... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

14. listopadu 2019 - ZMĚNA

14.11.2019|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 14. listopadu 2019
ZMĚNA
 
Jakákoliv změna v sobě nese zárodek zdravější a uspokojivější budoucnosti. Je jen na nás, zda svou pozorností budeme živit obavy a výčitky, že nebo hlubokou naději a pokoru.
 
Možná že dnešní změna bude jen drobný dílek, který zapadne do skládanky, možná to bude veletoč, že kterého se nám zhoupne žaludek a na chvíli ztratíme půdu pod nohama. Každopádně počítejme s proměnlivostí a nestálostí, která na jednu stranu může působit osvěžujícím dojmem, na druhou stranu vyžaduje opravdu pevné ukotvení, abychom s každým výkyvem nevláli jak kus hadru ve větru.
 
Obecně platí, že čím více jsme vzdáleni od svého nitra, tím hůř změny snášíme a to, co je dlouhodobé přeskupování metrixu, aby byly splněny naše nejhlubší touhy a přání, považujeme za ohrožující zmatek.
 
Ať se dnes děje cokoliv, najděme v sobě pevný bod, kterým nám zajistí stabilitu a dostatek kontaktu s dechem i vlastním tělem. Některé okolnosti mohou výrazně rozvířit myšlenky i strach, a tak se pevně držme vlastního trupu. Nechme Existenci tvořit její velkolepé dílo a nedovolme, aby náš zpátečnický strach brzdil změny, které sice na první pohled mohou přinést trochu nepohodlí či dokonce bolesti, ale objektivně jsou zkratkou k hlubokému naplnění.
 
Pěkný den.
 
Zobrazeno: 320 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -