Hlavní stránkaBoční panel
24.1.2015 - 15:48 | Jani | |
Chováte se podle tohoto přísloví ? Osvědčilo se vám to, umíte to tak ? Teprve se to učím, potřebovala bysem to asi umět, ale nemám to v povaze být taková nepříjemná až hrubá, tohle chování je proti mé skutečné podstatě, ale všimla jsem si, když se mi to podaří, tak to pomáhá. Lidé najednou obrátí. Když jsem pořád milá a příjemná, tak si snadněji otevřou na mě hubu, než když jsem úsečná a odměřená a oplatím jim hrubost stejnou mincí. |
Řazení příspěvků: | |
Čas: Hodnocení: | Zrušit všechny filtry |
24.1.2015 - 20:00 | | | |||
Háňa | ||||
Ne. Vysloveně hrubá na nikoho nejsem, i když on je. Pokud se s ním musím bavit, jsem nejhůř komisní. Čili, žádné cukrbliky - slušně, věcně, a sbohem Jsem prostě proti jeho otvírání huby imunní. Ono ho to většinou stejně naštve víc, když se mu nepodaří mě vyprovokovat, než kdybych se nechala strhnout - to je totiž to, co on chce. Ale to je jeho věc. Ať si chce, co je mu libo | ||||
Upraveno: 24.1.2015 - 20:02, Háňa |
26.1.2015 - 19:35 | | | |||
karamelan » Háňa | ||||
jo přesně tak,ono to je potom jako řetězová reakce být hrubý, mlčím a myslím si své, nebo odpovím co je nutné. |
27.1.2015 - 17:21 | | | |||
Pithecanthropus erectus | ||||
Čím hrubší pytel, tím těžší kalibr mé ironie..... |
27.1.2015 - 18:07 | | | |||
Jani » Pithecanthropus erectus | ||||
......a jak tu ironii ten hrubý pytel snáší ? |
27.1.2015 - 19:39 | | | |||
Pithecanthropus erectus » Jani | ||||
...no to podle intelektu....je-li nad nulovou hodnotou, pochopí a snáší těžce a obvykle se odkope neřízenou emocionální reakcí. Je-li hodnota nulová, pak sice nepochopí,zato pochopí okolí dle kterého mu pak pomalu dochází kde se nalézá... |
28.1.2015 - 7:40 | | | |||
Freja | ||||
No,já jsem si všimla,že u většiny lidí to funguje tak,že pokud jim člověk odpovídá slušně a klidným tónem,tak se srovnaj....v kontrastu s klidnýma reakcema si uvědomí,že jejich chování je jaksi nepatřičný. No a ti co jsou natvrdlejší je halt potřeba občas utřít,aby se probrali |
28.1.2015 - 8:03 | | | |||
Jani » Freja | ||||
Například jsem si všimla, když se jedná o cholerika, který má zrovna rudo před očima a neodpovíš klidně, ale řveš na něho taky, tak on se vytáčí čím dál víc......takže ten klid ho odzbrojí...... |
28.1.2015 - 9:38 | | | |||
Harryeta » Freja | ||||
Přesně tak...využívám obojí, podle toho, jaká je situace...Většinou to dávám klidným vymezením svých hranic, ale když se objeví někdo, kdo to není schopen respektovat, tak umím být velmi důrazná... |
28.1.2015 - 10:04 | | | |||
Jani » Harryeta | ||||
Důrazná - ňák to neumím.... Už jsem byla na sebe naštvaná, že to neumím, popadla jsem knihu Moc podvědomí, něco tam naštudovala, pak jsem tři dny důrazně ráno a večer žádala v té věci o radu............ten rapl měl zas jednou "záchva" - no a já se nepoznávala - hodně důrazně a klidne jsem měla řeč - jako bych to nebyla já - a pak i v mém nitru zůstal naprostý klid a spokojenost i se sebou i s výsledkem - ten člověk byl konsternovám |
28.1.2015 - 16:40 | | | |||
Budd2 » Jani | ||||
Dost často je cholerik v podstatě jen posera,který řevem maskuje svou nejistotu.A když narazí,stáhne ocas a je hodný ,případně si hledá jinou,vhodnější (= slabší) oběť |
28.1.2015 - 17:34 | | | |||
Jani » Budd2 | ||||
Vím to, vím to, že se bojí a proto řve, jenomže když to nejmíň čekám, proto jsem vždy zaskočená....protože jsou to takové nepochopitelné reakce...... |
28.1.2015 - 17:46 | | | |||
Budd2 » Jani | ||||
To by možná by pomohlo,kdyby Ti "náhodou vyklouzl z ruky " talíř jeho směrem |
28.1.2015 - 17:52 | | | |||
Jani » Budd2 | ||||
taková itálie, že |
29.1.2015 - 14:03 | | | |||
juditadurynska » Pithecanthropus erectus | ||||
Ironie? Sarkasmus? Neznám....... |
29.1.2015 - 17:00 | | | |||
Pithecanthropus erectus » juditadurynska | ||||
ehm ehm.... |
29.1.2015 - 18:04 | | | |||
Jani | ||||
Dnes jsem četla takový zvláštní článek, podstatou toho je, že: "Všechno, co nám přestane vadit, pomine...." porád se s tím nemůžu nějak srovnat, to jako když budu v klidu a všechno přijmu, sice přestanu vytvářet ten odpor a negativní emoce, nezanechala bych zde po sobě negativní egerii, ale mě připadá, že by mi pak leckdo tentočkoval na hlavu. Je tam, že když přijmu vnější svět bez odporu takový, jaký je, mám vyhráno. Fakt nevím........ | ||||
Upraveno: 29.1.2015 - 18:05, Jani |
30.1.2015 - 0:52 | | | |||
Háňa » Jani | ||||
Jo, funguje to - chce to právě jen zbavit se toho strachu, že ti někdo natentočkuje na hlavu Zbavit se toho odporu připustit, že by mohl být "vítěz", kdyby ses předem nebránila ... Ale ono, nakonec, i kdyby se ti to stalo, tak co - umyješ hlavu a jede se dál, takže se vlastně bojíš úplně zbytečně. Jde vlastně o ... sem se to hodí ... o hovno | ||||
Upraveno: 30.1.2015 - 0:54, Háňa |
30.1.2015 - 6:22 | | | |||
juditadurynska » Jani | ||||
Osobně si myslím, že není třeba v klidu všechno přijímat, to je jenom póza. Jsou věci, se kterými nejsem ochotna srovnat se nikdy a budou mi vadit vždycky. Nejsem stoik. |
30.1.2015 - 8:33 | | | |||
Jani | ||||
Na to je jistě potřeba velké vnitřní síly, dokázat to, co popisuje Háňa, píše odvahu a nebát se. To znamená, že se nebudu jen tak napovrch tvářit klidně, ale klid bude zůstávat v mé duši, opravdový klid, ne jenom "póza", jak píše Juditka. Ano, tak to bysem chtěla umět. Je okolo mne ale plno věcí, které jsou opakem mého přístupu k životu, např. uznávám jiné hodnoty v životě, nežli můj manžel.....ale nechť, každý má svobodnou vůli mít své názory, své chování.......horší však je, když jsem pro někoho terč, terč tř. pro jeho zlost, at už jsem ji způsobyla já nebo něco jiného. Představuji si, že když i tohle přijmu jako součást svého života a skutečně a opravdově mi to přestane vadit - pak už vlastně nebudu tím vhodným terčem - protože se to ode mne odrazí a vůbec se mě to netkne ? Asi začnu s tím DECHEM, jak popisuje Harryeta...... |
30.1.2015 - 8:52 | | | |||
juditadurynska » Jani | ||||
Jani, myslela jsem to tak, že jsou věci, se kterými není třeba se srovnávat tímto způsobem, příliš závažné na to, abych mohla říct, že je to jenom můj problém, že se s nimi nevyrovnám, tudíž neexistují. Spíš bych naopak viděla problém v takovém přístupu. Jinými slovy, když budu ignorovat zlo, nepřestane existovat, když se mu nějakým způsobem nepostavím, dávám mu volný průběh, tudíž ho schvaluji. A to nechci. Nechci být netečný svědek. |
30.1.2015 - 9:25 | | | |||
Jani » juditadurynska | ||||
Jako když bysem věděla o týrání dětí u sousedů - nebudu věřit, že když to přijmu a nebude mi to vadit - že to přestane.To nepřestane, to se musí nahlásit.... Pak tř. ničení životního prostředí, když bude někdo šamponovat auto v rezervaci, tak mu fakt něco řeknu a j. a j. Tak to asi myslíš ? |
30.1.2015 - 11:50 | | | |||
Háňa » Jani | ||||
Okolo mě taky, samozřejmě - neříkám, že se vždycky v sobě udržím, ale vědět, kde je ti dobře a umět se do sebe zase vrátit, když vypadneš, to je důležité. Jinak by se člověk nechal okolím ničit. Třeba to týrání dětí. Když ti to bude VADIT, čemu to jako pomůže ? Udělej samozřejmě, co můžeš, abys situaci, která se ti nelíbí, řešila, ošetřila .. to jo, ale nenech si ty skutečnosti proniknout pod svůj povrch. Čili, zavolej na sociálku nebo prozačátek pohroz těm rodičům, že to uděláš, ale nenech se zachvátit lítostí - že ti bude těch dětí líto, to jim stejně nijak nepomůže a trpět budeš ještě ty. To není o tom, že bys měla být pasivní, to vůbec - je to o tom, aby tě ta situace uvnitř nežrala. Věci se dějí prostě a ne tak, jak se člověku líbí. Pokud můžu, udělám, co je třeba. Pak si řeknu "udělala jsem, co jem mohla", víc není v mých silách a nenechám se tím žrát. Je třeba si připustit, že jsou věci, které prostě neovlivníš, lidi, kteří se budou chovat jinak, než se ti líbí, apod., ale tobě to nemusí způsobovat trauma. | ||||
Upraveno: 30.1.2015 - 12:03, Háňa |
30.1.2015 - 12:30 | | | |||
10_GOTO_10 | ||||
já moc hrubé pytle nemusím, radějí mám pytle a pytleny z "jemnějších materiálů" Takže, když je někdo hrubý, a já jsem zrovna v "emocionálním klidu", tak mu řeknu, ať příjde až se naučí chovat a jdu pryč...(neb. si logicky zdůvodním, že dále pokračovat v rozhovorech, či v řešení čehokoli, je zbytečná ztráta času.) No, a když v tom klidu nejsem, tak mu/jí řeknum, že je piča, nebo kkt. - tím se obvykle zklidním...a pak postupuju dle bodu 1) Dle pravidel a doporučení mezilidské komunikace, je to prý takhle úplně špatně, ale mně to tak vyhovuje a tak to tak dělám. |
30.1.2015 - 12:36 | | | |||
Harryeta » 10_GOTO_10 | ||||
hehe!!! |
30.1.2015 - 13:29 | | | |||
Budd2 » Jani | ||||
Vyberu kousek,který mě praštil do očí - je to totiž jeden z nejrozšířenějších bludů. Od té doby,kdy mi došlo o co jde,to vidím všude kolem ... : "horší však je, když jsem pro někoho terč, terč tř. pro jeho zlost, at už jsem ji způsobyla já nebo něco jiného" Ne,Ty jsi nikomu zlost nezpůsobila - a kdyby byl chlap a ne posera,tak by si přiznal,že je jen slaboch,který na Tebe hází něco,za co je zodpovědný sám - jinak řečeno,chová se jako malý Véna.Bohužel je takových lidí většina a proto to tu z hlediska vztahů není v podstatě jiné než ve školce a tenhle blud je tak obecně rozšířený | ||||
Upraveno: 30.1.2015 - 13:39, Budd2 |
30.1.2015 - 13:31 | | | |||
Budd2 » 10_GOTO_10 | ||||
Už by to chtělo změnu pravidel | ||||
Upraveno: 30.1.2015 - 13:33, Budd2 |
30.1.2015 - 16:49 | | | |||
Smazaný uživatel (Libas) » juditadurynska | ||||
Občas to chce nedržet a hned vypustit . Občas se mi stane že na vzteklýho cholerika zařvu ať de řvát tam kde ho nasrali a mě z toho vynechá a třísknu dveřma . No a on mě pak jde uklidňovat |
30.1.2015 - 16:57 | | | |||
Smazaný uživatel (Libas) » Budd2 | ||||
Je to tak ,člověk by si měl uvědomit že to nemusí přijímat. Někdy tyhle lidi deptám otázkama a jak to vlastně mysleli a co konkrétně vlastně chtějí po mě . Dost rychle si většinou uvědomí že neví ...... | ||||
Upraveno: 30.1.2015 - 17:02, |
30.1.2015 - 17:03 | | | |||
Jani » Háňa | ||||
No jo, třeba nebudu brečet a soužit se proto, že bylo někde zemětřesení....pošlu tam balík balených vod, ale neutrápím se, to je k ničemu.......už ti rozumím, co myslíš..... |
30.1.2015 - 17:10 | | | |||
Jani » Budd2 | ||||
A zase znova jsme u toho, že dotyčný křičí, protože se bojí, bojí se, že by mohla nastat doba, kdy se ho už nikdo nebude bát..... Ještě mám takový postřeh, že tito křiklouni neustále hledají ve svém okolí viníky....já nic to on udělal to a to, ty jsi to neudělala tak, ale jinak,oni říkají tohle a měli by říkat to a to...... |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |