Hlavní stránkaBoční panel
28.1.2015 - 8:25 | Jani | |
Dostala jsem recept na chleba a od té doby všichni stále pečeme - všechny kamarádky a všichni známí mého manžele. Už ho nekupujeme a vyrábíme si krásné, voňavé, kmínové bochníčky. 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek chlebové žitné mouky 2 lžičky soli 1/2 sáčku sušeného droždí 1 1/2 hrnku studené vody drcený kmín nebo semínka dle chuti zamíchat, zaprášit a zadělat kyne 3-4 hodiny péci na 240 o C cca 50 min. - troubu včetně pekáčku a víka předehřát, nejlepší je sklaněný ještě lepší výsledek je z remosky - péci hodinu, ke konci dát propíchaný alobal. |
![]() ![]() | 28.1.2015 - 8:57 | | | ||
Harryeta | ||||
Týýýjo, super!!! V neděli to zkusím... ![]() chápu dobře, že to nepeče na otevřeným plechu, ale v něčem s víkem? a pak to odkryju na kůrčičku, nebo ta se udělá i pod víkem? ![]() | ||||
Upraveno: 28.1.2015 - 8:58, Harryeta |
![]() ![]() | 28.1.2015 - 9:18 | | | ||
Jani » Harryeta | ||||
Kůrčička se udělá i pod víkem ![]() Jinak se nic nevymazává, nic nepotírá......voní to úžasně a pak všichni chodí mlsně kolem a čekají, až vychladne, aby ukořistili patku ![]() Upečený hned dám na mřížku. V Makrovegetu jsem koupila Chlebové koření, je to směs, sice dražší, ale voní dvakrát úžasně... ![]() Když jsem pekla v troubě, vykynuté vyklopila na pomoučenou linku, poprášila a tak jako přeložita, tím vznikl bochánek a šup do trouby. Do remosky to jen vykydnu, jak se to povede a sám se při pečení vytvoří pochníček. DOBROU CHUŤ ![]() |
![]() ![]() | 28.1.2015 - 9:27 | | | ||
Harryeta » Jani | ||||
takže, když to nakyne, tak už se to dál nezpracovává? už to jen, jak Ty říkáš, přeložíš do tvaru bochánku a dáš do pečící misky... |
![]() ![]() | 28.1.2015 - 9:40 | | | ||
Jani » Harryeta | ||||
S vykynutým už není nic potřeba dělat, jen dát péci, to si vychytáš, ono se z toho vůbec nestřílí. Pozor-těsto je patlavé, ale tak to má být..... ![]() Kamarádka zapomněla koupit chlebovou mouku, tak rozemlela ovesné vločky, sáček droždí dala celý a chlebíček výborný. Jiná kamarádka tam dala hrnek mouky navíc, protože jí to přišlo moc patlavé a taky dobrý...... ![]() |
![]() ![]() | 28.1.2015 - 9:51 | | | ||
Harryeta » Jani | ||||
...aneb, když nemáš mouku, vraž do toho piliny! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 28.1.2015 - 9:55 | | | ||
Jani » Harryeta | ||||
![]() |
![]() ![]() | 28.1.2015 - 10:30 | | | ||
Glimmer Man » Harryeta | ||||
Jestli potřebuješ piliny, mám doma pár pytlů a nevím co s něma. ![]() |
![]() ![]() | 28.1.2015 - 10:41 | | | ||
Harryeta » Glimmer Man | ||||
napeču Ti chleba!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 28.1.2015 - 10:47 | | | ||
Freja » Glimmer Man | ||||
A copak? Nějakej úraz hlavy? ![]() ![]() |
![]() ![]() | 28.1.2015 - 10:54 | | | ||
Harryeta » Freja | ||||
muhehe!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() | 28.1.2015 - 11:18 | | | ||
Smazaný uživatel (Libas) » Glimmer Man | ||||
Jestli to nejsou piliny z jehličnanů mám zájem .-) |
![]() | 28.1.2015 - 11:21 | | | ||
Smazaný uživatel (Libas) | ||||
Nevíš kolik je sáček sušenýho droždí asi normálního droždí ,sušený nemám ![]() |
![]() ![]() | 28.1.2015 - 11:31 | | | ||
Jani » Smazaný uživatel (Libas) | ||||
...udělala bych kvásek tak z půlky kostičky normálního droždí, ale tam musí být vlažná voda, studenou jen na sušené. To bych dala trochu vlažné vody, špetku cukru nebo mouky a to drožní...... ![]() |
![]() ![]() | 28.1.2015 - 11:34 | | | ||
Jani » Glimmer Man | ||||
Piliny se vždycky hodí, vnoučata chtějí morče, ale to jsou lelpší hobliny, ty máš taky ? Piliny se snad i přidávají do záhonu, se mi zdá.... ![]() |
![]() ![]() | 28.1.2015 - 12:22 | | | ||
Glimmer Man » Jani | ||||
Hobliny nemám. Jen piliny... taková směs... většinou jehličnatý dřevo, trocha starýho nábytku a tak... ![]() |
![]() ![]() | 28.1.2015 - 12:24 | | | ||
Glimmer Man » Freja | ||||
Pche... ![]() |
![]() ![]() | 28.1.2015 - 12:25 | | | ||
Glimmer Man » Jani | ||||
To je možný, ale já mám záhon tak 1 x 1,5 m... kdybych to tam nasypal, tak tam několik let nic nevyroste, páč by tam nebyla už žádná hlína, nebo hodně hluboko... ![]() |
![]() ![]() | 28.1.2015 - 14:02 | | | ||
Jani » Glimmer Man | ||||
Vlastně se spíš přidávají do kompostu, ale ze starého nábytku ne, to je většinou něčím napuštěný ![]() |
![]() ![]() | 28.1.2015 - 17:03 | | | ||
Budd2 | ||||
Tyjo.Na mě moc složek,určitě bych něco zapoměl koupit ![]() Když už ,tak peču v pekárně.Směs už je namícháná v pytlíku,jen se přidá voda.A výsledek je konstantní ![]() ![]() Je to asi fuk,ale nekyne to tak dlouho.Za 2,5 hodiny je to i upečený... | ||||
Upraveno: 28.1.2015 - 17:06, Budd2 |
![]() ![]() | 28.1.2015 - 17:26 | | | ||
Jani » Budd2 | ||||
Všichni známí, co maj pekárnu, ji ani trochu nechválej - tak proto ji nemám - ale, co člověk, to názor. Mám ingredience na chleba ted porád všechny doma..... ![]() |
![]() ![]() | 28.1.2015 - 17:41 | | | ||
Budd2 » Jani | ||||
Ono záleží na tom,kolik chleba a jak často potřebuješ.Pekárna je spíš na menší,já dělám 750g ,dvoukilový bochník v ní neupečeš.Ale pro mě je lepší a úspornější než velká trouba,protože peču jen občas.A ta směs se dobře skladuje a nemusím myslet na to,co ještě musím koupit ![]() |
![]() ![]() | 28.1.2015 - 17:58 | | | ||
Jani » Budd2 | ||||
no jasně, jak kdo potřebuje, peču obden menší bochníček a to v remosce, ani ji neuklízím, taky je to pohoda....tedy, když mám doma všechny přísady. Hlavně, že nejíme ty kupované, ve kterých jsou rozemlety staré, plesnivé chleby a ještě je nedopékají, aby byl měkký a lépe se prodával, jenomže nedopečený hned zplesniví. ![]() |
![]() | 29.1.2015 - 15:52 | | | ||
Smazaný uživatel (Libas) » Jani | ||||
Díky sem to tam naflákala podle odhadu a výsledek byl do hodiny sežrán . ![]() |
![]() ![]() | 29.1.2015 - 15:55 | | | ||
Jani » Smazaný uživatel (Libas) | ||||
Říkala jsem, že se z toho nestřílí, můžeš vyzkoušet cibulový, pohanový, špaldový a pod....... ![]() |
![]() ![]() | 1.2.2015 - 16:21 | | | ||
Harryeta | ||||
Uááá!! Povedlo se!!! Můj první chleba v troubě... napřed se mi zdálo, že nevykynul...ale je krásnej! ![]() ![]() ![]() Tímto veřejně děkuji Libas za konzultaci a duševní podporu ![]() |
![]() ![]() | 1.2.2015 - 16:30 | | | ||
Jani » Harryeta | ||||
![]() |
![]() | 4.2.2015 - 22:14 | | | ||
Smazaný uživatel (Libas) » Harryeta | ||||
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 8.2.2015 - 17:37 | | | ||
karamelan | ||||
pekávala jsem chleba podle šváry, taky byl dobrý: 1 kg polohrubíé mouky, 1 pivo a 1 kvasnice.Hodinu kynout, hodinu péct. To byla rychlovka na chatě,když už nebylo co do huby. ![]() |
![]() ![]() | 9.2.2015 - 9:47 | | | ||
Freja » karamelan | ||||
Včera jsem jsem byla upozorněná na druhou sérii "Kouzelných bylinek" na ČT1 a zrovna tam taky pekly holky chléb...ale ten teda vypadal náremně.Dávaly do něj i divokou mátu... ![]() http://www.ceskatelevize.cz/porady/10744345634-kouzelne-bylinky/7629-recepty/3027-bylinkovy-kvaskovy-chleb/ | ||||
Upraveno: 9.2.2015 - 9:51, Freja |
![]() ![]() | 11.2.2015 - 19:04 | | | ||
karamelan » Freja | ||||
jo,jo sledovala jsem i první sérii, dívala jsem se, ale ten kvásek je docela na dlouhý lokte,já nejraději - ingredience zamíchat,prsk na plech a šup do trouby ![]() ![]() |
![]() ![]() | 1.10.2015 - 13:37 | | | ||
Freja | ||||
Tady přihodim k chlebu vyzkoušnej recept na bezlepkový rohlíci ![]() ![]() http://zdravetipy.blog.cz/1107/pohankove-croissanty fakt dobrý ![]() |
![]() ![]() | 1.10.2015 - 13:47 | | | ||
Harryeta » Freja | ||||
No pecka!!!! a co bezlepkový chleba??? zkoušela jsem recept v příspěvku a různě experimentovala s bezlepkovými moukami...ale nekyne to...zkoušela jsem přidat i kukuřičný škrob... Nemáte někdo nějaký osvědčený recept? (a tím nemyslím namíchanou směs z obchodu...).. ![]() ![]() |
![]() ![]() | 1.10.2015 - 14:30 | | | ||
Freja » Harryeta | ||||
No,do toho už se radši ani nepouštím ![]() Já myslim,že z čistý pohankový mouky,bez přidání obyčejný pšeničný neupečeš jedlej chleba. Tyhle rohlíčky jsou takovej kompromis. By mě zajímalo,co je v těch bezlepkových směsích.... ![]() |
![]() ![]() | 1.10.2015 - 14:48 | | | ||
Harryeta » Freja | ||||
Tak to mě taky!!! Pekla jsem bezlepek s Cilkou v Lisabonu...byl moc dobrej...ale je hodně tuhej, prostě nekyne... ![]() |
![]() ![]() | 1.10.2015 - 18:16 | | | ||
Freja » Harryeta | ||||
No,však i žitnej je takovej připosraženej ![]() |
![]() ![]() | 2.10.2015 - 10:15 | | | ||
Jani » Freja | ||||
Jak je tam málo pšeničné mouky, tř.jen třetina, je to tuhý a těžký...........áááále zdravý ![]() pšeničné mouky ![]() |
![]() ![]() | 2.10.2015 - 12:09 | | | ||
Harryeta » Jani | ||||
...a to je zase nepoživatelný pro mě... ![]() |
![]() ![]() | 2.10.2015 - 12:43 | | | ||
Jani » Harryeta | ||||
...fakt ??? doma mi to nikdo nejedl, ani já ne ![]() |
![]() ![]() | 3.10.2015 - 9:27 | | | ||
Harryeta » Jani | ||||
Nojo, já jsem už měsíc na bezlepkové dietě...takže hledám jiný alternativy...kupovanej bezlepkovej chleba je v pohodě...dokonce jsou i bezlepkový směsi na pečení...ale pořád, když kouknu do složení, tam je něco, co tam fakt nemusím mít a nebudu mít, když si tu směs namíchám rovnou do mísy... |
![]() ![]() | 3.10.2015 - 9:58 | | | ||
Jani » Harryeta | ||||
Aha, tak tím se to vysvětluje, právě mimo kamaráda neznám nikoho, kdo by to chtěl pojídat ![]() ![]() |
![]() ![]() | 3.10.2015 - 12:56 | | | ||
Freja » Harryeta | ||||
Tak jsem včera s obavama zahustila pohankovou moukou kuře na paprice a je to gůůůt! ![]() |
![]() ![]() | 7.10.2015 - 7:13 | | | ||
Jani » Freja | ||||
Včera jsem se dozvěděla, že je dobré do chleba a do vánočky nastrouhat na jemno jedno jablko ![]() ![]() |
![]() ![]() | 7.10.2015 - 13:31 | | | ||
Budd2 » Jani | ||||
To ani nemusíš zkoušet a rovnou jich tam nastrouhej několik. Zrovna v sobotu jsem jedl buchtu z jablek a byla ![]() |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |