Hlavní stránkaBoční panel
29.10.2014 - 21:04 | QRocky | |
Dobrý den, před rokem jsem musel uspat svého psa, kterému bylo téměř 13 let. Byl vážně nemocný. Mne samotnému je nyní 24 let, takže je patrné, že tento pejsek se mnou zažil mé dětství, pubertu, dospívání i dospělost. Mnohdy jsem se tomuto němému příteli svěřil se svými problémy, popřípadě jsem je díky procházkám a běháním s ním vyřešil. Když se u něj objevilo několik závažných a pro něj bolestivých nemocí, bral jsem jako službu, že jej toho můžu ušetřit a pomoci mu na onen svět. Nedávno jsem však měl o něm sny - tři noci po sobě!!! Můj pejsek mne v nich navštívil, jednou si lehl ke mne do postele, jednou si chtěl hrát. Pocity byly šťastné, byli jsme zase spolu. Jeden sen však byl zvláštní. Viděl jsem svého psa za nějakými prosklenými dveřmi ve vodě. Byl jako v akvárku. Kolem něj plavaly ryby. Chtěl jsem k němu,ale nedostal jsem se tam. Přikázal jsem mu, aby rybám neublížil a on poslechl. Dal mi tím najevo, že mne slyší a poslouchá. Pamatuji si z toho snu beznaděj, že jsem se nedostal ke svému psovi. Dnes jsem měl po pár dnech opět sen o svém pejskovi. Setkal jsem se nějakou postavou, kterou si nepamatuji, nevím už, kdo to byl, ale bylo mi ve snu řečeno, že můj pes se nedostal tam, kde se dostat měl. Pochopil jsem to tak, že někde bloudí. Měl jsem pocit, že můj pes potřebuje pomoc a oslovil mne. Moc bych to neřešil, ale v průběhu několika dní jsem měl čtyři sny o svém pejskovi navíc po roce od jeho smrti, takže už to není tak živé, jak to bylo. Nevím, jak si tohle mám vyložit. Mít tři sny po sobě ve třech nocích stojí za přemýšlení. Taky musím podotknout, že spím na posteli, kde můj pejsek naposledy vydechl. Zde jej veterinář nejdříve uspal a pak ho další injekcí umsrtil. Já jej po celý ten čas držel. V duchu doufám, že pokud po smrti nabývá nějaké větší moudrosti, pochopí mne a odpustí mi to. Možná se vám to zdá divné, ale tenhle pes pro mne znamenal hrozně moc. Dokázal se přizpůsobit mému charakteru a bral mne takového, jaký jsem. Po jeho smrti jsem si začal vážit důležitých věcí - například času stráveného s mými rodiči. Teď řeším těžké otázky - stěhování se, nákup auta... Mám občas dilema v zaměstnání. Začínám věřit, že tolik snů nemůže vypovídat o náhodě, ale o vůli vyšší moci - třeba zesnulého pejska. Co je však důvod, že se usídlil v mých snech? Chce moji pomoc? Chce snad pomoc on mi? Varuje mne před nebezpečím? Říká mi snad něco? Jak to mám pochopit? | ||
Upraveno: 29.10.2014 - 21:11, QRocky |
![]() ![]() | 30.10.2014 - 12:44 | | | ||
Nikdo | ||||
Neumím vykládat sny. Jenom mě napadlo, jestli se - protože teď tě čekají mnohé zmény (stěhuješ se, jdeš asi trochu do nejistoty) - nevracíš ve snech do doby, kdy jsi cítil psychickou oporu právě v tvém psím kamarádovi. Opouštíš místo, kde jsi s ním strávil hodně času, možná si častěji vyvoláváš vzpomínky... |
![]() ![]() | 30.10.2014 - 13:54 | | | ||
Freja » Nikdo | ||||
Taky bych řekla... K té vodě a akváriu - voda ve snech představuje většinou emoce,stěžejní emocí je tady bezmoc.Nejpsíš se cítil stejně,když pejska musel nechat uspat.A možná je to i téma celkiové obavy z budoucích změn....staré časy jsou pryč a člověk se v nich cítil tak bezpečně. ![]() Ještě k té snové cizí postavě....představa psí duše bloudící někde v nižším astrálu se mi zdá být trochu mimo.Nespojil sis to s něčím,cos v poslední době četl nebo o čem se mluvilo? ![]() |
![]() ![]() | 31.10.2014 - 10:10 | | | ||
Glimmer Man | ||||
No já jsem zastáncem "radikálního" názoru, že láska umí nechat jít. Kdežto sobectví ne. Takže je v tom trochu toho sobectví... podvědomě jistej fakt nechceš přijmout nebo pochopit. Ego nedokáže pochopit smrt, a tak nás nutí vymejšlet různý teorie, o nebíčku, převtělování, posmrtných životech... spasení... prostě cokoliv, abychom ho nějak utěšili. Proto máš plnou hlavu různých teorií, že pejsek neumřel a je pořád s tebou. A tak mozek ve fázi snu jen reflektuje podvědomý myšlenky. Nech ho jít... bude v tom i velkej osobní rozvoj. V dilematu, jestli bylo správný ho nechat utratit nebo ne se už nešťourej, to už ničemu stejně nepomůže. Věř, že bylo... Stačí jen své rozhodnutí pochopit. |
![]() ![]() | 31.10.2014 - 10:12 | | | ||
Glimmer Man | ||||
Ještě doporučuju článek z místní poradny na stejný téma: http://povedomi.cz/poradna/clanky/7/ |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |