... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

12. listopadu 2021 - SAMOTA

12.11.2021|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 12. listopadu 2021
SAMOTA
 
Samota nabízí posvátnou příležitost poznat sebe sama. Pro někoho výzva pro někoho dar z nebes. Pokud vám samota nevoní a máte tendenci ji zaplácávat jídlem, facebookem, nakupováním nebo nekonečnými telefonáty, je třeba se konfrontovat s faktem, že především odmítáte sami sebe.
 
Samota totiž bývá často zaměňována za osamocenost. Ale jsou to dva naprosto odlišné pojmy a energie. Zatímco samota je schopnost být v kontaktu sám se sebou a energie je zaměřena směrem dovnitř, osamocenost je až obsesivní pocit absence někoho dalšího v životě a veškerá energie a vnímání je zaměřeno ven.
 
Přivítejme víkend v samotě. Neznamená to, že musíme odjet meditovat do hor, anebo si naordinovat izolaci. Znamená to, že cíleně naši pozornost zaměříme dovnitř a budeme v kontaktu se vším, co obsahujeme. Ano, tedy i s nepříjemnými pocity a úzkostmi, které bychom jako obvykle zajedli nebo probírali na fb. Ale také se konečně můžeme propojit s kvalitami, silami a dary, které máme k dispozici. Je toho v nás tolik, o čem nemáme ani ponětí a pořád se to snažíme nahradit něčím z vnějšku.
 
Pěkný víkend.
 
Autorka textu: Samandra Ozt
 
Zobrazeno: 529 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -