... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

23. listopadu 2021 - ÚČAST

23.11.2021|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 23. listopadu 2021
ÚČAST
 
Postavy na obrázku stojí vstříc sobě a každá má jednu ruku dlaní nahoru a druhou dlaní dolů, Symbolizují tak dokonalou vyváženost dávání a přijímání v životě. Nemám na mysli ono rigidní fifty-fifty, ale plynulou otevřenost a vyváženou výměnu energií ve prospěch všech zúčastněných.
 
Je to ideál, co si budeme povídat. A proto je tak těžké ho dosáhnout. Hranice rovnováhy křehká a udržet balanc umí málokdo. A tak sklouzáváme. A vždycky to dopadne tak, že nakonec na někoho zapomeneme. Někoho tak trochu ošulíme. Sebe. To nad sebou vždycky mávneme rukou. Někdy se včas nezazdrojujeme a pak máme pocit, že nám patří celý svět, jindy si nedáme důležitost a své potřeby necháme vyšumět.
 
Přes svou krásu přináší Čtyřka Ohně komplikace. Na konci dne se objeví frustrace, protože jsme se zase příliš angažovali a příliš obětovali. Zase jsem překročili vlastní hranice a zase, i když si to málokdy přiznáme, jsme za to něco čekali. A nic nedostali.
 
Pojďme si dnes dát tu práci, že než se jako obvykle vrhneme do aktivit, že si dáme pár nádechů a upřímně prozkoumáme svou motivaci. Proč na tohle kývu? A proč tohle odmítám? Co tím chci získat? A čemu se vyhnout? Rozhodně si tím ušetříme spoustu frustrace a vměšování a přispějeme k celkové rovnováze.
 
Pěkný den.
 
Autorka textu: Samandra Ozt
 
Zobrazeno: 255 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -