes zbytečně nezaměřovat na to, co nejde podle našich představ, ale užijme si to, co máme k dispozici. Místo, abychom se drali za pochvalami druhých, oceňme se sami. A jestli dnes najdeme chvilku pro pár klidných nádechů a výdechů, zeptejme se sami sebe: proč tohle všechno vlastně dělám??
 
Pěkný den.
 
Zobrazeno: 1056 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -