... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

5. dubna 2018 - MILENCI

5.4.2018|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 5. dubna 2018
MILENCI
 
Milenci na první pohled překypují láskou a přitažlivostí, co se ale doopravdy odehrává pod povrchem? Proč nás to k někomu táhne a o jiného ani pohledem nezavadíme? A jak je možné, že počáteční chemie časem vyprchá a zůstává jen zklamání z nenaplněných tužeb?
 
Téma dnešního dne jsou vztahy, ať partnerské, pracovní či vztah k sobě sama. Milenci přináší zajímavé postřehy o dynamice vztahů, příčinách a důvodech scházení se a rozcházení, závislostech. Vztahy jsou vždy velmi cennou informací o nás samých a partneři jsou lakmusovým papírkem naší sebelásky.
 
Dnes se objeví výjimečná příležitost prozkoumat opravdovou motivaci, se kterou do vztahů vcházíme. Je těžké si to přiznat, ale málokdy to bývá z čisté lásky. Dřív nebo později vyjde najevo, že po druhém něco chceme a věříme, že když to dostaneme, budeme moci být ve vztahu šťastní. A tak si často lásku pleteme se závislostí. Myslíme si, že milujeme, ale ve skutečnosti potřebujeme. Partnera jsme si spletli s rodičem a trváme na naplnění potřeb, které nám mají zajistit pocit bezpečí. A když nedostáváme, tak přitlačíme – někdy otevřeně, někdy nenápadně.
 
Připustit si, že jsme s partnerem šťastní jen v případě, kdy splňuje naše představy, je prvním krokem ke svobodě ve vztazích. Ne svobodě, která je spojována s přeskakováním z jedné postele do druhé, podle toho, kdo zrovna odpovídá našim požadavkům, ale svobodě, která umožňuje milovat jen tak, bez podmínek a výměnného obchodu.
 
Pěkný den.
 
Zobrazeno: 568 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -