Hlavní stránkaBoční panel
10.1.2014 - 23:34 | Player | |
Z knihy Hovory s bohem mi utkvěla věta: Cílem všeho živého je prožít maximum času v radosti. Jde vám to? Je to také váš duchovní směr? Či vrozená dispozice? |
![]() ![]() | 10.1.2014 - 23:44 | | | ||
Háňa | ||||
Vrozená, potom nějaký čas někde zaházená sajrajtem a po úklidu zase vrozená ![]() | ||||
Upraveno: 10.1.2014 - 23:45, Háňa |
![]() ![]() | 10.1.2014 - 23:48 | | | ||
Player » Háňa | ||||
No - je fakt - že než dítě dostane svěrací kazajku - řekl bych vlastně,že vrozenou tu radost máme všichni...dítě vždy touží po euforii. |
![]() ![]() | 10.1.2014 - 23:51 | | | ||
Háňa » Player | ||||
Přesně tak ... nebo vlastně ani netouží - ono ji zažívá - na každém kroku má z něčeho radost - jen tak ... třeba jen z toho, jak to pěkně pleskne, když dupne do louže ![]() ![]() ![]() | ||||
Upraveno: 10.1.2014 - 23:52, Háňa |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 0:11 | | | ||
Nuna | ||||
Ty čteš HsB Plájo? ![]() Mám radost ![]() ![]() |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 7:28 | | | ||
Mortina | ||||
Čoveče...já ti nevim jestli je cílem mýho života prožít maximum času v radosti. Možná bych spíš použila slovo spokojenost...rovnováha...nevim. Mám teorii, že i to, že něco "bolí" - tj. je logicky neradostné má svůj důvod...kdyby bylo všechno furt jen radostný, bavilo by mě to asi jako celej život každej den k obědu řízek - a to řízky miluju. ![]() A zas takovej "borec" abych se radovala a radostně tleskala ručkama při nějaký bolesti - ztrátě to teda nejsem... Nicméně odpověď na prapůvodní otázku - trochu pozměněnou - jo, můj duchovní směr je snaha o spokojenost...ale jen snaha...taky to dycky nejde.... a vrozený to nemám...už jako dítě sem byla takovej malej protivnej pesimista - šťoural. ![]() ![]() | ||||
Upraveno: 11.1.2014 - 7:29, Mortina |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 9:42 | | | ||
movvin | ||||
![]() Ano souhlasím s tímto tvrzením. Docela zábavné je, když se vztekáš nebo rozčiluješ podívat se na sebe ze shora... to se pak nachechtáš ![]() |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 10:24 | | | ||
nikita » Player | ||||
Jde mi hlavou, že mne dětství v tom případě provází celý život...asi ![]() |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 11:51 | | | ||
Pithecanthropus erectus » movvin | ||||
ještě je něco jako čtvrtej díl....Přátelství s Bohem.... Jestli chceš, dej mi do vzkazíku mejl, pošlu ti to v pdf, nebo doc...celá knížka.... ![]() |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 11:59 | | | ||
ila » Player | ||||
Tak to já tu svěrací kazajku dostala jen co jsem se narodila, protože ruku v ruce s radostí mi jdou odjakživa různé strachy a obavy a černé scénáře . |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 12:01 | | | ||
Harryeta | ||||
už kdysi mne jedna má duchovní učitelka učila, že jediným smyslem našeho života tady, je být spokojená/ý. Cokoliv nám v tom brání je pak výzva něco v sobě vyléčit. Je to i můj životní postoj a duchovní směr. Neznamená to, že jsem furt hepy a na obláčku. Ale vnímám, že i pravdivé prožití bolesti je velmi naplňující, a tak to beru, když se objeví. Takže ano, jsem spokojená...a v momentech kdy mám pocit, že nejsem, tak v sobě začnu pátrat, kde plavu proti proudu... je jen a jen mou zodpovědností, zda spokojená jsem nebo ne. :+) |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 12:02 | | | ||
Harryeta » ila | ||||
letos je báječná příležitost pro změnu ![]() ![]() |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 12:05 | | | ||
nefertari | ||||
Plynout.... ![]() |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 12:06 | | | ||
ila » Harryeta | ||||
No to ano!!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 12:39 | | | ||
Freja » movvin | ||||
Tos mi nedávno říkala Ty nebo Hříša,jak to,že jsem to ještě nečetla? ![]() |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 13:35 | | | ||
Player » nikita | ||||
To je optimální. Říká se, že zatímco žena po přechodu duchovně zestárne a v průběhu života průběžně taky, tak v mozku 80 letého starce je stále hravost sedmiletého dítěte. Všimněte si - hravost. Muži si více v životě hrají, každý s něčím jiným, někdy si říkám - čím to? Proto maj tu bubertu ještě i o berlích... |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 15:49 | | | ||
Pithecanthropus erectus » Player | ||||
Už se těším až po chodníku budu za sebou tahat na špagátě tu dřevěnou kačenku...... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() | 11.1.2014 - 16:16 | | | ||
Smazaný uživatel (hanka1948) | ||||
Můj problem nebo neproblém bude asi v tom že já si řeknu ,,budu se radovat ze všeho a druhý den když začnu nad něčím lamentovat tak si ani nevzpomenu ,že se mám radovat.Většinou si vynadám a přestanu se duchovně pozorovat.A žiju realitou. ![]() |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 17:47 | | | ||
Miki » Player | ||||
Kdopak ti to nakukal, že žena po přechodu duchovně stárne? Nevěř všemu...ono to bude mezi muži a ženami tak nějak v rovnováze, nedělila bych je ![]() ![]() ![]() Pohlavím to nebude ![]() |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 17:54 | | | ||
Mermaid of Carribbean | ||||
bud si tu knihu spatne pochopil nebo si tuto cast dezinterpretoval snahy vest zivot k hravosti a maximalni radosti vede k "vecnemu detstvi" odmitani dospeleho, starnouciho, smrstujiciho se saturnskeho principu podivej se na Hreje, ten je porad jeste ve svych 35 nevycvalanej jak sestiletej dedek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() principem duchovnicho smeru radost je umeni, pretvorit vlastni kreativitou, zivotni silou a vedomym pristupem sve starosti, v obohacujici zkusenosti a poznani, ktere nas naplnuje radosti |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 17:55 | | | ||
Růžová » Miki | ||||
...von Plája vůbec dost nadržuje chlapům...což teda naprosto nechápu, protože podle mě není na světě nic dokonalejšího, než ŽENA...v každém období svého života... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 17:56 | | | ||
Růžová » Mermaid of Carribbean | ||||
...na Hreje bych se JÁ docela ráda podívala...ale nevim gde... ![]() ![]() |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 17:59 | | | ||
Freja » Mermaid of Carribbean | ||||
Ješiš,dej už tomu Hrejovi pokoj,děvče... ![]() ![]() Taky máš svý mouchy,drahá... ![]() ![]() |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 18:07 | | | ||
Tulinka » Player | ||||
Plajo neviem kde si to cital ale asi si moc nepochopil.Duchovno sa neda zostarnut,jedine nase telo.Duchovne sa rozvyjas a posuvas alebo nie.Zije zivot bez toho aby vnimal kto je a skor sa riadi rozumom.Kazdy ma v sebe to male dieta naivne ahrave,len zalezi na kazdom z nas ci ho vnutri najdeme.Takze co citam tak si pleties alebo mas v tom chaos.Skor akoby tvoje ego chcelo vyzdvihnut muzskost a keby som isla hlbsie tak mas strach so staroby a takto si to chces vykompenzovat |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 18:17 | | | ||
Mermaid of Carribbean » Freja | ||||
omlouvam se ze jsem se te dotkla tvych emoci draha, ale nazorny priklad mnohdy vyda za vic nez tisic knih ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 18:20 | | | ||
Mermaid of Carribbean » Freja | ||||
krom taho Player je preci anglicky preklad Hreje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 20:16 | | | ||
Mitea - Timea | ||||
v zivote som prisla do fázy,ze nechávam veci plynút..prijímam,co prichádza a odchádza...asi je to pre mna teraz dolezité,proste KLUD...nie je to spokojnost,ani radost,ale klud... momentálne mi to vyhovuje.. ![]() | ||||
Upraveno: 11.1.2014 - 20:16, Mitea - Timea |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 23:24 | | | ||
Mermaid of Carribbean » Mitea - Timea | ||||
![]() ![]() |
![]() | 12.1.2014 - 0:17 | | | ||
Smazaný uživatel (Libas) » Player | ||||
Koukám že mě neznáš ![]() Víš ono je to na povaze ,ženy většinou přeberou veškerý starosti a tak si muži můžou bezstarostně hrát . Ale není to pravidlo vidím znám páry kdy si tu hravost stáří užívají ženy a muži se o ně s láskou starají . Jen neznám žádnej pár kde by si hráli oba ( mě tu chybí ten smajlík co se drbe na hlavě ) ![]() |
![]() | 12.1.2014 - 0:26 | | | ||
Smazaný uživatel (Libas) | ||||
Nevím jestli je to můj duchovní směr ani jestli to mám vrozený .Vím jen že je to moje potřeba k životu . |
![]() ![]() | 12.1.2014 - 0:40 | | | ||
Hříšnice » Freja | ||||
To jsem já nebyla ![]() |
![]() ![]() | 12.1.2014 - 9:11 | | | ||
juditadurynska | ||||
Nikdy jsem nepřemýšlela o tom, jestli maximum času prožívám v radosti a jestli je to můj duchovní směr.Jsem asi přízemní, takže mi stačí i okamžiky intenzívního pocitu radosti. ![]() |
![]() ![]() | 12.1.2014 - 9:15 | | | ||
juditadurynska » Smazaný uživatel (Libas) | ||||
Jo,jo, ženy mají větší sklon k tomu být nosiči. ![]() | ||||
Upraveno: 12.1.2014 - 9:15, juditadurynska |
![]() ![]() | 12.1.2014 - 9:21 | | | ||
Player » Mermaid of Carribbean | ||||
Teď už dezinpretujete vy mě. ![]() Ta věta zněla: Cílem všeho živého...nikoli cílem všech lidí. Cílem všech lidí by to mělo bejt - a to že není je jejich poruchou. Máme příliš krámů a hlavu přecpanou daty,které nés zatěžují. Proto se z radosti stává co...co se z ní vlastně stává? Viděli jste někdy oběšeného pardála, nebo kosa,že by dobrovolně slítnul ze střechy na chodník a zabil se? Půlka lidí na tomhle světě jede jen proto, aby to nějak doklapala.. |
![]() | 12.1.2014 - 9:53 | | | ||
Smazaný uživatel (hanka1948) » Player | ||||
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 12.1.2014 - 10:00 | | | ||
juditadurynska » Player | ||||
Máš na mysli, že zvířata neprožívají žádné smutky? Že nedokážou zemřít žalem, že je nic netrápí, nemají emoce a jen se cíleně a intenzivně radují ze života? |
![]() ![]() | 12.1.2014 - 10:12 | | | ||
Pithecanthropus erectus » Miki | ||||
Taky nevidím v tomhle směru rozdíl mezi muži a ženami...je to otázka letory, životního pohledu a koneckonců i vlastního zdraví.Ne každý se dokáže vyrovnat se všemi atributy stárnutí je hodně těch, kteří svůj mentální věk násilím přizpůsobují tomu biologickému a tím se zbavují nejen hravosti ale i radosti ze života.Filozofie typu -mně už v životě nic hezkýho nečeká-sráží každou osobnost do apatie a tady je ono merito věci. |
![]() ![]() | 12.1.2014 - 10:14 | | | ||
juditadurynska » Pithecanthropus erectus | ||||
![]() |
![]() ![]() | 12.1.2014 - 10:43 | | | ||
Player » Pithecanthropus erectus | ||||
Tak tak. Přitom zapadající slunce či hvězdný nebe nikdy svou krásu neztratí. Byl jsem teď v kině na filmu Gravitace. Poprvé v brejličkách na 3D. Krom poslední pětiminutovky se to celé odehrává na orbitě. Jak já byl tou nádherou unešen... |
![]() ![]() | 12.1.2014 - 11:00 | | | ||
Tulinka » Player | ||||
Radost by smme mali nachadzat v kazdom obdobi a vobec nejde o vek.Zalezi na kazdom co ho naplnuje a kde sa moze naplno prejavit.Vies co kym budeme vidiet a chapat duchovno a sam zivot je oddelene tak potom vzdy budeme balancovat.Premna duchovno je sam zivot a tvorime jedno.Vtedy dokazeme aj vo svojich skusenostiach to vediet prejavit a vytvorit.Dokonca aj ked bude mat radost v erotike tak nech sa tam prejavuje.Ide oto aby bol stastny a ked pride aj tazsie obdobie tak bude to zvladat lahko.Pretoze bude vediet co ma pochopit a preco mu to prislo do zivota |
![]() ![]() | 12.1.2014 - 11:01 | | | ||
Player » Tulinka | ||||
![]() ![]() |
![]() ![]() | 12.1.2014 - 20:16 | | | ||
šamanka.Janka | ||||
Život prožít v radosti lze. Určitě se nejedná o radost a pocity radosti tělesné , ale daleko hlubší a trvalé. To je když se dokážeme zbavit bloků, přesvědčení a omezení. Máme v srdci bezpodmínečnou lásku v duši klid. Pak je radost v životě a ze života trvalá. |
![]() ![]() | 12.1.2014 - 20:59 | | | ||
Player » šamanka.Janka | ||||
Obojí. Tělo i duše. Je to jeden celek. |
![]() ![]() | 12.1.2014 - 21:47 | | | ||
šamanka.Janka » Player | ||||
Ale s tím co jsem psala pak je radost trvalá v životě a to jak pocitovo tak tělesná. Tím jsem chtěla říct, že pouze tělesné radosti jsou pouze chvilkové. Pokud chceme prožívat radost trvalou je pro to potřeba udělat daleko více. K tomu co jsem již napsala bych připojila ještě důležitou věc, milovat sebe, přijmout se takovou jaká jsem a odpustit si. ![]() |
![]() ![]() | 13.1.2014 - 1:07 | | | ||
Budd2 | ||||
Nevim..prostě nějak nemám důvěru k lidem,kteří s někým nebo něčím neznámým,nedefinovatelným hovoří. Omlouvám se za skepticismus ![]() |
![]() ![]() | 13.1.2014 - 5:32 | | | ||
movvin » Freja | ||||
Jéžíš kdo si to má pamatovat co jsem řekla a co ne? ![]() ![]() |
![]() ![]() | 13.1.2014 - 5:35 | | | ||
movvin » Pithecanthropus erectus | ||||
Jsi hodný. Já se nejdřív mrknu, jestli to náhodou nemám. Tuhle jsem si totiž stáhla celou knihovnu spisovatelů ad A až po Z. To, že tam jsou Hovory s bohem si pamatuju, ale na přátelství ne ![]() Tak jsem se mrkla a je tam ![]() ![]() | ||||
Upraveno: 13.1.2014 - 15:05, movvin |
![]() ![]() | 13.1.2014 - 9:02 | | | ||
10_GOTO_10 | ||||
Jj, v radosti a v zabave. Kdyz cloveka zivot bavi, je to pak mnohem lepsi. ..si myslim :) |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |