... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

26. srpna 2022 - ODKLÁDÁNÍ

26.8.2022|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 26. srpna 2022
ODKLÁDÁNÍ
 
Ještě pár posledních dní prázdnin před námi, pořádně makat začnu až od prvního. Taky si to říkáte? Já teda ano. Protahuju prázdninovou náladičku za každou cenu a tak trochu zapomínám na deadliny.
 
Odkládání je zajímavý fenomén. Jsou na to studie, má to odborný název a někdo dokonce prokrastinaci považuje za diagnózu. Mě na tom fascinuje to, jak lidem stačí něco pojmenovat a už se hlubšími příčinami málo zabývají. Jasně, můžete si přečíst Deset zaručených kroků jak zatočit s prokrastinací. Ale bude to fungovat asi jako když v autě přelepíte pověstnou kontrolku.
 
Takže, pokud chcete odkládání pochopit do hloubky, musíte se pochopitelně potkat sami se sebou a s vlastními emocemi. Nojo, zase s nima prudím. Ve skutečnosti totiž neodkládáme činnosti a rozhodnutí jako takové, ale prožitek emocí, který s nimi máme spojený nebo představu, jakou emoci asi vyvolají. Heuréka!
 
A protože emoce jsou naší nedílnou součástí (až už je vnímáme nebo ne), tak vlastně odkládáme sami sebe stranou nebo na později. A to fakt nechceš. To, co s odkládáním souvisí úplně nejvíc, je strach. Strach ze selhání, ze studu, ponížení, zahlcení. To jsou ty nejčastější důvody, proč nepříjemnou aktivitu odkládáme. Ale s ní taky odkládáme příležitost ocenit se za to, že výzvě čelíme. A to chceš.
 
Je jedno, co před sebou hrneš. Na chvíli se zastav a prozkoumej, jak se u toho cítíš a hlavně, jak se cítíš, když se se svou výzvou potkáš. Když už nic, tak aspoň přestaň odkládat pozornost vůči sobě.
 
Pěkný víkend.
 
Autorka textu: Samandra Ozt
 
P.S. Tak já to teda nebudu odkládat a rovnou vám řeknu, co pro vás na podzim chystám:
9. září bude další Zenový kruh
manualprozivot.cz/zenovykruh
A 3. října začíná měsíční prožitková online jízda s dvorními kartami Živly v nás
www.manualprozivot.cz/dvornikarty
Tak to moc neodkládejte!
 
Zobrazeno: 199 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -