Hlavní stránkaBoční panel
28.7.2014 - 19:51 | Freja | |
http://ona.idnes.cz/videoduel-veda-a-astrologie-df9-/spolecnost.aspx?c=A140715_180336_spolecnost_jup |
Řazení příspěvků: | |
Čas: Hodnocení: | Zrušit všechny filtry |
30.7.2014 - 19:20 | | | |||
Smazaný uživatel (Libas) | ||||
To jinak ani nemohlo dopadnout ,skeptik je skeptik Ale já vím svoje střelci sou borci |
30.7.2014 - 19:35 | | | |||
Pithecanthropus erectus | ||||
už jsem tohle zmiňoval kdysi na Najdise a se zlou jsem se potázal....takže opět vyzývám příznivce astrologie, aby mi vysvětlili jednu věc : Jak na učilšti, tak na průmyslovce jsem byl ve třídě s jednobuněčnými dvojčaty.Podle astrologů, by měla mít dvojčata stejné, nebo podobné vlastnosti, protože se narodila pár minut po sobě a za tu dobu se postavení planet zase tak výrazně nezmění.Zato zcela výrazně jiné, skoro protichůdné ,jsou vlastnosti těchto dvojčat a to v obou případech.....kde je aspoń nějaká empirie, když už chybí jakákoliv exaktnost? Beru to, že někdo tomu věří a chce věřit a dokazuje si to vhodnou selekcí potvrzujících informací, ale jako vědu, tedy exaktní vědu bych to sám ani pod drogami nepovažoval.... a k tomu odkazu....bylo by zajímavé sestavit takovou tabulku v jednotlivých letech ,třeba deset let pozpátku....právě k vyloučení náhody.A stejně mi není jasné, v jakém vztahu ke znamením je to, že jsou náchylní k dopravním nehodám a k jakým? Alkohol? nepozornost, únava? agresivita? spěch,....a mohl bych pokračovat |
30.7.2014 - 21:08 | | | |||
Freja » Pithecanthropus erectus | ||||
Jak to myslíš,že ses se zlou potázal? To se mi nechce věřit... O tom,že atrologové nepovažují astrologii za vědu,mluvil Gelnar v diskusi několikrát. S těmi dvojčaty by mne to taky zajímalo vznesu dotaz u astrologů.... |
30.7.2014 - 21:42 | | | |||
Budd2 » Pithecanthropus erectus | ||||
No,s dvojčaty Ti asi nepomůžu...mám na to jiný náhled.V tom videu říká pan astrolog,že astrologie popisuje podmínky.Na problém dvojčat tedy neodpoví,protože to není jen o podmínkách při narození,ale podle mě i o těch,které my nevidíme. Exaktní věda je která/jaká ? Nějak žádnou nemůžu najít http://petrik.bigbloger.lidovky.cz/c/108059/Omyly-a-lapsy-fyziky-1-historie.html | ||||
Upraveno: 30.7.2014 - 21:43, Budd2 |
30.7.2014 - 22:09 | | | |||
Budd2 | ||||
Jinak tedy docela dobrá ukázka jakési "schizofrenie",kdy věřící člověk vyžaduje exaktní vědecké důkazy no a taky se mi během jejich rozhovoru vybavil citát W.Churchila: Věřím jen statistikám,které si sám zfalšuju | ||||
Upraveno: 30.7.2014 - 22:12, Budd2 |
30.7.2014 - 23:22 | | | |||
Pithecanthropus erectus » Freja | ||||
no pustily se do mně dost zhurta militantní ezsoteričky s tím že provokuju.....přesto že jsem otázku myslel vážně....byla z toho mela až se mně nakonec zastal Pavel ( ten nick si už přesně nepamatuju, ale byl docela uznávaný). |
30.7.2014 - 23:38 | | | |||
Pithecanthropus erectus » Budd2 | ||||
rozumím, co mi chceš naznačit.....i když časem mnohé fyzikální a jiné teorie mohou doznat změn, přeci jen jsou za daných podmínek OPAKOVATELNÉ....tady na Zemi bude jeden metr pořád jeden metr, ve vesmíru tomu může být jinak,takže pokud hovořím o exaktnosti, tak mám přinejmenším na mysli onu opakovatelnost,která u astrologie není možná a tudíž zbývá pouze víra.Právě na dvojčatech by se s malou odchylkou dala opodstatněnost vlivu postavení planet na povahové rysy člověka demonstrovat. "To co my nevidíme", je výkřik do tmy, berlička...to můžu použít v podstatě na všechno.Jak už jsem psal...respektuji víru každého a právo na ni budu vždycky obhajovat, což ale neznamená že budu věřit všemu, co se mi předloží.A protože - jak říkal Werich- VŠECHNO JE JINAK ! tak i při mé nevíře v ledacos si nechávám prostor pro existenci něčeho, co si momentálně nedokážu vysvětlit. |
31.7.2014 - 6:35 | | | |||
Glimmer Man » Pithecanthropus erectus | ||||
Jednobuněčný dvojčata bych někdy rád viděl, ale asi bych musel oprášit svůj starej mikroskop... Jinak, samozřejmě odpověď se dá vždy vymyslet. I když ono asi nebude třeba nějak hloubat, když si to někdy čtu, ty horoskopy, je tam vždycky hodně cestiček "možná", "pravděpodobně", "předpoklady"... no tak to se pak u každýho rozvine jinak. Zkrátka to je ošéfovaný... to bych se nebál. |
31.7.2014 - 7:25 | | | |||
Fakt jo? To já mám úplně jinou zkušenost s holkama ,co se zaobíraj astrologií,vždycky mi byly ochotný poradit... A co se týče horoskopu JEDNOVAJEČNÝCH dvojčat-aby se Glimm nehnal pro horoskop a nevrhal se se skalpelem na první těhotnou ,tak jsem něco vyšťourala na netu: http://www.mujhoroskop.estranky.cz/clanky/astrologie-ocima-astrologa/dvojcata.html a tohle je zajímavý: http://inmerita.wz.cz/ao/dvojcata.htm |
31.7.2014 - 12:25 | | | |||
Freja » Freja | ||||
Ajta krajta!!! MÍsto horoskopu dosaď MIKROSKOP |
31.7.2014 - 21:57 | | | |||
Smazaný uživatel (Libas) » Pithecanthropus erectus | ||||
Jako astrolog ti to nevysvětlím :-D I když vím že dvojčata se nedostanou na svět stejnou minutu ale může tam být několik minut někdy i půlhodina rozdíl .A tak můžou mít různej ascendent . Ale co vím že lidi se rádi odlišují a když si vemeš že dvojčata sou dost často ( nevím co je to za úchylku )i stejně oblíkaný .Tak si myslím že se snaží odlišovat chováním. Chtějí být zkrátka jedineční |
31.7.2014 - 22:03 | | | |||
Smazaný uživatel (Libas) » Freja | ||||
No vida Díky za články ,poučný .A když si uvědomíme že znamení je vlastně 13 tak se to ještě víc zamotá |
1.8.2014 - 9:01 | | | |||
Freja » Smazaný uživatel (Libas) | ||||
No není,o tom snad Gelnar v tom videu taky mluví. |
2.8.2014 - 15:02 | | | |||
Budd2 » Pithecanthropus erectus | ||||
Metr je stejně exaktní jako stopa,ať už tady,nebo na Marsu Ne,vážně - uznávám -je to berlička.Ale i vědecká teorie je berlička - to se ale ukáže až když přijde novější (a lepší samozřejmě ). Použil jsem to jako zkratku,protože jsem nechtěl pitvat to "co nevidíme" - tedy např.význam informace DNA nebo reinkarnaci.To by bylo na dlouho a stejně bysme se tu nakonec umlátili berličkami (ta představa mě děsí ) . Beru to tak,že v podstatě říkáme to samé,jen já to nazývám "to,co nevidíme" a Ty "to,co si momentálně nedokážu vysvětlit" | ||||
Upraveno: 2.8.2014 - 15:21, Budd2 |
5.8.2014 - 10:27 | | | |||
Pithecanthropus erectus » Freja | ||||
jo jo...myslel jsem jednovaječná a psal jednobuněčná ale aspoň mohl Glimm oprášit svůj mikroskop... Na těch odkazech obdivuju, jak se dá bravurně všechno teoreticky zdůvodnit, bez jediného konkrétního příkladu. Pravda... těm astrologickým "výpočtům" rozumím jak koza jadernýmu výzkumu, ale přijde mi, že takhle se dá realtivizovat každá pochybnost.Prostě kdo chce věřit nechť věří, ale já bych třeba výběr partnera jen podle horoskopu rozhodně nepraktikoval, páč osobní zkušenost je nenahraditelná.Jistěže používám v řeči znamení zvěrokruhu, ale přikládám jim podobný význam, jako lidovým pranostikám. ještě bych rád dodal....za tu dobu, co jsem byl na Najdise, mi pár lidí, co se tím zabývalo, vypracovalo horoskop, ze stejných údajů.Rozdíly byly velké a někde jsem se vůbec nepoznával....takže pokud je nějaký přesný algoritmus výpočtu, proč mi to nevyšlo ode všech stejně, nebo aspoň podobně? |
5.8.2014 - 14:30 | | | |||
No,jestli Ti někdo vypracovával horoskop,tak ten základ musel bejt vždycky stejnej,ne? Těžko Ti někdo řekne,že máš slunce ve Lvu a druhej,že v Panně... Ty psychologický kecy kolem můžou bejt plus mínus rozdílný,ale že by se to nějak diametrálně lišilo,to není možný,ledy by to bylo blbě... Co konkrétně nebylo stejně?Když si hodíš datum a místo narození "do stroje",tak tam sám vidíš,kde co máš,nebo ne? |
5.8.2014 - 15:07 | | | |||
Smazaný uživatel (ngeru) | ||||
Pohled skeptika snad nikoho nepřekvapí. Pokud jde o skeptický pohled širší veřejnosti je možná dán tím, jaký punc astrologii případně i výkladu karet všichni ti astrologové a astroložky a kartáři a kartářky "z leknutí" dávají. Všem solidním se omlouvám |
6.8.2014 - 20:39 | | | |||
Kiára | ||||
V tomhle se mi moc líbil přístup Sosny na Najdise, horoskopům nevěřil a aby dokázal sobě a okolí, že astrologie je blbost a nefunguje, začal astrologii sám studovat a nakonec s překvapením zjistil, že to funguje.. Tomu aspoň říkám přístup.. Je přece tak jednoduché říct, tohle je blbost.. |
6.8.2014 - 20:41 | | | |||
Glimmer Man » Kiára | ||||
Takhle to je i s alkoholem... taky začneš pít, aby's pochopila, co na tom maj a pak to nakonec pochopíš. |
6.8.2014 - 21:01 | | | |||
Kiára » Glimmer Man | ||||
No vidíš, tomu říkám vědecký přístup |
6.8.2014 - 21:07 | | | |||
Ono všude je je něco... něco co bude fungovat. Kdyby ses pustila do hlubokýho studia buddhova učení, zcela jistě by's přišla na to, že to taky funguje. A stejně tak Bible nebo Korán... nebo cokoliv dalšího. Asi bude záležet na tom, do čeho se pustíš prvně. Ale zcela jistě to nějak musí fungovat. A stejně tak se můžeš pustit do studia čehokoliv... a když budeš mít chuť a píli, jednou to bude fungovat stejně tak... | ||||
Upraveno: 6.8.2014 - 21:08, Glimmer Man |
6.8.2014 - 21:10 | | | |||
Kiára » Glimmer Man | ||||
No vidíš, tak to se ani nebudu namáhat, shrneme to a uzavřeme s tím, že funguje všechno.... A ono to tak vlastně i je |
6.8.2014 - 21:15 | | | |||
No, ale mířil jsem k pointě, že ne všechno se musí zkoušet. Já nezkouším to, co mě neláká. A tady je zajímavý, co skutečně na tom lákalo Sosnu. Co říkal, že ho láká, je jiná věc... |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |