... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

13. listopadu 2018 - ZNOVUZROZENÍ

13.11.2018|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 13. listopadu 2018
ZNOVUZROZENÍ
 
Desítka Mraků přináší osvobozující energii, při které můžeme zase dýchat z plných plic. Předchází jí destrukce, ale bohudíky, je to destrukce stereotypních mechanismů, které jsme používali, aniž bychom si byli schopni uvědomit proč.
 
Dnes se rodíme do volby. Nejde tak ani o to, že by se svět kolem nás tak zásadně změnil. Jde o to, máme šanci z uctivé vzdálenosti nahlédnout do našich zajetých brázd a vystoupit z nich. Ať se chováme jako příliš hodný velbloud, který si nechá nakládat a nikdy nevzdoruje, nebo jako lev, který je neustále ve střehu a pro jistotu útočí jako první; v obou případech hloupě věříme, že to nemůžeme změnit. Že změna nás bude stát život. A je to pravda, pokud něco změníme, tak něco opravdu zemře, ale my to nebudeme. Bude to jedno z našich přesvědčení, které nám stále našeptávalo, ať hlavně nevystrkujeme hlavy z vlastní brázdy.
 
Pokud jsme byli příliš hodní a ochotní, léčením není arogantní sobeckost. Pokud jsme byli necitliví a svou moc jsme stavěli na vzteku a agresivitě, neuzdravíme se tím, že na sobě necháme štípat dříví. Co nás ale uzdraví dozajista, je hluboké uvědomění, že jsme tyhle mechanismy používali ze strachu a že stejný strach nám nedovoluje vymezit se, aniž bychom ubližovali a otevřít se, aniž bychom se ponižovali.
 
Pěkný den.
 
Zobrazeno: 417 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -