Hlavní stránkaBoční panel
10.1.2014 - 23:34 | Player | |
Z knihy Hovory s bohem mi utkvěla věta: Cílem všeho živého je prožít maximum času v radosti. Jde vám to? Je to také váš duchovní směr? Či vrozená dispozice? |
10.1.2014 - 23:44 | | | |||
Háňa | ||||
Vrozená, potom nějaký čas někde zaházená sajrajtem a po úklidu zase vrozená | ||||
Upraveno: 10.1.2014 - 23:45, Háňa |
10.1.2014 - 23:48 | | | |||
Player » Háňa | ||||
No - je fakt - že než dítě dostane svěrací kazajku - řekl bych vlastně,že vrozenou tu radost máme všichni...dítě vždy touží po euforii. |
10.1.2014 - 23:51 | | | |||
Háňa » Player | ||||
Přesně tak ... nebo vlastně ani netouží - ono ji zažívá - na každém kroku má z něčeho radost - jen tak ... třeba jen z toho, jak to pěkně pleskne, když dupne do louže ... z čehokoliv .... než mu, jak trefně píšeš, někdo nasadí svěračku .... je prima, když se člověku pak časem povede se z ní vykroutit | ||||
Upraveno: 10.1.2014 - 23:52, Háňa |
11.1.2014 - 0:11 | | | |||
Nuna | ||||
Ty čteš HsB Plájo? Mám radost |
11.1.2014 - 7:28 | | | |||
Mortina | ||||
Čoveče...já ti nevim jestli je cílem mýho života prožít maximum času v radosti. Možná bych spíš použila slovo spokojenost...rovnováha...nevim. Mám teorii, že i to, že něco "bolí" - tj. je logicky neradostné má svůj důvod...kdyby bylo všechno furt jen radostný, bavilo by mě to asi jako celej život každej den k obědu řízek - a to řízky miluju. A zas takovej "borec" abych se radovala a radostně tleskala ručkama při nějaký bolesti - ztrátě to teda nejsem... Nicméně odpověď na prapůvodní otázku - trochu pozměněnou - jo, můj duchovní směr je snaha o spokojenost...ale jen snaha...taky to dycky nejde.... a vrozený to nemám...už jako dítě sem byla takovej malej protivnej pesimista - šťoural. | ||||
Upraveno: 11.1.2014 - 7:29, Mortina |
11.1.2014 - 9:42 | | | |||
movvin | ||||
jo taky mě mile překvapila tahle trilogie. A dost jsem se u toho i nasmála... je to krásně napsané. Ano souhlasím s tímto tvrzením. Docela zábavné je, když se vztekáš nebo rozčiluješ podívat se na sebe ze shora... to se pak nachechtáš |
11.1.2014 - 10:24 | | | |||
nikita » Player | ||||
Jde mi hlavou, že mne dětství v tom případě provází celý život...asi |
11.1.2014 - 11:51 | | | |||
Pithecanthropus erectus » movvin | ||||
ještě je něco jako čtvrtej díl....Přátelství s Bohem.... Jestli chceš, dej mi do vzkazíku mejl, pošlu ti to v pdf, nebo doc...celá knížka.... |
11.1.2014 - 11:59 | | | |||
ila » Player | ||||
Tak to já tu svěrací kazajku dostala jen co jsem se narodila, protože ruku v ruce s radostí mi jdou odjakživa různé strachy a obavy a černé scénáře . |
11.1.2014 - 12:01 | | | |||
Harryeta | ||||
už kdysi mne jedna má duchovní učitelka učila, že jediným smyslem našeho života tady, je být spokojená/ý. Cokoliv nám v tom brání je pak výzva něco v sobě vyléčit. Je to i můj životní postoj a duchovní směr. Neznamená to, že jsem furt hepy a na obláčku. Ale vnímám, že i pravdivé prožití bolesti je velmi naplňující, a tak to beru, když se objeví. Takže ano, jsem spokojená...a v momentech kdy mám pocit, že nejsem, tak v sobě začnu pátrat, kde plavu proti proudu... je jen a jen mou zodpovědností, zda spokojená jsem nebo ne. :+) |
11.1.2014 - 12:02 | | | |||
Harryeta » ila | ||||
letos je báječná příležitost pro změnu |
11.1.2014 - 12:05 | | | |||
nefertari | ||||
Plynout.... |
11.1.2014 - 12:06 | | | |||
ila » Harryeta | ||||
No to ano!!!! |
11.1.2014 - 12:39 | | | |||
Freja » movvin | ||||
Tos mi nedávno říkala Ty nebo Hříša,jak to,že jsem to ještě nečetla? |
11.1.2014 - 13:35 | | | |||
Player » nikita | ||||
To je optimální. Říká se, že zatímco žena po přechodu duchovně zestárne a v průběhu života průběžně taky, tak v mozku 80 letého starce je stále hravost sedmiletého dítěte. Všimněte si - hravost. Muži si více v životě hrají, každý s něčím jiným, někdy si říkám - čím to? Proto maj tu bubertu ještě i o berlích... |
11.1.2014 - 15:49 | | | |||
Pithecanthropus erectus » Player | ||||
Už se těším až po chodníku budu za sebou tahat na špagátě tu dřevěnou kačenku...... |
11.1.2014 - 16:16 | | | |||
Smazaný uživatel (hanka1948) | ||||
Můj problem nebo neproblém bude asi v tom že já si řeknu ,,budu se radovat ze všeho a druhý den když začnu nad něčím lamentovat tak si ani nevzpomenu ,že se mám radovat.Většinou si vynadám a přestanu se duchovně pozorovat.A žiju realitou. |
11.1.2014 - 17:47 | | | |||
Miki » Player | ||||
Kdopak ti to nakukal, že žena po přechodu duchovně stárne? Nevěř všemu...ono to bude mezi muži a ženami tak nějak v rovnováze, nedělila bych je Jsou tací i onací Pohlavím to nebude |
11.1.2014 - 17:54 | | | |||
Mermaid of Carribbean | ||||
bud si tu knihu spatne pochopil nebo si tuto cast dezinterpretoval snahy vest zivot k hravosti a maximalni radosti vede k "vecnemu detstvi" odmitani dospeleho, starnouciho, smrstujiciho se saturnskeho principu podivej se na Hreje, ten je porad jeste ve svych 35 nevycvalanej jak sestiletej dedek principem duchovnicho smeru radost je umeni, pretvorit vlastni kreativitou, zivotni silou a vedomym pristupem sve starosti, v obohacujici zkusenosti a poznani, ktere nas naplnuje radosti |
11.1.2014 - 17:55 | | | |||
Růžová » Miki | ||||
...von Plája vůbec dost nadržuje chlapům...což teda naprosto nechápu, protože podle mě není na světě nic dokonalejšího, než ŽENA...v každém období svého života... |
11.1.2014 - 17:56 | | | |||
Růžová » Mermaid of Carribbean | ||||
...na Hreje bych se JÁ docela ráda podívala...ale nevim gde... |
11.1.2014 - 17:59 | | | |||
Freja » Mermaid of Carribbean | ||||
Ješiš,dej už tomu Hrejovi pokoj,děvče... Taky máš svý mouchy,drahá... |
11.1.2014 - 18:07 | | | |||
Tulinka » Player | ||||
Plajo neviem kde si to cital ale asi si moc nepochopil.Duchovno sa neda zostarnut,jedine nase telo.Duchovne sa rozvyjas a posuvas alebo nie.Zije zivot bez toho aby vnimal kto je a skor sa riadi rozumom.Kazdy ma v sebe to male dieta naivne ahrave,len zalezi na kazdom z nas ci ho vnutri najdeme.Takze co citam tak si pleties alebo mas v tom chaos.Skor akoby tvoje ego chcelo vyzdvihnut muzskost a keby som isla hlbsie tak mas strach so staroby a takto si to chces vykompenzovat |
11.1.2014 - 18:17 | | | |||
Mermaid of Carribbean » Freja | ||||
omlouvam se ze jsem se te dotkla tvych emoci draha, ale nazorny priklad mnohdy vyda za vic nez tisic knih |
11.1.2014 - 18:20 | | | |||
Mermaid of Carribbean » Freja | ||||
krom taho Player je preci anglicky preklad Hreje |
11.1.2014 - 20:16 | | | |||
Mitea - Timea | ||||
v zivote som prisla do fázy,ze nechávam veci plynút..prijímam,co prichádza a odchádza...asi je to pre mna teraz dolezité,proste KLUD...nie je to spokojnost,ani radost,ale klud... momentálne mi to vyhovuje.. | ||||
Upraveno: 11.1.2014 - 20:16, Mitea - Timea |
11.1.2014 - 23:24 | | | |||
Mermaid of Carribbean » Mitea - Timea | ||||
znam |
12.1.2014 - 0:17 | | | |||
Smazaný uživatel (Libas) » Player | ||||
Koukám že mě neznáš Víš ono je to na povaze ,ženy většinou přeberou veškerý starosti a tak si muži můžou bezstarostně hrát . Ale není to pravidlo vidím znám páry kdy si tu hravost stáří užívají ženy a muži se o ně s láskou starají . Jen neznám žádnej pár kde by si hráli oba ( mě tu chybí ten smajlík co se drbe na hlavě ) |
12.1.2014 - 0:26 | | | |||
Smazaný uživatel (Libas) | ||||
Nevím jestli je to můj duchovní směr ani jestli to mám vrozený .Vím jen že je to moje potřeba k životu . |
12.1.2014 - 0:40 | | | |||
Hříšnice » Freja | ||||
To jsem já nebyla |
12.1.2014 - 9:11 | | | |||
juditadurynska | ||||
Nikdy jsem nepřemýšlela o tom, jestli maximum času prožívám v radosti a jestli je to můj duchovní směr.Jsem asi přízemní, takže mi stačí i okamžiky intenzívního pocitu radosti. |
12.1.2014 - 9:15 | | | |||
juditadurynska » Smazaný uživatel (Libas) | ||||
Jo,jo, ženy mají větší sklon k tomu být nosiči. | ||||
Upraveno: 12.1.2014 - 9:15, juditadurynska |
12.1.2014 - 9:21 | | | |||
Player » Mermaid of Carribbean | ||||
Teď už dezinpretujete vy mě. Ta věta zněla: Cílem všeho živého...nikoli cílem všech lidí. Cílem všech lidí by to mělo bejt - a to že není je jejich poruchou. Máme příliš krámů a hlavu přecpanou daty,které nés zatěžují. Proto se z radosti stává co...co se z ní vlastně stává? Viděli jste někdy oběšeného pardála, nebo kosa,že by dobrovolně slítnul ze střechy na chodník a zabil se? Půlka lidí na tomhle světě jede jen proto, aby to nějak doklapala.. |
12.1.2014 - 9:53 | | | |||
Smazaný uživatel (hanka1948) » Player | ||||
12.1.2014 - 10:00 | | | |||
juditadurynska » Player | ||||
Máš na mysli, že zvířata neprožívají žádné smutky? Že nedokážou zemřít žalem, že je nic netrápí, nemají emoce a jen se cíleně a intenzivně radují ze života? |
12.1.2014 - 10:12 | | | |||
Pithecanthropus erectus » Miki | ||||
Taky nevidím v tomhle směru rozdíl mezi muži a ženami...je to otázka letory, životního pohledu a koneckonců i vlastního zdraví.Ne každý se dokáže vyrovnat se všemi atributy stárnutí je hodně těch, kteří svůj mentální věk násilím přizpůsobují tomu biologickému a tím se zbavují nejen hravosti ale i radosti ze života.Filozofie typu -mně už v životě nic hezkýho nečeká-sráží každou osobnost do apatie a tady je ono merito věci. |
12.1.2014 - 10:14 | | | |||
juditadurynska » Pithecanthropus erectus | ||||
12.1.2014 - 10:43 | | | |||
Player » Pithecanthropus erectus | ||||
Tak tak. Přitom zapadající slunce či hvězdný nebe nikdy svou krásu neztratí. Byl jsem teď v kině na filmu Gravitace. Poprvé v brejličkách na 3D. Krom poslední pětiminutovky se to celé odehrává na orbitě. Jak já byl tou nádherou unešen... |
12.1.2014 - 11:00 | | | |||
Tulinka » Player | ||||
Radost by smme mali nachadzat v kazdom obdobi a vobec nejde o vek.Zalezi na kazdom co ho naplnuje a kde sa moze naplno prejavit.Vies co kym budeme vidiet a chapat duchovno a sam zivot je oddelene tak potom vzdy budeme balancovat.Premna duchovno je sam zivot a tvorime jedno.Vtedy dokazeme aj vo svojich skusenostiach to vediet prejavit a vytvorit.Dokonca aj ked bude mat radost v erotike tak nech sa tam prejavuje.Ide oto aby bol stastny a ked pride aj tazsie obdobie tak bude to zvladat lahko.Pretoze bude vediet co ma pochopit a preco mu to prislo do zivota |
12.1.2014 - 11:01 | | | |||
Player » Tulinka | ||||
12.1.2014 - 20:16 | | | |||
šamanka.Janka | ||||
Život prožít v radosti lze. Určitě se nejedná o radost a pocity radosti tělesné , ale daleko hlubší a trvalé. To je když se dokážeme zbavit bloků, přesvědčení a omezení. Máme v srdci bezpodmínečnou lásku v duši klid. Pak je radost v životě a ze života trvalá. |
12.1.2014 - 20:59 | | | |||
Player » šamanka.Janka | ||||
Obojí. Tělo i duše. Je to jeden celek. |
12.1.2014 - 21:47 | | | |||
šamanka.Janka » Player | ||||
Ale s tím co jsem psala pak je radost trvalá v životě a to jak pocitovo tak tělesná. Tím jsem chtěla říct, že pouze tělesné radosti jsou pouze chvilkové. Pokud chceme prožívat radost trvalou je pro to potřeba udělat daleko více. K tomu co jsem již napsala bych připojila ještě důležitou věc, milovat sebe, přijmout se takovou jaká jsem a odpustit si. |
13.1.2014 - 1:07 | | | |||
Budd2 | ||||
Nevim..prostě nějak nemám důvěru k lidem,kteří s někým nebo něčím neznámým,nedefinovatelným hovoří. Omlouvám se za skepticismus |
13.1.2014 - 5:32 | | | |||
movvin » Freja | ||||
Jéžíš kdo si to má pamatovat co jsem řekla a co ne? Ale je to možný, že já |
13.1.2014 - 5:35 | | | |||
movvin » Pithecanthropus erectus | ||||
Jsi hodný. Já se nejdřív mrknu, jestli to náhodou nemám. Tuhle jsem si totiž stáhla celou knihovnu spisovatelů ad A až po Z. To, že tam jsou Hovory s bohem si pamatuju, ale na přátelství ne Tak jsem se mrkla a je tam | ||||
Upraveno: 13.1.2014 - 15:05, movvin |
13.1.2014 - 9:02 | | | |||
10_GOTO_10 | ||||
Jj, v radosti a v zabave. Kdyz cloveka zivot bavi, je to pak mnohem lepsi. ..si myslim :) |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |