... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

7. října 2022 - TRPĚLIVOST

7.10.2022|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 7. října 2022
TRPĚLIVOST
 
Spěcháš? Zpomal. Představ si, jak se rozostřený obraz okolní reality usazuje. Dej si tři nádechy a výdechy. A zase pokračuj. Napadlo tě pátrat, kam se vlastně tak ženeš? Co ti to má zajistit, čemu se chceš takovým shonem vyhnout?
 
S netrpělivostí se ve své praxi setkávám opravdu často. A protože netrpěliví lidé nemají čas zkoumat, co se za jejich netrpělivostí skrývá, pojďme si to říci teď. Primárně je to celoživotní nedůvěra a nejistota. Nevěříme, že když necháme věci klidně plynout, že když je nebudeme kontrolovat a popohánět, že dopadnou v náš prospěch, že jen tak, protože slunce svítí, budou vyslyšeny naše sny a naplněny naše potřeby.
 
Netrpělivost značí strach, že na mě se nedostane, že mne přehlédnou, že zase budu vystaven hluboké frustraci a zklamání. A tady začíná ta "zábavnější" část příběhu. Protože mám strach, že ve výsledku budu vystaven frustraci, vytvářím si permanentní frustraci netrpělivostí (chápej: nejde to podle mých představ) a neustálým podvědomým podněcováním nedůvěry.
 
A proto říkám, zpomal a uvědom si co děláš. Kam spěcháš? Proč to potřebuješ teď a zrovna takhle? Čeho v sobě máš málo, když tak tlačíš? Sedmička Duhy přináší blaho. Žena na obrázku prostě jen čeká, s hlubokou důvěrou. Neznamená to, že nic nedělá, ale určité procesy nijak neiniciuje, prostě to nechá na nich.
 
Pamatuj, že když spěcháš, tak nakonec předběhneš to, za čím se honíš. Všechno má svůj čas. Pokud to tady ještě není, není ta správná chvíle. Nech to dozrát a těš se na dokonalý výsledek. A mezitím se ponoř do vděčnosti.
 
Pěkný víkend.
 
Autorka textu: Samandra Ozt
 
Zobrazeno: 167 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -