... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Blog

Hlavní stránkaBoční panel

8. března 2017 - BŘEMENO

8.3.2017|Harryeta|Osho Zen karta na každý den

Obrázek k článku

KARTA PRO DNEŠNÍ DEN: 8. března 2017
BŘEMENO
 
Šestka Mraků nám připomíná, co všechno s sebou vláčíme zbytečně životem, o co všechno si děláme starosti a co se snažíme zbytečně zachraňovat. Břemeno je jako obrovský tlumok, plný obav, jak dnes všechno dopadne, co si o nás pomyslí naši nejbližší, zda nezklameme, zda to s něčím nepřeženeme, zda jsme raději neměli mlčet, nebo zda jsme to raději konečně neměli říci. Každé ráno si tenhle neforemný batoh hodíme na záda a celý den ho bez oddychu poponášíme.
 
Ať už se naše obavy týkají plnění očekávání druhých nebo přehnané péče o ostatní, jsou zbytečné a plané. Pokud své chování podřizujeme druhým, toužíme po jejich pozornosti, porozumění a ocenění, které si odmítáme dát sami. Čím více po takové emoční dotaci toužíme, tím méně důvěřujeme sami sobě a svým kvalitám a zdrojům. Náš tlumok se stává těžší a těžší.
 
Dnes se objeví nejedna příležitost uvědomit si a prozkoumat, co všechno hrbí naše záda, do čeho všeho máme tendenci zasahovat, čím se trápíme a nad čím vzdycháme. Místo toho, abychom věnovali energii vlastní podpoře, abychom dali přednost sami sobě, snažíme se zachránit svět a za každou cenu si udržet masku, která se bude líbit našemu okolí. Stáváme se soumary vlastních představ. Jak by asi vypadal jeden jediný den, kdy by nám bylo jedno, co si o nás druzí myslí, kdy bychom konečně hodili za hlavu starosti, jak ostatní žijí svůj život a než bude pozdě, začali žít ten vlastní?
 
Pěkný den.
 
Zobrazeno: 1005 ×diskuze (3)

Také můžete...

Napsat článek

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -