... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

20. června 2019 - BŘEMENO

20.6.2019|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 20. června 2019
BŘEMENO
 
Ech, je to tedy tíha, to vám povím; vláčet s sebou všechny ty obavy o bezpečí nejbližších, dobro světa, všechnu tu snahu splnit očekávání a udržet masku výkonnosti, přátelskosti, bezmezné pomoci a zároveň síly a dospělosti. Jo, a ještě se u toho nehrbit.
 
I přes obrovské břímě, které Šestka Mraků symbolizuje, poskytuje obrovskou úlevu. Snaží se nám totiž, tu více tu méně úspěšně, připomenout, že naše starosti jsou zbytečné. Jednak totiž vše běží podle plánu a k nejvyššímu dobru všech zúčastněných, a druhak, zbytečně strkáme nos do věcí, které se nás netýkají.
 
Vypadá to atraktivně, přehnaně se starat o druhé, snad si i bláhově myslíme, že za to budeme kladně ohodnoceni, leč chyba lávky. Jediné, co dáváme světu tímto postojem na odiv je, že kdokoliv a cokoliv je pro nás důležitější než naše vlastní potřeby. A to věru není nic obdivuhodného. Kdo se totiž neumí postarat v prvé řadě o sebe, neumí se nezištně starat ani o druhé. Za jeho pomocí je tajně schovaná žádost o oplátku, a nejlépe s nějakým tím přídavečkem.
 
Pokud jste dnes vyděšení průběhem situací, tak se zase uklidněte, všechno má svůj vývoj a řešení. Pokud jste přehnaně zainteresovaní v životech druhých, raději více prozkoumejte ten svůj. A do třetice, pokud si myslíte, že vaše hodnota je založena na tom, co si o vás myslí ti druzí, tak vězte, že na to nemají čas. Jsou totiž plně zaměstnáni tím, co si o ni asi tak myslíte vy.
 
Pěkný den.
 
Zobrazeno: 427 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -