... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Diskuze

Hlavní stránkaBoční panel

Jana Kratochvílová (nejen) vaří :-D

16.1.2015 - 11:5810_GOTO_10
..tak jsem v rádiu zaslechl po dlouhé době její písničku...no a když jsem pak na YT hledal další, uviděl jsem i tohle video s jejím vařením :44: .

Celkem koresponduje s kartou Blázna na dnešní den, nemyslíte? :5:

den1 https://www.youtube.com/watch?v=6vtktoGypCY
den2 https://www.youtube.com/watch?v=njUP5AIAFKE
den3 https://www.youtube.com/watch?v=4r01G1cktJ0
den4 https://www.youtube.com/watch?v=GlcplqsBuU0

Videa jsou trochu delší, ale po jejich shlédnutí jsem se nemohl ubránit jistému "hodnocení a srovnávání" :33: - její povahy, osobnosti, atd..

Docela by mne zajímalo, co si o ní myslíte vy?
(..vím, EZOprincipy hodnocení druhých nedoporučují :5:, ale pravidla jsou na to, aby se i porušovala :10:)

Příspěvky v diskuzi (12)

Mortina
16.1.2015 - 17:40
0|0

Mortina
Tak na videa cos sem dal sem zatim nekoukala ale tak pausalne co sem ji kdy kde videla (a koneckoncu slysela jeji pozdni hudebni tvorbu) rekla bych ze te dame cosi bubla varem na mozku :10:
Jani
16.1.2015 - 18:06
0|0

Jani
Koukla jsem na to opravdu jen letno, je to fakt dlouhé, řekla bych k tomu, že když má někdo duši "blázna", je to jeho niterné nastavení a není zapotřebí to nějak prezentovat napovrch. S jeho chováním ovšem mohou mít ostatní lidé problémy, ale to jsou jejich problémy, ne toho "blázna".... :1:
Budd2
17.1.2015 - 18:02
0|0

Budd2
:5:
Je dobrá,mám ji rád.Ono stačí jí poslouchat "mezi řádky" a pak už si vůbec nejsem jistý,kdo z přítomných se choval jako větší cvok :5: - ona je úžasné "Zrcadlo předsudků"- a pro někoho je dost těžké se do něj dívat :1:
Smazaný uživatel22.1.2015 - 11:14
0|0

Smazaný uživatel (Libas) » Budd2
Jo souhlasím ,jen mi tam nějak nešlo dohromady že na jednu stranu obrečí a odmedituje zvíře a pak znehodnotí veganskej zákusek . Copak to ovoce v něm taky nebylo živý ?
Háňa
23.1.2015 - 15:58
0|0

Háňa
Nehodnotím ji, ale svoje pocity z ní. V televizi prima, ale domů bych si ji nepozvala a ke stolu s dalšími dvěma lidmi, kteří se těší na příjemné poobědvání, posezení a popovádání, už vůbec, když vím, co je to za rušičku :5:

Většinou mě baví (chvíli), ale tohle vtipné nebylo. Projevit trochu úcty k tomu, kdo mi s láskou připravil oběd, jak nejlépe dovedl, myslím žádné zrcadlo předsudků nepotřebuje. Chovala se jako hovado na každém řádku i mezi řádky, to je můj vjem.

Prostě jako náš starý známý kolega Ohnivý kůň v sukni :5:

Exhibicionista nejlíp vynikne sólo, tak bych jí to dopřála a nenechla druhým otravovat odpoledne.
Upraveno: 23.1.2015 - 16:06, Háňa 
Smazaný uživatel23.1.2015 - 17:02
0|0

Smazaný uživatel (Libas) » Háňa
Mě by docela zajímalo jak se chová když není na blízku kamera :31:
Háňa
23.1.2015 - 17:19
+1|0

Háňa » Smazaný uživatel (Libas)
Těžko říct, ale podstata je asi daná, to je cítit :1: - v menší míře vlastně vnímám podobně, jen to tolik nevytrubuji :4: , takže jí svým způsobem rozumím - a to, i když jsem sama, to není o ostatních - co se týká hovorů s věcmi, nadšení z hraček, z nebe, krásy pudinku s ovocem, zátiší s brčky, ... to vnímání všeho jako obrazů ..
Nůž u nás nesmí ležet na stole špičkou do místnosti, aby nepropichoval prostor, protože mě to bolí :5: ... já jí v globále rozumím .. :15:

Říká většinu věcí, se kterými souzním, třeba o tom lidském strachu ze spontánnosti, "zapoměli na dětskou čistotu v sobě" .... jen takovým šokézním a moc hlasitým způsobem. Asi má pocit, že dostat lidi do šoku zvyšuje šanci, že se je podaří nakazit, probudit z letargie. Ale cítím tam násilí - násilné buzení je stejné násilí, jako každé jiné - alespoň pro mě - v tom nesouzním. A taky trochu exhibicionismu, samozřejmě :4:

Já k ní bych šla ráda a uměla bych si to užít, ale vadilo by mi, kdyby prudila moje další hosty u mě doma způsobem, který se jim nelíbí. Obecně, když mám vícečetnou návštěvu, nemám ráda, když je přítomen někdo, kdo dělá dusno, byť se sebeušlechtilejším záměrem. Takže takového člověka si "nechávám" pro soukromí - tam mi jeho dusno nevadí, protože tam to není dusno. Dva "cvoci" spolu, to je harmonie :4:

Chování u té paní bylo nehezké, z mého pohledu. Tam jsem necítila lásku a spontánnost, ale ataky.
Upraveno: 23.1.2015 - 18:30, Háňa 
Smazaný uživatel23.1.2015 - 18:03
0|0

Smazaný uživatel (Libas) » Háňa
Já to vnímala stejně právě proto by mě zajímalo jak se projevuje když nemá diváky . Jestli tím co říká i žije ?
Háňa
23.1.2015 - 18:30
0|0

Háňa » Smazaný uživatel (Libas)
Myslím, že tohle vnímání buď je nebo ne. A když je, tak je. Samozřejmě bez diváků není pro koho to ventilovat, klidně to doma může zůstat uvnitř ... jenomže doma se člověk cítí v bezpečí. Může si povídat s pomerančem, ale nemusí překřikovat žádné hrůzy :4:

Můj dojem je, že se na veřejnosti trochu do toho schovává před okolním světem, ale vlastně se jí nedivím - každý V TOMHLE, co kolem nás je, prostě bez masek žít neumí - nemá tolik síly, chuti asi nebo co. A tím bujarým projevem se možná snaží to, co by ji bolelo, překřičet ... holt, každý dělá, co umí, aby se v tom smetí neutopil :4:

Ale ať je to jak chce, Lumár je suchar, přes to nejede vlak. Mě by takový ušněrovaný člověk taky bolel :31: :10: Doufám, že ty třpytky bude sbírat ještě za rok :2:
Upraveno: 23.1.2015 - 20:00, Háňa 
Budd2
23.1.2015 - 19:34
0|0

Budd2 » Smazaný uživatel (Libas)
To bysme se dostali do ryze filozofické debaty.Třeba podle indiánů je živý i kámen.Je neúcta se na něj posadit :36: :5: ?
Já si za těmi předsudky stojím,ať už jde o životnost pomeranče nebo síťované punčochy :5:.
Každopádně lumár si koledoval dost :5: a jeho slova,že by si ji už domů nepozval taky zrovna o úctě k hostovi nesvědčí,byť se tváří jako vzor bontonu :2:
Smazaný uživatel26.1.2015 - 14:59
0|0

Smazaný uživatel (Libas) » Budd2
Ty jo to abych si dala pozor na co sedám :5:
No oni všichni byli ztuhlí a jak s ní občas jednali jak s malým dítětem :22:
Ale jak se rejpala v tom jídle se mi fakt nelíbilo .Možná proto že dost často někoho hostím a dobře beru že to někdo nechce sníst ale aby mi to rozfrflal tak že je to na vyhození mě nedělá dobře. :21:
10_GOTO_10
30.1.2015 - 13:21
0|0

10_GOTO_10
mě se na ní líbí to, že si s ničím moc "neláme hlavu" a jedná tak spontánně, bez obav, svobodně a bez mantinelů.. :44:

Všiml jsem si ale, že k ostatním je příjemná jen když je tzv. "po jejím". Pokud ostatní "blbnou s ní" a pokud s ní ostatní hrají její hru "pubertálního fracka" - je OK. Pokud ne, zlobí se, chce být opět středem pozornosti, "dupe nožičkama" a začíná ostatní prudit.

Každopádně je to moc dobré video na odkoukání chovaní a reakcí ostatních lidí. :5:
Třeba jak to všichni ze začátku brali jako "super úlet", který je pobaví...to ale ještě netušili, že to bude pokračovat nejen hodinu, dvě, tři...ale celé další dny. :10:

Občas mám rád kolem sebe tyhle typy "výstředních" lidi - je to příjemné zpestření. Jen jich nesmí být moc - pak už je to únavné :5:
Myslím si, že je to zařízeno tak, že se jich kolem nás objevuje právě tak akorát ..to abychom si je mohli ještě pořád ještě hýčkat a nezavírali je do blázinců :1:

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -