... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

19. prosince 2022 - PŘÁTELSTVÍ

19.12.2022|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 19. prosince 2022
PŘÁTELSTVÍ

Na jednu stranu se nám díky zimnímu Slunovratu stahuje smyčka kolem krku, na druhou stranu nás Existence nenechá padnout a jasně dává najevo, že v tom nejsme sami. Nikdy.

Dvojka Vody je prototypem ideálního a vyváženého vztahu. Nedávno jsem o ní psala, protože zase vyšla. Dnes to bude krátké a bude se to silně vztahovat k tomu, co se energeticky odehrává. Klíčovým a ústředním tématem je slovo respekt. Respekt především k sobě, ke svým možnostem, ke svým potřebám. Aby nedošlo k mýlce, respekt k sobě rozhodně neznamená já nebo on/a. Nemusíme si vybírat, koho poctíme svou pozorností. Znamená to, že za všech okolností máme respekt k sobě, i v kontaktu s druhými. Není to oddělení se a sobecké soustředění se na sebe. Je to podpora sebe za všech okolností.

Kdykoliv se cítíme mizerně, máme tendence v mysli utíkat k tomu, kdo nebo co náš stav způsobilo. Představte si, že v danou chvíli můžete svou pozorností živit jen jeden jev. Budete to vy, nebo strůjce vaší křivdy? Podržíte se v prožitku bolesti, nebo se ještě kopnete do břicha a odejdete do rozlícených představ, co si to ten či onen dovoluje? Zůstanete (neplést s propadnout) v emoci, nebo jdete do hlavy?

Vybírejte pečlivě. Všechno se totiž v těchto dnech násobí. Každá vteřina, kdy se sebou zůstanete a vezmete odpovědnost za to, co se vám děje, vás vyživí na několik dní. Každý moment, kdy se to zase budete snažit svést na někoho blízkého, se protáhne do lepkavé bezmoci a frustrace, která nejde smýt za žádnou cenu. Vybírejte pečlivě.

Pěkný den.

Autorka textu: Samandra Ozt

P.S. Včera večer proběhl online výklad Osho Zen Tarotu na téma Poselství zimního Slunovratu. Byl opravdu výživný, ten výklad. Slunovrat nás stále ještě jen čeká.
Záznam je k dispozici zde:
https://www.facebook.com/oshozentarot.samandra/videos/1524646068057298

P.P.S. Denní výklady od nového roku najdete na www.samandra.cz

 
Zobrazeno: 567 ×diskuze (0)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -