... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

6. dubna 2018 - KAŽDODENNOST

6.4.2018|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 6. dubna 2018
KAŽDODENNOST
 
Ten, kdo je v kontaktu se svým srdcem, vnímá každodennost jako naplňující zázrak. Každý den obsahuje střípek prožitého štěstí, které dohromady dělají to, čemu se říká spokojenost. Ten, kdo je od svého srdce odpojen a přebývá v hlavě, vidí v každodennosti ubíjející stereotyp – každý den to samé, nuda nuda, šeď šeď.
 
Osmička Duhy nám přináší vhled do principů a vnímání našich aktivit, potažmo celého života. Učí nás, jak být šťastní. Je to velmi jednoduché, stačí, abychom byli přítomní, tady a teď. Aby naše pozornost neovládala mysl a my proplouvali životem jen tak, mimoděk, ale abychom sytě prožívali vše, co žijeme, od bolesti z ukopnutého prstu až po vynikající sousto.
 
To, co nazýváme štěstím, nemusí nutně být jen radostné události a prožitky. Štěstí je sytost a intenzita života, do kterého patří i chvíle bolavé a těžké. Štěstí je zkrátka být naživu a cítit, se vším, co k tomu patří.
 
Energie dnešního dne přináší zamyšlení nad tím, co nám štěstí přináší a hlavně, co si myslíme, že ke štěstí potřebujeme. Čím menší ochota být "jen tady a teď", tím větší potřeba vyplnit prázdná místa v životě adrenalinem. Ovšem dokud se neotevřeme vlastnímu srdci, se všemi jeho bolestmi, dokud si nedovolíme vnímat a nebudeme bdělí a přítomní v každé činnosti, kterou provádíme, nic z vnějšku nám dlouhodobý pocit naplnění nepřinese.
 
Pěkný den.
 
Zobrazeno: 582 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -