Hlavní stránkaBoční panel
19.10.2014 - 13:18 | ila | |
Konečně jsem se k této knize dopídila - jsem za polovinou a jsem nadšená ! Veselé a vtipné čtení - zatím mě nejvíce dostala slonice Soňa a scénka se Stalinem. ![]() |
![]() ![]() | 20.10.2014 - 5:29 | | | ||
movvin | ||||
Tak tu jsem hledala na uložto, ale nebyla tam. Sice bych mohla jít na to do kina, ale když už mám přečtený všechny tři díly před tím, tak se mi to zdá blbý. |
![]() ![]() | 20.10.2014 - 15:29 | | | ||
ila » movvin | ||||
Jaké tři díly? ![]() ![]() |
![]() ![]() | 21.10.2014 - 5:25 | | | ||
movvin » ila | ||||
Ano vím, že je to švédský spisovatel. První co jsem četla byla: Muži, kteří nenávidí ženy, pak následuje Dívka, která si hrála s ohněm a pak je Dívka, která kopla do vosího hnízda. Myslím, že se to jmenovalo dohromady Milénium. Navazují na sebe, ale dají se číst i jednotlivě. Je to vždy uzavřený příběh. No a myslela jsem si, že ten stařík je další volné pokračování, ale to nezjistím dokud si to nepřečtu. |
![]() ![]() | 21.10.2014 - 8:00 | | | ||
ila » movvin | ||||
Nee - tu serii, kterou popisuješ, napsal Stieg Larsson a je to detektivka. Stoletý stařík je úplně jiný žánr od úplně jiného spisovatele - napsal to Jonas Jonasson. |
![]() ![]() | 21.10.2014 - 13:22 | | | ||
movvin » ila | ||||
Aha, tak to mě zmátl ten podobně dlouhý a praštěný název ![]() Ale tamty byly taky dobrý ![]() |
![]() ![]() | 21.10.2014 - 15:40 | | | ||
Mortina | ||||
A nebyl to i film? Ja mam pocit, ze sem tenhle nazev videla v programu kina...a ze sem si prcetla obsah aa nezaujalo me to.....asi este pohledam... ![]() |
![]() ![]() | 21.10.2014 - 15:50 | | | ||
Mortina » Mortina | ||||
Tak je to i film...nevim proc me tehdy nezaujal, kdyz popis zni dobre ![]() ![]() |
![]() ![]() | 21.10.2014 - 17:57 | | | ||
charri | ||||
Nevím, četla jsem, ale byla jsem zklamaná, na Betty Mac´Donaldovou a její vejce to prostě nemá ![]() |
![]() ![]() | 21.10.2014 - 18:39 | | | ||
Budd2 » charri | ||||
Betty neznám,ale Amy je dobrá ![]() ![]() ![]() https://www.youtube.com/watch?v=iRYvuS9OxdA |
![]() ![]() | 22.10.2014 - 10:35 | | | ||
Freja » charri | ||||
Čěče,já zas nikdy nepřišla na chuť Bettiným vejcím ![]() To je jako se "Stopařovým průvodcem po galaxii"....taky nic ![]() |
![]() ![]() | 22.10.2014 - 10:49 | | | ||
Mortina » Freja | ||||
Tak me zas bavi Vejce ale co sem nedala byl desne popularni Terry Pratchet....a to mi nechytil ani film. ![]() |
![]() ![]() | 22.10.2014 - 13:44 | | | ||
ila » Mortina | ||||
A já miluji jak Bettiny Vejce ( + Co život dal a vzal), tak i Terryho Pratchetta ( hlavně tedy tu řadu o čarodějkách) . ![]() Stařík už byl i zfilmovaný, ale kniha je prý lepší ( nevím - na filmu jsem nebyla a ani se nechystám ,nechám si raději dojmy z knihy) |
![]() ![]() | 22.10.2014 - 17:38 | | | ||
charri » Freja | ||||
No vidíš....jak se říká....kolik třešní tolik višní ![]() ![]() |
![]() ![]() | 22.10.2014 - 17:39 | | | ||
charri » Budd2 | ||||
Njn.....chlap ![]() ![]() |
![]() ![]() | 22.10.2014 - 20:16 | | | ||
Budd2 » charri | ||||
cože ? vem si brejle ![]() |
![]() ![]() | 22.10.2014 - 20:49 | | | ||
Mortina » ila | ||||
Vsechny ctyri knihy Betty McDonald znam skoro zpameti. ![]() ![]() Starika bych si dala radsi film...ted mam zzas neknizkovy obdobi a nechci ho shanet a odlozit do knihovny "na pak"...takovejch uz tam mam fakt dost. ![]() |
![]() ![]() | 22.10.2014 - 21:18 | | | ||
ila » Mortina | ||||
Už víc jak rok čtu severské detektivky - loni mi je kamarádka v knihovně spíš vnutila - a já ted hledám na netu další a další autory...kdo má rád tento žánr, můžu doporučit: Helene Tursten, Arnaldur Indridason, Camila Lackberg, Johan Theorin ... se mi zdají dokonce i lepší než Jo Nesbo. Akorát bych potřebovala den o 48 hodinách , abych mohla číst dle svých představ - nebo se vyprdnout na zaměstnání. ![]() |
![]() ![]() | 23.10.2014 - 8:34 | | | ||
Mortina » ila | ||||
Jj, zamestnani me taky zdrzuje od byti. ![]() Termin severska detektivka sem uz slysela x-krat...dost mozna sem i cetla "definici"...jak to vnimas ty? V cem je to specificky? Ja sem zadnou nikdy necetla, tak vubec nevim....predstavuju si neco ve stylu filmu Fargo (minimalne je tam furt dost zima ![]() ![]() |
![]() ![]() | 23.10.2014 - 13:24 | | | ||
ila » Mortina | ||||
Ty, které jsem četla ( myslím ted severské detektivky ) jsou napsané tak poutavým způsobem, že jsem se nemohla odtrhnout. Obvykle se tam rozvíjí i další linka - většinou osudy rodiny hlavního kriminalisty/ky . U Nesba mně vadilo, že se tam zatahuje i politika a korupce - to už mě nebavilo. Někomu může vadit, že se v severských knihách dost často odvíjí dva příběhy zaráz - minulost třeba před 50ti lety, která ovlivnila současný příběh - a pak ta současnost. No a pochmurný sever tomu dodává správnou atmosferu ![]() Mám severské autory ráda už dost dlouho - je to asi 20 let , co jsem četla tetralogii od Vilhelma Moberga (Vystěhovalci Přistěhovalci, Usedlíci a Poslední dopis do Švédska) a úplně mě to pohltilo. I filmy mají takové fajné...sice mírně depresivní,ale mi neva ![]() Abych furt nepropagovala sever - třeba i tento neseverský autor je super : Thomas Laird http://www.databazeknih.cz/autori/thomas-laird-5143 | ||||
Upraveno: 23.10.2014 - 13:36, ila |
![]() ![]() | 23.10.2014 - 13:59 | | | ||
Freja » charri | ||||
Jojo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 25.10.2014 - 10:34 | | | ||
Mortina » ila | ||||
To mi malinko pripomina i nektery anglicky detektivky, kde bejva krome hlavniho pribehu i pribeh zivota policisty, plus dost casto miva zlocin koreny v davnejsi minulosti....viz treba serial Vrazdy v Midsommeru, kde rodina policajta prakticky v kazdym dile neco resi a kazda vrazda nejen ze souvisi s minulosti ale dal na ni navazuje jedna, dve, tri dalsi vrazdy.... ![]() |
![]() ![]() | 26.11.2014 - 19:35 | | | ||
Vlaďka | ||||
Já můžu jak Bettynku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||||
Upraveno: 26.11.2014 - 19:36, Vlaďka |
![]() ![]() | 26.11.2014 - 19:39 | | | ||
Vlaďka » Mortina | ||||
jo copak vraždy v Midsomeru ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 27.11.2014 - 9:16 | | | ||
Freja » Vlaďka | ||||
...na druhou stranu...tam teď musí bejt tolik volnejch baráků... ![]() |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |