... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

24. listopadu 2021 - MORÁLKA

24.11.2021|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku
KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 24. listopadu 2021
MORÁLKA
 
Ajta kuna. Od téhle studené královny dneska asi dostaneme trochu přes prsty. Nic ji není dost dobré a její potřeba mít za každou cenu pravdu zlomí v pase nejedno otevřené srdce. Soucit ji tedy opravdu není vlastní.
 
Vidí jen černobíle a jasně rozděluje svět na dobrý a špatný (dosaďte si, však víte co...). Není nic mezi a kompromis je sprosté slovo. Bohužel absence pochopení, pozor, neplést si se souhlasem, totálně kvality pravdy dehonestuje. Z nejvyšší moci, která je nad vším, se tak stává populistický nástroj, který utne hlavu každému, kdo má jiný názor. Zní to moc tvrdě? A spíše než výklad Osho Zen Tarotu vám to připomíná novinovou glosu posledních dní? Inu, visí to ve vzduchu a je těžké těmto tendencím nepodlehnout.
 
Pro nás je ale důležité, že není nutno zacházet do vnějších událostí. Stejnou optiku totiž používáme na své interní procesy. Neustále se lustrujeme v tom, zda děláme věci správně, zda správně meditujeme, otvíráme všelijaká oka, zda správně vnímáme znamení, až po to, jak úzkostně dbáme, abychom si udrželi ten správný životní styl.
 
Dělat věci za každou cenu správně možná přináší určité uspokojení, ale jednoho se od něj opravdu nedočkáte. Spokojeného a jednoduchého života, ve kterém je dovoleno občas vybočit do slepé uličky, pak se zase s pokorou a obohaceni o životní zkušenosti, vrátit a znova zkoušet žít život, tak nejlépe, jak umíme. Přešlapy jsou cenné a strach z trestu je dětinský, byť mocný. Nechť dnes nepodlehneme hřímající morálce a zaručeným pravdám. Pryč s děláním věcí správně!
 
Pěkný den.
 
Autorka textu: Samandra Ozt
 
Zobrazeno: 250 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -