... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

16. listopadu 2021 - VYČERPÁNÍ

16.11.2021|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 16. listopadu 2021
VYČERPÁNÍ
 
Jak se pozná vyčerpání? Musíme se nutně praštit o dno, nebo se to dá detekovat i dříve? A pokud bychom to uměli detekovat dříve, změnili bychom něco?
 
Devítka Ohně hovoří o kolapsu z vyčerpání. Sami si za to můžeme, dokud jsme mohli přestat, tak jsme nad tím mávli rukou a ještě přidali na síle. A teď nám to všechno padá na hlavu. Nezbývá než pravdivě nahlédnout na to, co že jsme si to zbudovali za moloch. Tolik energie investované do obrazu vlastní pseudodůležitosti.
 
Vyčerpali jsme všechny možnosti, jak se vyhnout vlastní pravdě. Zkusili jsme všechno, utéct, upracovat se, přejíst se, zaspat to, opít se. Vystříleli jsme všechny náboje a teď? Ted už můžeme jen povolit dlaně a propustit všechny iluze a očekávání, všechno to, co nás mělo ochránit od niterné bolesti, která se hlásí o pozornost.
 
Pokud se cítíme vyčerpaní, pak jsme investovali do obrany a úniku. Je potřeba za to převzít odpovědnost a zkusit na chvíli nic nedělat a dovolit bolesti, frustraci a zklamání, aby se ukázala v plné síle. Cokoliv jiného nám spálí poslední zbytky energie.
 
Pěkný den.
 
Autorka textu: Samandra Ozt
 
Zobrazeno: 278 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -