Hlavní stránkaBoční panel
11.1.2015 - 9:03 | Jani | |
Muži se řídí výhradně logikou, co nelze logicky vysvětlit nebo zdůvodnit, tak odmítají a intuici mají za hloupost ? Je to tak, nebo jinak, zajímal by mne chlapský názor |
Řazení příspěvků: | |
Čas: Hodnocení: | Zrušit všechny filtry |
11.1.2015 - 9:05 | | | |||
Mortina | ||||
...se nemůžu udržet...při přečtení nadpisu mi napadlo : Chlap to nijak nevidí, chlapovi je to jedno ...no, tak já zas du. |
11.1.2015 - 9:10 | | | |||
Jani » Mortina | ||||
11.1.2015 - 9:12 | | | |||
Jani » Mortina | ||||
Je fakt, že asi oni vidí hůř, než mi ženy, protože v ledničce nevidí nikdy nic, všechno je podle něj schválně schované i když je to rovnou proti očím..... |
11.1.2015 - 9:15 | | | |||
Mortina » Jani | ||||
Můj domácí model sice nikdy nevidí nic - zvlášť třeba plnej odpadkovej koš, nebo špinavý nádobí, případně prádlo co se válí kdekoliv ale v ledničce si dycky něco najde. |
11.1.2015 - 9:26 | | | |||
Jani » Mortina | ||||
11.1.2015 - 10:05 | | | |||
Smazaný uživatel (nahodna) » Mortina | ||||
On to nevidí ale máš si říct néééééééééé?Jak on to může čuchat . |
11.1.2015 - 10:23 | | | |||
Freja | ||||
Tak já vidim,že tu odpovídají zatím jen ženy tak přidám svou trošku do mlýna. Mě se zdá,že velice často muže řídí hlavně pudy,logika nastupuje až poté,co je pudům učiněno zadost. |
11.1.2015 - 10:41 | | | |||
Jani » Freja | ||||
Právě jsem si myslela, estli nám to některý vysvětlí. Většinou se logikou ohánějí, jako že ženská logika je děsná, ale potřebujeme, my ženy, logiku ? Asi nevysvětlí, chlapi tu dnes žádní nejsou, v neděli dopoledne je to logické |
11.1.2015 - 10:49 | | | |||
Freja » Jani | ||||
...no,možná by někdo mohl namítnout,že logicky by v neděli dopoledne měla ženská stát u plotny......ale my,co máme vařeno ..... Já bych se v otázce ženský logiky přiklonila k názoru Harryety....mě logika vždycky zradí,intuice nikdy. | ||||
Upraveno: 11.1.2015 - 10:51, Freja |
11.1.2015 - 11:04 | | | |||
Jani » Freja | ||||
Navařeno mám od včéra intuice je mi taky bližší, nežli logika..........že by chlapi byli na rybách ? ale to nezní moc logicky, když je vítr, ryby neberou............ |
11.1.2015 - 12:25 | | | |||
10_GOTO_10 | ||||
Tak já to vidím tak, že se Jani patrně stýkáš právě s těmito typy mužů, kteří Ti na ně vytvořili v hlavě přesně tenhle názor, na který se jich pak vzápětí ptáš |
11.1.2015 - 12:25 | | | |||
Pithecanthropus erectus | ||||
můj chlapský názor je, že - kde se ve všech bere ten schematizmus...ženské jsou takové ,chlapi jsou takoví....jasně ...jedni mají kačenku a druzí pindíka v tom jsou obdobní...znám ženské které si nic s chlapem nezadají a znám chlapy kterým div že nenarostly kozy....takže VOPATRNĚ !!!! |
11.1.2015 - 12:27 | | | |||
10_GOTO_10 » Freja | ||||
..tak co tedy raději začít používat intuici? - to je logické, ne? |
11.1.2015 - 12:47 | | | |||
Jani » Pithecanthropus erectus | ||||
Tak dobrý, jsem ráda, že je to tak, jak píšeš každý jsme holt originál |
11.1.2015 - 12:47 | | | |||
Freja » 10_GOTO_10 | ||||
Jak ZAČÍT? Tu v určitý míře přeci používá každý. Otázka je,jestli si logickýma argumentama občas ty intuitivní pocity nevyvracíme... Já si třeba občas vyložím karty a když mi výsledek připadá nelogický (nekoresponduje s fakty nebo se mi nelíbí ),tak inuici na čas odložím a čekám,jak se to vyvine...asi tak. Může někdo tvrdit,že za všech okolností a vždycky poslechne svou intuici?Já tedy ne |
11.1.2015 - 12:59 | | | |||
Jani » 10_GOTO_10 | ||||
Mám to takhle v hlavě vytvořené a právě jsem chtěla vám chlapům trochu nakouknout do hlavy. Třeba chlap si říká-logicky nikam nepůjdu, když je venku hnusně, ale !? něco mi našeptává, at tam jdu, mám pocit, že bych měl jít - jestli někdy dáte na tu intuici.....Píťa píše, že ano, že bych se asi hodně divila |
11.1.2015 - 13:01 | | | |||
Pithecanthropus erectus » Freja | ||||
no taky ne...já ji sice poslouchám, ale mnohdy neposlechnu..a tak mi dá pak za ušiska......bohužel ( nebo bohudík) má vždycky pravdu....potvora.... |
11.1.2015 - 13:02 | | | |||
Freja » Pithecanthropus erectus | ||||
No právě...a wowowowotom to je |
11.1.2015 - 13:03 | | | |||
Jani » Freja | ||||
Za všech okolností ne, to musím přiznat, bylo by to totiž někdy hodně krkolomné, přiznávám se bez mučení |
11.1.2015 - 13:05 | | | |||
Pithecanthropus erectus » Jani | ||||
už to tady píši asi po padesáté páté...... intuice jsou podle mně všechny vjemy které se v podvědomí ukládají do doby, než je zpracujeme do nějaké zkušenosti.Proto mnohdy nevíme, co se nám snaží naznačit a před čím nás varuje...mávneme rukou a CHYBA!!! natlučem si frňák a hned víme.... |
11.1.2015 - 13:14 | | | |||
Jani » Pithecanthropus erectus | ||||
Takovej natlučenej čumák je hodně poučněj, ale ta bolest !!! nejhorší je, že vím, že jsem si to zavinila sama |
11.1.2015 - 13:17 | | | |||
Pithecanthropus erectus » Jani | ||||
tak to má být....tam kde si natlučeš si vždycky zapamatuješ... |
11.1.2015 - 17:36 | | | |||
10_GOTO_10 » Freja | ||||
reagoval jsem na Tvé tvrzení: "mě logika vždy zradí - intuice nikdy". - z toho mi (logicky ) plyne, že je VŽDY lepší se rozhodovat dle intuice, nikoli podle logiky p.s. tak jak Ti teď (najednou) může připadat výsledek výkladu karet nelogický?? chjo - já ženám nikdy neporozumím |
11.1.2015 - 17:39 | | | |||
10_GOTO_10 » Jani | ||||
..tak jasněže to kombinujem(teda já určo) - proč nevužívat veškerý svůj potenciál, ne? |
11.1.2015 - 17:42 | | | |||
10_GOTO_10 » Pithecanthropus erectus | ||||
a já znám holku, co má pindíka a líbí se jí chlapi, co nemají kačenku . ..docela zajímavé to je |
11.1.2015 - 18:20 | | | |||
Jani » 10_GOTO_10 | ||||
Zvláštní hříčka přírody |
11.1.2015 - 19:49 | | | |||
Tak.... Jak teď najednou?Prostě na to kouknu a říkám si-To je blbost,přeci když vyjdu z faktů,který mám ,tak logicky by se měla situace vyvíjet úplně opačně...a ono prd ...třeba tak Nemáš nám rozumět,máš nás milovat! |
11.1.2015 - 19:50 | | | |||
A Ty se VŽDYCKY řídíš jen intuicí? |
11.1.2015 - 19:50 | | | |||
Freja » Freja | ||||
...a máš na to vypracovanej graf? |
11.1.2015 - 23:36 | | | |||
Budd2 | ||||
To je asi jak ta pohádka ve které jeden Vždycky lže a druhý Vždycky mluví pravdu.Jo,to by byl život krásně jednoduchý |
12.1.2015 - 10:03 | | | |||
Jani » Budd2 | ||||
Pohádky mám ráda, ale tuhle neznám..... |
12.1.2015 - 11:17 | | | |||
Glimmer Man | ||||
Myslím, že logika může právě vytvářet - podporovat intuici. Vezmu si v krámu dva rohlíky, 2 kč za kus, tak díky logice budu mít intuici, že budu na pokladně platit 4 kč. A ono to nakonec asi tak opravdu bude, pokud si nevezmu ještě něco jinýho... ale to pak zase logika zavelí, že budu platit víc a tato intuice bude nakonec zase správná. A ještě příklad ze života... u paní Amy Winehouseové mě při čtení zpráv o jejím životním stylu logika navedla k intuici, že se ta paní důchodu nedožije. A takových případů by se našlo mnoho. Podle mě je intuice jenom porovnávání uložených informací s novým příběhem za předpokladu, že pravděpodobnost shody obou příběhů je co nejvyšší. | ||||
Upraveno: 12.1.2015 - 12:00, Glimmer Man |
12.1.2015 - 11:35 | | | |||
Budd2 » Glimmer Man | ||||
To,co popisuješ je logický závěr postavený na zkušenostech. Já to mám (překvapivě ) definované úplně jinak . Intuice se projevuje například tím,že máš pocit že se něco stane.Ale bude to něco,pro co v danou chvíli nemáš informace z kterých bys to mohl vydedukovat.A navíc ti rozum může říkat přesný opak : tohle se snad ani nemůže stát | ||||
Upraveno: 12.1.2015 - 13:08, Budd2 |
12.1.2015 - 14:59 | | | |||
juditadurynska » Mortina | ||||
12.1.2015 - 15:00 | | | |||
juditadurynska » Freja | ||||
Nepodceňuješ je trochu? Mno, některé by možná řekly, že přeceňuješ.... |
12.1.2015 - 16:26 | | | |||
Jani » Glimmer Man | ||||
Intuice nazývám něco jiného, než tady popisuješ. Pro mne je intuice, když o něčem vůbec nic nevím a přesto tam jdu, přitom nevím proč. Ale jdu a jsem tam správně a pak jsem ráda, že jsem šla - to je pro mne intuice. Nebo bez přemýšlení změním trasu k domovu, naprosto nelogicky, ale po cestě vidím něco, co mi změní život.....právě tohle jsem myslela, že je intuice..... |
12.1.2015 - 16:26 | | | |||
movvin » Budd2 | ||||
Jj kolikrát bych tu intuici přirovnala k neviditelné lávce |
12.1.2015 - 22:22 | | | |||
Glimmer Man » Jani | ||||
Hmmm. Tak tohle zase já nenazývám intuicí. Ale spíš zmatkem, nebo výpadky paměti... něco jako že ani nevím kam jdu. A zbytek už je jenom logický výsledek. Protože když mám najít něco novýho nebo jinýho, tak se musím ztratit. Protože když se neztratím, tak vím, kde jsem a pak nemůžu najít nic novýho... |
13.1.2015 - 13:50 | | | |||
Tak jsem to nemyslela, vím kam jdu, ale změním obvyklou trasu a nevím proč jdu jinudy. A tam právě vidím něco, co bych se normálně nedozvěděla a je to důležité.... tím netvrdím, že jsem se nikdy nikde neztratila to není pak intuice, ale chabý smysl pro orientaci v terénu... |
13.1.2015 - 14:03 | | | |||
Glimmer Man » Jani | ||||
Já chápu intuici tak, že bych najednou "uviděl", že tam něco uvidím, a proto bych změnil tu trasu, abych to viděl. Ale změnit trasu, aniž bych věděl proč a aniž bych k tomu měl nějakej důvod, v tom nevidím intuici, ale pouze nepodložený rozhodnutí, který prostě jen přinese neočekávaný následek. |
13.1.2015 - 14:11 | | | |||
....to zdánlivě nepodložené rozhodnutí, to je právě ta intuice...chi chi tak to je jedno, každý´si ponechme své vysvětlení pro slovo intuice |
13.1.2015 - 16:24 | | | |||
Budd2 » Glimmer Man | ||||
Ono by se dalo diskutovat o tom,jestli je nepodložené rozhodnutí skutečně nepodložené - já si tedy myslím,že vždycky z něčeho vychází.Jen si nemusíme uvědomovat z čeho všeho,takže přesněji by se mělo jmenovat "neuvědomělé rozhodnutí". |
13.1.2015 - 16:55 | | | |||
Jani » Budd2 | ||||
jo jo to by asi tak bylo, koukla jsem do wikipedie a je tam, že není zprostředkováno vědomym uvažováním, není podloženo zřetelnými důvody...... |
13.1.2015 - 17:31 | | | |||
Budd2 » Jani | ||||
No vidíš...chytrej jak wikipedie |
13.1.2015 - 17:45 | | | |||
Jani » Budd2 | ||||
Znám ....chytrej jak rádio...ale to už je dávno překonaný |
13.1.2015 - 18:10 | | | |||
karamelan | ||||
někdo říká intuici šestý smysl, je to to samé ? kolega říká že se řídí šestým smyslem, no tak nevím |
13.1.2015 - 18:55 | | | |||
Jani » karamelan | ||||
Je to ono, také se nazývá třetí oko, je mezi obočím, sídlem intuice je šestá čakra |
14.1.2015 - 19:13 | | | |||
10_GOTO_10 » karamelan | ||||
možná šestý smysl - každopádně by intuitivní rozhodnutí mělo dopadnout vždy "dobře". (přičemž je otazka, co je to v danný moment "dobře" ) Jinak, za intuici nepovažuji předsudek, který je pro nás také velmi důležitý, ale v kontextu téhle debaty, jde o něco jiného.. p.s. ještěže dnes máme to "Srovnávání" | ||||
Upraveno: 14.1.2015 - 19:14, 10_GOTO_10 |
16.1.2015 - 9:17 | | | |||
Jani » 10_GOTO_10 | ||||
Si myslím, že intuici máme proto, aby nás vždy vedla dobře. Když se tedy necháme vést. Někdy nám to však "dobře" nepřipadá....díky intuici jsem něco viděla, co nebylo určeno pro moje oči a bylo mi z toho zle, rozhodně ne "dobře". Jenomže ta záležitost mne "nakopla" k určité práci na sobě, takže takhle pracuje intuice, nemusí být ihned patrno, že je to "dobře." |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |