... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

6. února 2018 - ZNOVUZROZENÍ

6.2.2018|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 6. února 2018
ZNOVUZROZENÍ
 
Desítka Mraků nám otevírá oči i srdce a poukazuje na vnitřní svobodu, pomocí které můžeme opět volněji dýchat. Jako bychom se probrali z nepříjemného snu a s úlevou zjistili, že máme opět vládu nad svým tělem i životem.
 
Pokud nebudeme příliš bdělí a ustrneme ve stereotypech, s velkou pravděpodobností nás čeká den v energii „ode zdi, ke zdi“, od totální paralýzy a submise až po vzteklé výpady a vzdorovitou aroganci. Oba dva extrémy jsou jen strategií, jak se vyhnout pocitu ohrožení a zranitelnosti; buď se schováme za masku těch hodných, kterým nic nevadí a všemu vyhoví nebo těch bojovných, co si za žádnou cenu nenechají nic líbit a pro jistotu jsou stále v opozici. Obě dvě strategie mají společného jmenovatele, a tím je strach, že nás někdo prokoukne, že budeme odmítnuti, když přestaneme vyhovovat nebo naopak, když začneme spolupracovat a pustíme si někoho blíže k tělu.
 
Znovuzrození v sobě nese téma svobodné volby. Pokud se nadneseme nad oba extrémy, můžeme s nadhledem sledovat, jak dětinskou obranou jsou, jak jedna strategie pohrdá druhou, jen aby bylo obhájeno toto pokřivené jednání. Znovuzrození nás učí povznést se nad tuto emocionální houpačku a uvědomit si, že obě varianty chování jsou stejně dobré, pokud si dovolíme používat obě. Je dobré umět s pokorou přiznat vinu nebo souhlasit, pokud to s námi ladí, stejně jako se vymezit a stát si za svým, pokud toto přesvědčení vychází ze srdce, a ne z našeho zraněného ega.
 
Pěkný den.
 
Zobrazeno: 714 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -