... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

30. listopadu 2021 - DŮVĚRA

30.11.2021|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 30. listopadu 2021
DŮVĚRA
 
Ach, tahle křehká záležitost. Důvěřovat považujeme za projev té největší zranitelnosti a podle toho s ní taky zacházíme a dávkujeme ji. Strach, že někdo naši důvěru zradí, nám často vůbec nedovolí otevřít vlastní srdce a vejít s ostatními do kontaktu.
 
Jak jsme ale pomýlení v tom, co důvěra znamená! Kdykoliv cítíme zklamání, neznamená to, že naše důvěra byla poškozena, ale pouze, že jsme měli očekávání, která se nenaplnila. Ve skutečnosti nedůvěřujeme, ale pouze kontrolujeme svůj interní seznam přijatelného chování u druhých.
 
Pravá důvěra nás vede životem a ukazuje nám, že všechno se děje v náš prospěch. Nerozděluje, nebojuje. Díky ní věříme, že jsme tu vítaní, a tak není důvod se vymezovat a nesouhlasit s okolnostmi, které se právě dějí. Pravá důvěra otevírá náruč a vždy nás obejme.
 
Nevadí, že některým situacím a dějům momentálně nerozumíš. Tím spíš nevyvozuj žádné důsledky. Pokud se ti dějí, pokud se tě emocionálně dotýkají, jsou tu pro tebe správně. Vždy je v nich medicína. Můžeš upadnout do dětské křivdy a oběti a nebo se můžeš s pokorou obrátit k Vyšším silám, protože ty, na rozdíl od nás, znají konec příběhu a tudíž ví, kudy vede ta nejlepší cesta.
 
Pěkný den.
 
Autorka textu: Samandra Ozt
 
Zobrazeno: 242 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -