Hlavní stránkaBoční panel
11.1.2014 - 17:16 | Mermaid of Carribbean | |
jsou slabé, z květináčů se nedá už další vypěstovat a brzy vadnou kupujete? |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 17:29 | | | ||
Glimmer Man | ||||
Však to jsou bylinky určený k okamžitý spotřebě. Má se to co nejrychlejc obrat a vyhodil. Před pár lety jsem takhle koupil pažitku, píchnul ji na zahradě do země a roste dodnes. |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 17:36 | | | ||
Mysterious | ||||
Jo, to je pravda. Koupila jsem petržel a zasadila na záhon, ale neuchytila se. |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 17:38 | | | ||
Miki | ||||
Nekupuju, mám většinou vše sušený ![]() co si pěstuju v zimě je normální cibule v pucláku, roste z ní zelená nať na který ulítávám, kde to jde, sypu ji ![]() |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 17:38 | | | ||
Glimmer Man » Mysterious | ||||
Jo, i kudrnka mi roste jak z vody... ale tu moc nepoužíváme. Leda do vejvaru. Nicméně největší problém je s bazalkou. To je bída vždycky. |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 17:40 | | | ||
Růžová » Miki | ||||
...kdo to pak zametá???... ![]() ![]() |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 17:42 | | | ||
Mermaid of Carribbean » Glimmer Man | ||||
byla jsem v nejakym zahradnictvi-bylinkarstvi a nedalo se to srovnat, jak ty bylinky tam byly vzrostly a bohaty dokonce i listy rozmarynu, bazalky, maty a stevie byly pevnejsi, vetsi a lesklejsi cela rostlina byla asi o 40% vzrostlejsi a plnejsi, i kdyz kvetinac byl stejny |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 17:44 | | | ||
Glimmer Man » Mermaid of Carribbean | ||||
Věřím. Když jsme pěstovali bazalky z malejch darovanejch, tak to taky byla jiná liga. |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 17:47 | | | ||
Mermaid of Carribbean » Glimmer Man | ||||
like |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 17:49 | | | ||
Freja | ||||
Jo,jsou na jedno použití. Ale loni jsem byla v Drážďanech v Aldi a tam měli bazalku v květináči nádhernou....bohužel,se mi jí nechtělo vláčet ssebou po galeriích a ani se vracet daleko na parkoviště,tak jsem jí tam nechala ![]() |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 17:49 | | | ||
Mermaid of Carribbean » Mermaid of Carribbean | ||||
kdyz si vezmu koli ty albertovsky bylinky "na jedno pouziti" stojej, a jaka je kvalita, je to zase jen jeden povedenej obchodnickej "oděr" spolecnosti.. aneb "kupujte si prirodu, at ma generalni penize na novou jachtu" ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 17:55 | | | ||
Freja » Mermaid of Carribbean | ||||
Si kup zahrádku... ![]() |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 18:04 | | | ||
Mysterious » Mermaid of Carribbean | ||||
Lepší je si zasít ze semen do truhlíků a kdo má záhon, tak taky. Jednu dobu se mi přemnožilo oregano. Bylo asi metrové a fakt plevel. V květináči mám pouze rozmarýn. Na záhoně mám šalvěj i ovocnou, levanduli, saturejku, pažitku, celer, libeček, petržel. Ta bazalka nějak chátrala, mám semena miničervené, červené kadeřavé, skořicové, citrónové. Nepovedla se mi česnekopažitka. Jinak mědvědího česneku jsem rozdala sazenice nejméně 10 lidem. Ten se nám rozplevelil až hrůza. |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 18:06 | | | ||
Miki » Růžová | ||||
Přece jáááá ![]() ![]() ![]() navíc v marktech kupuju jen konzervy pro psy a medvídky ![]() Po obchdech jezdím na kole, pro teplý chleba, k zelináři Joudalovi, řezníkovi 1x týdně ![]() Ten koš v marketu je trapně velkej ![]() |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 18:19 | | | ||
Mermaid of Carribbean » Mysterious | ||||
no vidis do truhliku, to je fajna invence pro ty, co nechteji jeste investovat do vlastni zeminy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 18:48 | | | ||
atraM | ||||
Jak které - rozmarýny a pažitka bývají úplně v pohodě... (škoda, že sem nejdou vložit fotky, sadím to na balkoně do obr květináčů a jsou z nich obr rostliny). U pažitky to často bývá tak, že je jen potřeba počkat, až dorostou na novém stanovišti nové výhonky (ty staré jsou opravdu neduživé), ale jsou to statečný rostlinky a hodně vydrží. Ostatní chudinky neduživé? To je vždycky jen sázka do loterie. V létě jsem do mega květináče s obrovským rozmarýnem přidala jakousi bazaličku s více stonečky... všechny chcíply až na jeden, ale ten měl na konci sezóny stonek silnější než můj palec - byl z ní obrovský keř - jeden výhonek zásoboval celé léto všechny pizzy a těstoviny ![]() | ||||
Upraveno: 11.1.2014 - 18:51, atraM |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 18:51 | | | ||
Mysterious » atraM | ||||
Na pažitku lejeme lógr z kafe a roste pak jako divá. |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 18:51 | | | ||
atraM » Mysterious | ||||
![]() |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 18:56 | | | ||
kolacek » Mysterious | ||||
![]() |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 22:45 | | | ||
Freja » Mysterious | ||||
...asi jí to zvedá tlak ![]() |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 23:21 | | | ||
Mermaid of Carribbean » atraM | ||||
zkusim to kafe.. plati to i na draceny? a v zime mas ty truhliky kde? |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 23:46 | | | ||
atraM » Mermaid of Carribbean | ||||
jo to já nevím - to tím kafem, to jsem nezalívala já ![]() Hádám, že u nás hlavně pomohlo, že mají 50l květináče se spoustou místa na zdravý kořeny. Rozmarýny mají i vhodnou půdu (propustnou, pro středomořský kytky)... Pažitku jsem rozšafně fukla do hlíny po bambusech, co nepřežily zimu - a nestačila se divit, protože nic takhle vzrostlýho jsem mezi pažitkama nikde jinde neviděla - okrasná květena hadr ![]() |
![]() ![]() | 11.1.2014 - 23:48 | | | ||
atraM » atraM | ||||
Jo a pažitka je v zimě tam, kde po celej rok (jako by byla na záhoně) a rozmarýn pro jistotu u okna v komoře... nelíbí se mu to, ale pod -5°C by to fakt asi nedal... však on to na jaře dohoní ... |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |