... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

29. listopadu 2018 - ZNOVUZROZENÍ

29.11.2018|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

ARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 29. listopadu 2018
ZNOVUZROZENÍ
 
Až na dno a zase zpátky, možná dech vystačí jen tak tak, ale o to plnější a vědomější bude nádech nad hladinou. Už příliš dlouho jsme byli zabředlí v zajetých brázdách stereotypního chování – stále stejné reakce a odpovědi, stále stejná maska odmítání nebo poslušnosti. Jsme vůči sobě tak povrchní a otupělí, že nás ani nezajímá, zda to co děláme a říkáme vůbec souzní s naší vnitřní pravdou.
 
Desítka Mraků přináší velkou katarzi, ať už v podobě výbuchu bolestí a emocí, nebo osvobozujícího uvědomění si, že to vězení, ve kterém se tak mlátíme, jsme si stvořili sami. Ať tak nebo tak, následuje slastný nádech z plných plic a prozkoumávání nově nabytého prostoru tanečním krokem.
 
Klíčové slovo dnešního dne je volba, v tom nejposvátnějším slova smyslu. Jestliže jsme doposud měli neodbytný pocit, že něco stále musíme nebo naopak za žádnou cenu nesmíme, pak dnes můžeme. Můžeme vyhovět, ale také říci ne. Můžeme se odhalit, stejně jako si držet odstup. Můžeme cokoliv, co s námi ladí, bez ohledu na to, jak jsme to dělali doposud. A především můžeme svůj postoj měnit. Tak často, jak to cítíme.
 
Pěkný den.
 
Zobrazeno: 462 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -