... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Diskuze

Hlavní stránkaBoční panel

Jaký máte názor na rodiče

24.9.2014 - 19:54Curva Cudná Lu
Kteří se ve Vaší nepřítomnosti opakovaně delší dobu vyjadřují nelichotivě o Vás samotných před Vašimi dětmi?díky Lu

Příspěvky v diskuzi (16)

Pithecanthropus erectus
24.9.2014 - 21:23
0|0

Pithecanthropus erectus
Já jsem to sice nezažil, ale přijde mi to, jako by chtěli prarodiče svý vnoučata víc přimknout k sobě...prostě takový konkurenční boj, který spíš vždycky probíhá mezi babičkami z obou stran, než mezi rodiči a dětmi.....V každým případě je to nefér a hlavně proti dětem, které jsou pak zmatené , když si ještě nedokážou vytvořit vlastní názor. :3:
Curva Cudná Lu
24.9.2014 - 21:27
0|0

Curva Cudná Lu » Pithecanthropus erectus
Já myslím,že babička by měla rodinu stmelovat,ne naopak.Díky za názor :1:
Pithecanthropus erectus
24.9.2014 - 21:36
0|0

Pithecanthropus erectus » Curva Cudná Lu
To zcela určitě....a to neplatí jen pro prarodiče, kde se to přímo očekává, ale i pro rodiče, kteří jsou třeba rozvedení , nebo jim to zrovna neklape a přitom strhávají děti na svou stranu nechutným pomlouváním toho druhýho.....takovejm bych děti rovnou sebral..... :14:
Smazaný uživatel24.9.2014 - 21:50
0|0

Smazaný uživatel (silentium)
Asi máš svou zkušenost. Znám příběhy rodin, kde se povedlo jednomu z manželů odcizit vlastním dětem partnera (bývalého) do stavu absolutního odporu. Sice je pravděpodobné, že až děti dospějí do rozumu, přehodnotí svůj postoj (možná), ale situace těch odstavených je plavbou v moři na mokrém voru uprostřed noci. Ale to asi není Tvůj případ. A myslím si, že se nemusíš bát následků pokud jsi obýčejně rovná a k dětem a okolí a životu spravedlivá .Protože děti jsou rovněž spravedlivé, sice to vypadá, že jsou ovládané, ale jejich otevřené hledí vidí dobře.
Mortina
24.9.2014 - 22:39
0|0

Mortina
Jo, to dělala moje babička. Nikdy s mámou nevycházely...časem, když mě to už přestalo bavit, poslala sem jí do :36: a řekla jí, že jestli jí mrzí, že si s mámou rozumím, že to sice chápu, že žárlí ale že si to jaksi podělala sama :18:
Otázka je, jak to jeden zjistí...jestli od dítěte, tak tam bych taky trošku vzala v úvahu to, že děcka kecaj a že v hádce řeknou : "Babička to o tobě taky řiká". :14:
Takže, názor na takový rodiče nemám jakože paušálně, důvody můžou bejt různý, nejpravděpodobnější je nějaký minulý "bebíčko"... :19:
Curva Cudná Lu
24.9.2014 - 22:44
0|0

Curva Cudná Lu » Smazaný uživatel (silentium)
snad ano,díky :1:
Curva Cudná Lu
24.9.2014 - 22:49
0|0

Curva Cudná Lu » Mortina
Bohužel zjistila jsem to aniž bych chtěla a bez emocí-hádek-docela náhodou.Má matka dost nehezky mluví před vnoučaty o vlastní i vyvdané dceři.Netuším,jak na to zareagovat a pochopit to nějak nemůžu.Jde mi hlavně o tohle,pochopit to a tak nějak "správně" reagovat.
Mortina
24.9.2014 - 22:54
0|0

Mortina » Curva Cudná Lu
Těžko říct...já bych nasadila těžkej kalibr a trvala na vysvětlení PROČ?
Curva Cudná Lu
24.9.2014 - 22:58
0|0

Curva Cudná Lu » Mortina
proč to wíme,čím je starší,tím je víc až patologicky sebestřednější :45:
Mortina
24.9.2014 - 23:14
0|0

Mortina » Curva Cudná Lu
Takže klasická žárlivost střihnutá strachem ze stárnutí - připoutat k sobě pokud možno co nejvíc lidí za každou cenu abych si připadala důležitá, potřebná a věčná. :33:

Tak potom asi jen zahrnout hlínou. :14:
Freja
25.9.2014 - 7:29
0|0

Freja » Curva Cudná Lu
Tak malý děcka bych od ní držela dál,velký si už udělaj názor samy :4:
10_GOTO_10
26.9.2014 - 11:49
0|0

10_GOTO_10
no, možná se ti prarodiče snaží "dohnat tak svoji výchovu, kterou nestihli" a přebírají tak roli rodiče.
Zkouší to teď nejen na své děti, ale už i na své vnuky. :10:

Podle mne bude proto záležet na tom, kdo si získá(získal) k oné výchově autoritu - jinými slovy "kdo vychovává - rodič? x prarodič?".
Protože je logické, že pokud se na výchově neshodnou, vzniká konflikt (např. v podobě podrývaní jedné, doposud nepotvrzené autority tou druhou).
Pithecanthropus erectus
26.9.2014 - 12:33
+1|0

Pithecanthropus erectus » Freja
tak tak....řekl bych babičce, že pokud s tím nepřestane, bude vidět vnoučata jen ve tvý přítomnosti....a pokud si ani tehdy nedá pokoj, tak řeknu - děti běžte si hrát vedle nebo ven, babička zase fantazíruje...... :4:
movvin
26.9.2014 - 13:26
0|0

movvin
Lu, raději bych se s nimi dohadovala a do krve, než chodila za nimi jen na hřbitov :8:
Smazaný uživatel26.9.2014 - 14:14
0|0

Smazaný uživatel (Libas)
Moje babičky dělali podobnou věc ,vždycky sem jim to nějak zavařila v rodině protože sem byla hodně "prostořeká ":4:
No prostě zkoumavej malej střelec :5: Dávali si pak pozor .A když jedna umřela ta druhá na ni nedala dopustit .
Mortina
26.9.2014 - 14:22
0|0

Mortina » movvin
:48:

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022