... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Diskuze

Hlavní stránkaBoční panel

Život bez jídla – brethariánství - ve snu

20.1.2015 - 21:31Nikdo
Měla jsem krásný sen. Ale byl to sen?

I v tom snu jsem totiž spala.
Takže:
Spala jsem a zdál se mi sen o tom, jak spím a zdá se mi, že najednou mě začínají opouštět buňky těla – velké, malé, bílé, barevné - některé měly i nožičky, jiné vypadaly jako zdejší smajlík číslo 6. Nejdřív jedna, potom dvě, tři...množství prchajících buněk se zvyšovalo, až tělo opouštěly davy buněk, proudily z něj ve velkém množství, strkaly se mezi sebou, předbíhaly, hihňaly se – nakonec zůstala jenom jedna. A ta mi oznámila, že se jdou "napást" vesmírné energie, protože se rozhodly, že z ní budou žít. Všechny. A odplula taky, zrádkyně. Najednou tedy mé tělo vlastně neexistovalo, protože buňky se rozprchly po
"vesmírných pastvinách", zůstalo jenom něco nedefinovatelného...vědomí, mysl, nehmotná duše??...či co. Něco, co myslelo, ale nemělo hmotnou podobu (asi JÁ) – a čekalo, až se buňky nakrmí a vrátí se zpátky na tělesnou základnu - a dají zase třeba tělu nějakou viditelnou podobu...
No – nedočkala jsem se, zazvonil budík – a já nevím, co dál. Mám – nemám??
:5:

Příspěvky v diskuzi (12)

Nastavení filtrů a řazení diskuze

Pouze příspěvky uživatele:

Pouze příspěvky obsahující:

Řazení příspěvků:
Čas:
Hodnocení:
Zrušit všechny filtry
Harryeta
21.1.2015 - 9:08
+1|0

Harryeta
Já myslím, že základ je dobře se najíst a pak přemýšlet, co dál... :6: :10: :24:
Jani
21.1.2015 - 9:23
+1|0

Jani
Když se žaludek svírá hlady....z toho jsou pak takovéhle divné sny.... :5:
Harryeta
21.1.2015 - 9:45
0|0

Harryeta
Jinak k tomu tématu jako takovému:

Můj přístup je, že máme k dispozici fyzická těla a že žijeme ve fyzické rovině. Dokud se našemu tělu nenaučíme naslouchat, být s ním v souladu a respektovat jeho sílu a schopnosti, to jest taky akceptovat, že fyzično se staví fyzičnem (jídlem), pak je podle mě brethariánství jen únik z našeho těla a z fyzické reality k něčemu zářivě bílému, co nás má zbavit bolesti. Protože marná sláva, fyzické tělo prostě bolí! :+)

A tím nechci říct, že brethariánství není možné, věřím tomu, že je. Ale většina lidí k němu přistupuje jako k formě řešení svých (ať fyzických, nebo emočních a psychických) problémů místo toho, aby to bylo vnímáno jako přirozené vyústění totální harmonie těla a ducha. A té, co si budem nalhávat, je v současnosti schopen opravdu málokdo...

Toliko můj pohled na věc... :34:
Upraveno: 21.1.2015 - 9:49, Harryeta 
Budd2
21.1.2015 - 16:21
0|0

Budd2
Jé,to musel být hezký sen :6: :5:.
Něco jako : Tak jo holky :18:. A až se napasete,zkuste mi poskládat tělo do cca původní podoby... jo a nepřežírejte se moc :14: :5:
Budd2
21.1.2015 - 16:41
0|0

Budd2 » Harryeta
No a když se na to kouknu z druhé strany,může být snaha o brethariánství únikem z přežírací reality,která je až příliš hmatatelně fyzická.A právě tou snahou (nasloucháním,akceptováním ,odhalováním možností) se třeba jen tak mimochodem vyřeší ty problémy o kterých píšeš.
Už jen tím,že se naučíš rozlišovat skutečné a vymyšlené potřeby se k té harmonii hodně přiblížíš :4:
Teda neříkám,že jsem bretharián,ale tak teoreticky si tělo umí syntetizovat spoustu věcí a při nedostatku se i naučí hodně šetřit zdroji (opak plýtvání prazdroji :40: :5: )
Háňa
23.1.2015 - 19:09
0|0

Háňa
To je krásný sen :1: :34:
Upraveno: 23.1.2015 - 19:10, Háňa 
Háňa
23.1.2015 - 19:17
0|0

Háňa » Budd2
Jestli on nebude problém právě v tom extrémismu "všechno nebo nic". Buď se přežírat nebo nejíst nic. Co není dobré, musí být hned špatné, co není mokré, musí být suché a kdo není hubený, je hned tlustý .... Pro mě je ideál vždy někde mezi - u všeho. Všimla jsem si, že mají lidi obecně panickou hrůzu ze slova střed - vnímají ho jako průměr a nikdo průměrný být nechce, tak z toho středu zdrhají - někteří do jednoho extrému, jiní do druhého. Já to tak nemám. Je mi dobře v mém středu z duchovního hlediska a zrovna tak je je mi příjemný i stav, kdy jsou ve středu mé fyzické potřeby. Kdy i fyzické tělo dostává svou potravu, stejně jako duše, v množství "akorát" :4:
Upraveno: 23.1.2015 - 20:09, Háňa 
Budd2
23.1.2015 - 19:58
0|0

Budd2 » Háňa
povídej Váze o středu...klidně i ve středu :5:
Nikdo
28.1.2015 - 12:37
0|0

Nikdo » Harryeta
Jen jestli je základem dobře se najíst - jestli onen sen nebyl právě produktem noční "žranice"

Nikdo
28.1.2015 - 12:42
0|0

Nikdo » Harryeta
Myslím, že i ve chvíli, kdy se někdo pokouší řešit své problémy fyzické nebo emoční tímto způsobem - a podaří se mu to - je to právě u něj známka toho, že už byl připraven - tedy že byl v celkové harmonii.
Potom je spousta takových, kteří to zkusí, ale nevyjde to - ti patrně připraveni nebyli. Je to stejné jako třeba u vegetariánů - pro někoho je přirozené, někdo jím trápí sám sebe....
Nikdo
28.1.2015 - 12:43
0|0

Nikdo » Budd2
Hezký byl, což o to. Ale nevím, kde se buňky toulaly, protože po probuzení jsem měla o dvacet deka víc.
10_GOTO_10
30.1.2015 - 13:31
0|0

10_GOTO_10
tak v našem věku už snad ani není potřeba jíst, ne? :10:

Jinak k těm brethariánům)
podle mne to jsou neskutečně bezohlední lidé.
Žrát druhým vzduch? Kdo to kdy viděl? Copak oni neví, že bez vzduchu se tu pak kvůli nim všichni udusíme? Že nebudou fungovat auta, spalovací motory,..??
Nechápu, proč si nemůžou nacpat břicho jitrnicama (jak všichni ostatní) a kyslík nám nechat na dýchání :22:

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -