... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

21. října 2019 - SMUTEK

21.10.2019|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 21. října 2019
SMUTEK
 
Povolit stavidla chce někdy odvahu. Okolí je zvyklé na to, kolik toho zvládneme, že si příliš nestěžujeme, že věci fungují. A najednou prásk! V přehradě se udělá malá dírka. Ještě chvíli to držíme, ale krom spousty energie vynaložené na běžné úkony, musíme extra investovat sílu, aby se nám ten ochranný betonový val nezhroutil. Bohužel, nebo bohudík, fyzikální zákonitosti jsou větší než naše obranné mechanismy.
 
Devítka Mraků symbolizuje energii nevyplakaných slz, které se v nás hromadí a vytváří obrovský tlak. Ať už plakat takzvaně nemůžeme, nebo si to nedovolíme, jdeme hluboce proti sobě. Nejde o slzy jako takové, jde o popírání bolesti, která v nás sídlí a která nikdy nezmizí, pokud ji budeme přehlížet.
 
Ukázat zranitelnost v podobě prožívání bolesti je sakra těžké. Ukazujeme slabé místo a dáváme se všanc. Zároveň ale dáváme příležitost ke kvalitě a úrovni kontaktu, který v radosti a úspěchu nikdy nemáme šanci zažít. Až to na nás dnes přijde, nejděme proti sobě. Dejme přednost bolesti a tím i vlastní autenticitě a důstojnosti. Bolest a slzy patří k životu a kdo je skrývá a popírá není důvěryhodný.
 
Pěkný den.
 
Zobrazeno: 396 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -