... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

17. dubna 2019 - STRES

17.4.2019|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 17. dubna 2019
STRES
 
Dnes by se toho dalo tolik stihnout, jen kdybychom trochu zabrali, zrychlili, přemohli se! Mohli bychom zvládnout tři věci najednou a zbylý čas využít k… k… k dalším činnostem, které bychom mohli rychle zvládnout! Stačí se jen naladit na energii Sedmičky Ohně a už se nám stahuje žaludek představami, co všechno nestíháme.
 
Ve skutečnosti ale stres nesouvisí s objemem práce jakéhokoliv druhu, kterou máme před sebou, ale s našimi utkvělými představami, co všechno máme stihnout v určitém časovém horizontu. Kdyby nebylo našich očekávání, není stresu. Co se vlastně snažíme získat nebo před čím utéct tou všudypřítomnou zahlceností? Co nejhoršího by se mohlo stát, kdybychom nesplnili všechny ty na sebe kladené požadavky? Kdo by nás doopravdy odsoudil? My nebo oni?
 
Dnes se objeví ideální příležitost zahltit se. Velké oči našeho vnitřního kritika nebo pana Nepostradatelného nás budou mít tendenci přesvědčit, že když si to naplánujeme na setiny vteřin, tak to všechno klapne, a když tadyhle trochu přidáme plyn, tak semhle ještě šoupnem jeden restík.
 
Základem všeho je dech. Pár vědomých nádechů a výdechů nám pomůže uvědomit si tragikomičnost našeho chování – kontrola hraničí s obsesí, vměšování se hodno drába s bičem, hysterie z nedostatku času. Jediné, co paradoxně musíme, je zpomalit. Jaro venku nás zve k prožívání a divení se nad zázraky rození. Výkony si nechme na jindy.
 
Pěkný den.
 
Zobrazeno: 679 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -