... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Diskuze

Hlavní stránkaBoční panel

23.12.2014 - 9:53

Diskuze k článku: Lze milovat dva muže současně?

Příspěvky v diskuzi (68)

Nastavení filtrů a řazení diskuze

Pouze příspěvky uživatele:

Pouze příspěvky obsahující:

Řazení příspěvků:
Čas:
Hodnocení:
Zrušit všechny filtry
Celkem stránek: 2
12
Smazaný uživatel23.12.2014 - 12:58
0|0

Smazaný uživatel (ngeru)
Tak teda nevím..... bez duchovního vhledu a odbornosti přes karty si myslím tohle - člověk, který už jen připustí možnost, že by mohl existovat někdo druhý a lepší, takový člověk udělá svému partnerovi nesmírně užitečnou službu, když půjde za tím druhým a to hned. Pokud už totiž jen myšlenky na někoho druhého má v hlavě, nemá právo uržovat v klamu současného partnera. Umíš si představit, že by to bylo v opačné pozici? Že by tvůj manžel pokukoval jinde a miloval někoho dalšího a jen čekal, až bude milovat víc?
Člověk má rád lidi, ale milovat tou mileneckou láskou, to že by měl být větší počet než jeden? Ten kterému člověk důvěřuje a je s ním v dobrém i zlém... takových lidí, že by mělo být víc? Jsem asi ze staré školy, ale já myslím, že srdce není autobus, do kterého nastoupí a vystoupí ten, kdo právě potřebuje. Navíc o tom, že potencionální "nový" partner je ženatý, tak o tom si myslím své....Nejsme zvířátka, máme dar myšlení a pokud se někdo chce snížit na úroveň rysa( byť i červeného), který přesedne při páření podle pudových potřeb třeba i na několik partnerů, no to si tedy mezi lidmi radši ani nechci umět představit.... je to volba každého z nás....s jasnou myslí v přítomném okamžiku by totiž Homo Sapiens asi měl očekávat i okamžiky příští a myslet i na to, co může svým chováním způsobit jinému člověku.
Z duchovního hlediska bude sice možná celá řada námitek - právo na štěstí, svoboda ve vztahu, velkorysost atd.... ale kde je v tom ohled na toho, komu působím bolest? Viz. poznámka, že manžel na "přítomnosti lpí"....pokud k sobě někoho připoutáme, není to taky o tom, že bychom na něj měli brát ohledy? Nebo je ten dnešní partnerský (vlastně manželský) život o zkoumání a přestupech.....odpusťte tedy prosím pošetilé babce, že by ráda setrvala na určitých vztahových hodnotách. Když už ani lidské vztahy nebudou mít cenu, co už tedy? :30:

http://youtu.be/-saMZaooAbE?list=RD-saMZaooAbE
Freja
23.12.2014 - 13:07
+1|0

Freja » Smazaný uživatel (ngeru)
No,to je ,myslím,trochu přehnaná reakce.
Hovoříme tu o vztazích,kde není sex,takže o nějakém páření a pudových potřebách je asi zbytečný se zmiňovat.
Nějak mi taky není jasný,jak můžu někomu způsobit bolest tím,že někoho miluju.To je snad moje privátní záležitost.Dá se "vytrhnout" ze srdce láska,protože je to "společensky nepřijatelné" nebo "nerozumné"?

A proč by měla láska lidské vztahy devalvovat?To už vůbec nepobírám....
Když si tedy odmyslíme sex,který Vás nejspíš v tomhle případě tolik popuzuje (ačkoliv jsou to vztahy tzv.platonické),tak zůstane jen prostý fakt,že dotyčná někoho miluje...a dokonce není jen jeden.To je tak strašně pohoršeníhodný???
Glimmer Man
23.12.2014 - 13:10
0|0

Glimmer Man » Freja
Myslím, že dá.
Freja
23.12.2014 - 13:17
0|0

Freja » Glimmer Man
Nevidím žádný přínos.Pro nikoho.
Smazaný uživatel23.12.2014 - 13:17
0|0

Smazaný uživatel (ngeru) » Freja
Jsem četla o sexuálním nezájmu manžela a "silné přitažlivosti" mezi kamarádem....tak se omlouvám, mi to asi vnuklo ty hříšné myšlenky. :26: Myslím si ale, že některé vztahy jsou tzv.posvěcené a jiné prostě ne. Mám syny ve středním věku a neumím si představit, že by jejich manželky milovaly ještě jiné své kamarády....a nebo možná i jejich :19:
Láska vztah nedevalvuje, pokud nesměřuje k jiné osobě...podle mého náhledu
Glimmer Man
23.12.2014 - 13:17
+1|0

Glimmer Man
Myslím, že tohle bude typický problém "balíku potřeb". Pro vysvětlení zjednoduším. Jednak potřebujeme nějaký citový vztah a jednak taky příroda zařídila, že potřebujem i nějaké to fyzično. Pak je spousta dalších potřeb,, který teď pro příklad nejsou důležitý.

Ná žádnou z potřeb z balíku se nedá zapomenout... dá se jenom nenaplnit a buď se to dá vydržet, když není naplněno, a nebo to dotyčnýho trápí.

Každej jedinec má ten balík trochu jinak a jinej.

No a v případě dotazu to vidím tak, že Jana měla na všechny potřeby jednoho muže. Ten však časem na jistou část potřeb rezignoval, a tak u Jany vzniklo prázdný místo, který se prostě snaží zaplnit. Myslím, že to je přirozená reakce.

Ale rozhodně si nemyslím, že to je nebo bude "milování" dvou mužů současně. V jednom smyslu se prej tohle dělá na akcích zvanejch wingers párty nebo "trojka". V jiným smyslu - v tom "srdečním" to asi úplně možný není. Proto si myslím, že to ti dva muži maj rozdělený a každej pokrývá jinou potřebu.
Glimmer Man
23.12.2014 - 13:18
0|0

Glimmer Man » Freja
To už je jiná věc, která ale vůbec nemá vliv na to, jestli se to dá nebo nedá. :1:
Smazaný uživatel23.12.2014 - 13:19
0|0

Jo a kdybych měla dceru, která by milovala hned několik chlapů, tak bych určitě nebyla pyšná matka :30:
Freja
23.12.2014 - 13:20
0|0

Freja » Glimmer Man
Nojo,kde není odpovídající zkušenost,zůstane názor založenej na domněnkách a logických předpokladech.
Láska je ale mimo logiku.
Glimmer Man
23.12.2014 - 13:22
0|0

Glimmer Man » Smazaný uživatel (ngeru)
Láska může směrovat kam chce... akorát u kalkulu a touhy vlastnit to toho druhýho štve, když je to jinak, než se mu líbí.

Kup si kočku, pouštěj jí ven a nekrm jí. Schválně za jak dlouho ti zdrhne k sousedům... A bude jí úplně fuk, jak moc ji máš ráda.

Fungující sex tvoří 10% vztahu, nefungující tvoří 90% vztahu. To je závěr, s kterým mohu souhlasit. :6:
Freja
23.12.2014 - 13:22
0|0

Proč?Co je na lásce tak dehonestujícího?
Freja
23.12.2014 - 13:24
0|0

... a čím se "posvěcují" vztahy?
Smazaný uživatel23.12.2014 - 13:24
0|0

Myslím, že obyčejný život nejsou jen ty přínosy....někdy jsou to i ztráty
Smazaný uživatel23.12.2014 - 13:25
0|0

Třeba slibem....manželským no a pak ty *neposvěcené* jsou se zadanými, vdanými či ženatými a takové.... ta další šméčka
Upraveno: 23.12.2014 - 13:27,  
Smazaný uživatel23.12.2014 - 13:30
0|0

Smazaný uživatel (ngeru) » Glimmer Man
Sexuální vyhladovělost je asi svinstvo, to souhlasím :10:
Freja
23.12.2014 - 13:33
0|0

OMG :33:

Hezký svátky... :43:
Glimmer Man
23.12.2014 - 13:34
0|0

No co... nevidím nic špatnýho na tom, když chce někdo naplnit svoje potřeby. Když mi doma nedaj najíst, tak taky půjdu jinam, než abych natáhnul brka.

Ale kurevnictví a podrazáctví se mi přesto hnusí. Protože to je trochu něco jinýho, když je někdo emočně porouchán - tj. sociální retard. :2:

Je třeba to rozlišovat. :5:
Smazaný uživatel23.12.2014 - 13:36
0|0

Proč? To ti asi nedokážu vysvětlit. Tak třeba by mě mrzelo, že má nějakou nemoc... třeba duševní :2:
Smazaný uživatel23.12.2014 - 13:37
0|0

No vidíš a asi to kurevnictví a podrazáctví je v kurzu :30:
Smazaný uživatel23.12.2014 - 13:38
0|0

Smazaný uživatel (nahodna) » Glimmer Man
Celý život jsem promiňte měla ráda dva muže.Jednoho platonicky jednoho jsem si vzala Toho platonicky mám v srdíčku stále.Prostě dálka nás rozdělila ale celý život ho tam v srdíčku mám.Manžel to věděl ,ale také věděl že to pro něj není nebezpečí.Dnes už manžel nežije a to že mohu milovat dva muže je klidně možné a nevidím v tom nic špatného.Snad jen to slovo milovat jak si ho kdo vyloží.V životě nastanou situace kdy se prostě s člověkem kterého máme rádi musíme odloučit a přesto nám v tom srdíčku sále sídlí.Nevidím ani po 47 letém manželství v tom nic špatného.Prostě mohla jsem milovat dva muže :46:
Smazaný uživatel23.12.2014 - 13:41
0|0

Smazaný uživatel (ngeru) » Smazaný uživatel (nahodna)
To se chlubíš a nebo si stěžuješ?
Glimmer Man
23.12.2014 - 13:41
0|0

Když už jsme u těch slibů, tak to pro mě třeba nic neznamená. Je mi úplně jedno co mi kdo slíbí. Když mi teď slíbíš doživotní rentu 500.000€ měsíčně, tak to se mnou ani nehne.

U mě je to emoce. Definovaná pocitem zodpovědnosti. Nějak to cítím, a chci se cítit dobře. Na to nepotřebuju nic slibovat. Buď to tak cejtím, nebo ne. A pak je pro mě důležitý, co cítím z chování partnerky. Co mi slibí mi bude fakt ukradený.
Glimmer Man
23.12.2014 - 13:42
0|0

Není. A jestli někde jo, tak tam nechodím... :6:
Smazaný uživatel23.12.2014 - 13:43
0|0

Smazaný uživatel (ngeru)
Tak koukám, jaké jsem měla štěstí, že jsem prožila celý dosavadní život v harmonickém a plnohodnotném vtahu....přála bych to každému....aby ubylo těch bloudivých dušiček :11:
Smazaný uživatel23.12.2014 - 13:45
0|0

Smazaný uživatel (nahodna) » Smazaný uživatel (ngeru)
Čím se mám chlubit že mi manžel umřel nebo co ?Jen odpovídám na názor.
Jani
23.12.2014 - 13:45
0|0

Jani
Ten manžel jistě vycítí, že jeho žena má někoho ráda a proto si ted její láskou není jistý... zřejmě to pro něho není vůbec lehká situace.
Každý problém je pro člověka nějaká příležitost, možná se ten manžel nad sebou zamyslí, v čem manželka strádá a to může být jak oblast fyzická, tak duševní, možná od každého kousek. Třeba mu to i řekla na rovinu, co jí chybí a třeba to s ním ani nehlo.
Není na nás někoho soudit nebo odsuzovat, nevíme, proč to tak je......
Každé setkání a všechny vztahy mají nějaký význam i když hned nevíme jaký, třeba žena toho kamaráda si ho dostatečně nevážila a ted se možná dozví o kamarádce....
Smazaný uživatel23.12.2014 - 13:46
0|0

Dané slovo pro tebe nemá žádnou hodnotu? Když si dáš s partnerkou slib, že v dobrém i zlém budete stát při sobě, pro tebe to dané slovo nemá hodnotu? pokud se nedohodnete na ukončení vztahu, slovo nemá cenu? Nic neznamená?
Glimmer Man
23.12.2014 - 13:46
0|0

Glimmer Man » Smazaný uživatel (nahodna)
Ano.

V jistým smyslu můžeš milovat všechny lidi na světě. A bude to asi dobře.

Ale fakt je ten, že klíčovej problém bude definice slova milovat. Máme trochu chudý jazyk, páč tohle jedno slovo označuje mnoho emocí a ještě je s mnoha jinými významy mylně zaměňováno. :2:
Glimmer Man
23.12.2014 - 13:48
0|0

To je problém, že někdo toho není fyzicky schopen. Myšleno tak, že nemá v hlavě potřebnou náplň k tomu, aby to mohl realizovat. :12: :2: :6:
Smazaný uživatel23.12.2014 - 13:49
0|0

Smazaný uživatel (nahodna) » Glimmer Man
Přesně tak jsem to myslela. :44:
Smazaný uživatel23.12.2014 - 13:49
0|0

Smazaný uživatel (ngeru) » Jani
Tím, že projevím názor, tím soudím?
Glimmer Man
23.12.2014 - 13:49
0|0

Glimmer Man » Jani
Osobně si myslím, že to s ním ani nehlo. Kdyby měl tu potřebu, nečekal by, až s tím přijde žena.
Glimmer Man
23.12.2014 - 13:51
0|0

Pro mě má váhu čin. Když vidím, že při mě partnerka stojí v dobrém i zlém, je to pro mě cenější, než kdyby mi to 100x slíbila.

Slov je všude plno. :2:
Smazaný uživatel23.12.2014 - 13:51
0|0

Ale kvůli fyzické neschopnosti přece nehodím partnera přes palubu, nebo jo? Snad existuje i jiné řešení
Smazaný uživatel23.12.2014 - 13:54
0|0

Jo, mnoho slov, souhlasím....ale tu přemíru slov potřebujeme asi proto, aby měli co dělat právníci :10: :10: :10:
Glimmer Man
23.12.2014 - 13:54
0|0

No, když někdo není fyzicky schopen trochu sociálně myslet (lidově řečeno má v hlavě nakáleno), tak jako nejlepší řešení se mi jeví vzít nohy na ramena a pádit, co mi budou síly stačit.

A nebo pán bůh se mnou...

Ale cítím, že jsi to asi špatně přečetla a máš pocit, že jsem mluvil o nějaké jiné tělesné dysfunkci. Nemluvil. Řeč byla o rozumu.
Smazaný uživatel23.12.2014 - 13:58
0|0

Rozum dá odpověď na všechno ne? Když má někdo v hlavě vymeteno, si ho asi nevyberu za manžela :22:
Glimmer Man
23.12.2014 - 14:01
0|0

Pokud nemáš vymeteno taky... :14: :44: :6:
Smazaný uživatel23.12.2014 - 14:03
0|0

No to je pak tak, že jednoho máš v obýváku :6: a druhýho v srdci :24:
Glimmer Man
23.12.2014 - 14:07
+1|0

No, ale ani jeden z nich nebude nějakej myslitel. Vkus je jenom jeden. A ten je odrazem charakteru.
Jani
23.12.2014 - 14:12
0|0

Jani
Co se týká slibů, tak s těmi je to hodně ošemetné, takové ty opravdové ze srdce a z celé duše.....nikdy nevíme, jaká bude v budoucnu situace, nikdo nikdy neví, zda to bude moci splnit.....a takové opravdové sliby se s námi mohou táhnout do příštích životů. Všechny smlouvy a závazky, které je nutno třeba i podepsat, tak když je to potřeba, podepišme, ale ne do toho dávat sebe, je to nebezpečné.....jen to brát jako úřední formalitu......
Jani
23.12.2014 - 16:26
0|0

Jani » Smazaný uživatel (ngeru)
Mám štastně vdanou dceru, ale jestli se někdy zamiluje do jinýho, budu se snažit jí dát sílu, aby našla harmonické řešení pro všechny zúčastěné......
Glimmer Man
23.12.2014 - 17:32
0|0

Glimmer Man » Jani
Moje myšlení je trochu jednoduchý, ale logicky mi vychází, že když něco nemůžu splnit, tak to nemám slibovat.
Glimmer Man
23.12.2014 - 17:37
0|0

Glimmer Man » Jani
To se právě bude těžko hledat řešení, protože už bude hodně záležet na partnerovi té dcery. A na tom, co bude ochotnej zkousnout.

A nebo bude muset být dcera hodně šikovná, že to bude zatloukat tak dlouho, až to opravdu úspěšně zatluče.

To já třeba nedokážu, protože mám špatnou paměť. A jsem taky ještě k tomu línej.

Takže pamatovat si co jsem komu a kdy nakukal je nad moje síly. Čili pamatováka na víc verzí příběhu nemám.
Jani
23.12.2014 - 18:15
0|0

Jani » Glimmer Man
Spíš jsem chtěla říct, že se mi může bez obav se vším svěřit,
jsme jako kamarádky.
Někdy jsou vztahy fakt hodně složité, kdyby o to stála, přemýšlela bysem s ní, jak z toho ven....ale zatloukat, ona je přímý člověk a do lží by se asi nechtěla zamotávat.....
Jani
23.12.2014 - 18:27
0|0

Jani » Glimmer Man
No a to je ten problém, že něco slíbíš a nemůžeš dopředu vědět, co bude za x roků a neslibovat nikdy nic, to také nejde, už jenom podpis při svatbě, ale i jiné a další věci.
Glimmer Man
23.12.2014 - 18:43
0|0

Glimmer Man » Jani
Mám to jinak... buď nevím a pak čekám až budu vědět (rozhodnu se); a nebo vím, a potom to buď udělám a nebo ne - to záleží na tom, jestli se mi chce nebo nechce.

No a nějak nemám potřebu pak slibovat. :11:
Jani
23.12.2014 - 18:55
0|0

Jani » Glimmer Man
Přitom je čeština tak hodně květnatá, že by na tohle nestačila .....? spíš záleží, jak si to kdo vysvětluje.
Glimmer Man
23.12.2014 - 19:25
0|0

Glimmer Man » Jani
Květnatá je. Pro každý mylný výklad se dá najít jiné - skutečné jméno. Jenže to mnohdy nemusí znít hezky.

Ono je totiž vždycky lepší říct, že to je z lásky, než z vyčůranosti. :6: :12:
Jani
23.12.2014 - 19:37
0|0

Jani » Glimmer Man
:5:
12

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den: