Hlavní stránkaBoční panel
27.2.2015 - 10:36 | Jani | |
Pokud nám pámbůh něco sebere, je to jen proto, že má pro nás připraveno neco lepšího. Máte na tohle téma příklad, že by se vám něco podobného stalo, že by to vystihovalo citovanou myšlenku ? Přemýšlím, jestli ze svého života můžu uvést příklad. No možná jo, že jsem dostala na místo "lásky" krásné přátelství a to je asi víc, přátelství je asi nejvíc.......jinak nemůžu na nic dalšího přijít. |
Řazení příspěvků: | |
Čas: Hodnocení: | Zrušit všechny filtry |
27.2.2015 - 15:01 | | | |||
Harryeta | ||||
Mám...svou osobní životní zkušenost...ale je pro mne natolik osobní, že ji tady nechci popisovat... Podle mne to není o tom, že je nám bráno. Je jen naše iluze, že něco vlastníme a z toho vyplývá i rozhořčení, že je nám bráno. Životní události, které mě bolí, beru jako příležitost. Nevidím v tom, že za to dostanu něco lepšího. Něco lepšího přijde automaticky, když životní situací autenticky projdu - když připustím bolest, smutek a bezmoc, dovolím si je prožít a zároveň na nich nelpět a když projevím odvahu i přes tuto událost žít dál radostný a naplněný život. Proces prožití jakékoliv bolesti je hluboce transformující...nese příležitost zakusit vlastní sílu, schopnost cítit a dotknout se vlastní spirituální hloubky. Bohudík za bolest... ale někdy to prostě kurva bolí! |
27.2.2015 - 16:35 | | | |||
Jani » Harryeta | ||||
U mě to bylo také hodně osobní a niterné, také jsem to zde nemohla "vybalit", jen jsem naznačila a zrovna mne napadá to, to jsem slyšela ve filmu Setkání - "To co chceme není vždy to, co potřebujeme". |
27.2.2015 - 18:06 | | | |||
Budd2 | ||||
Mně tahle myšlenka myšlenka přijde jako dudlík pro dospělé, namočený do medu. Jenže až se med ocucá, zbyde jen nechutná guma - čas se zamyslet | ||||
Upraveno: 27.2.2015 - 18:47, Budd2 |
2.3.2015 - 1:02 | | | |||
Mortina | ||||
Takhle ja zivot vubec nevnimam. Takze nejak nevim co bych na to napsala kdyz s tou myslenkou nejako nesouhlasim... |
2.3.2015 - 11:28 | | | |||
marhon | ||||
no, já to takle nemam. u mě to spíš funguje tak, že když mi něco seberou, tak je to proto, že je za tim většinou nějakej průšvih, ke kterýmu díky tomuto odebrání nedojde. jestli sem místo toho dostala něco lepšího, to sem si zatim nevšimla. |
2.3.2015 - 14:33 | | | |||
Budd2 » Mortina | ||||
Si myslím,že je to taková klasická polopravda - teda že to tak může být,nebo taky ne (když se ta druhá půlka zamlčí, zní to pak daleko líp ). Trochu nefér praktika je vložit tu první půlku do úst nějaké velké autoritě - to se pak na tu druhou zapomíná snadněji. Osvědčená technika manipulace . | ||||
Upraveno: 2.3.2015 - 23:01, Budd2 |
2.3.2015 - 16:16 | | | |||
Jani » Budd2 | ||||
Od té doby, co jsem to četla, přemýšlím, jestli se mi někdy stal vyloženě takový příklad, aby to prostě sedělo.............pak jsem došla k tomu, že po celý život něco ztrácíme, ale taktéž nalézáme /dostáváme/, všechno je v pohybu a prostě se furt něco děje.......různé zážitky by i šly překroutit tak, aby tomu odpovídaly. Předem vlastně nevíme nic a co získáme, tak nevíme, zda je to horší nebo lepší nežli to předešlé. |
2.3.2015 - 16:20 | | | |||
Pithecanthropus erectus | ||||
mi nikdo nic nebere......já si všecko dycky proseru sám..... |
2.3.2015 - 18:18 | | | |||
Mortina | ||||
Mě teď napad trochu morbidní příběh mýho života...přišla sem o dítě a dostala roztroušenou sklerózu. No ale tohle si asi nemyslela co? ...nevim já si prostě nemyslim že v životě je vyloženě něco za něco...jako jasně...někdy si řikam...nemůžu mít všechno...mám tohle, tak nemůžu mít tohle...ale tak to podle mě neni...můžu mít všechno na co si vzpomenu |
2.3.2015 - 19:06 | | | |||
Jani » Pithecanthropus erectus | ||||
2.3.2015 - 19:25 | | | |||
Jani » Mortina | ||||
Nevím, co bych na to řekla, fakt nevím, takový příklad jsem nečekala To je právě to, co nemůžeme vědět, jak by to bylo, když bys měla dítě a neměla roztroušenou sklerózu.......kolikrát si stěžuju na hlouposti a když mi někdo poví svůj životní příběh, tak se stydím. Mám kamarádku, lezla na strom pro blbý míč, nikdo ji o to nežádal, spadla a od té doby je na vozíku. Říkám si, co za to dostala ? za své funční nohy ?ale jo, sleduji ji od té doby, dává o sobě zprávy, šíleně ji to posilnilo,nestačím se divit, je v tanečním souboru, vystupovala v televizi. Přátelství, která vznikají např. v Kladrubech, ta jsou opravdu krásná. |
3.3.2015 - 0:13 | | | |||
Mortina » Jani | ||||
A to je právě tak...ono to vypadá, že jí někdo něco sebral - možnost chodit. Jenže třeba to tak není...já to neberu jako "že mi někdo něco bere"...je to prostě lekce, která tě směřuje...ono tzv. tváří v tvář smrti prostě najednou vidíš co je důležitý...a všechno se všim souvisí...zatímco tohle píšu tak v televizi běží reklama na film 127 hodin...to asi nebude náhoda což? Film můžu doporučit... http://www.csfd.cz/film/272015-127-hodin/ ...myslim, že dotyčnej taky najednou viděl co je doopravdy důležitý. |
3.3.2015 - 8:17 | | | |||
Jani » Mortina | ||||
Na film se určitě kuknu. Tjoo ta kamarádka to bere tak, že to má trest za něco z minulého života a je s tím úplně smířená a to jí musí hrozně pomáhat |
6.3.2015 - 20:31 | | | |||
Mortina » Jani | ||||
No...tydlety minulý životy...já sice taky občas řikam, že sem v minulým životě musela bejt minimálně Lucifer ale nevim nevim....braní prostě neberu. |
6.3.2015 - 21:02 | | | |||
Harryeta » Mortina | ||||
Viď...jak by řekl Glimm: jednoho akorát zdržujou vod oběda... |
6.3.2015 - 21:16 | | | |||
Mortina » Harryeta | ||||
No jo...tak von už se nám taky kluk jeden vopakuje ...ale když už sme u toho jídla...sem momentálně děsně přežraná...takže kdyby mi Bůh na pár dní sebral chuť k jídlu, nebyla bych vůbec proti. |
6.3.2015 - 21:38 | | | |||
Ty se máš...čím ses přecpala??? |
6.3.2015 - 21:46 | | | |||
Mortina » Harryeta | ||||
Nejdřív u babičky oběd...nudlová polífka, kotlety s UHO a bramborem, pak štrůdl, pak ňáká bomboška, cestou pak nějakej sušenej párek, doma rajčatovej salát, dvě sušenky, a toasty s paštikou...jo a eště u kámošky zeleninovej salát se sušenejma rajčatama...a teď sem jak vlk co sežral babičku. |
6.3.2015 - 22:03 | | | |||
Tajemný pavouk | ||||
Ze sve zkusenosti...vim,ze co mi bylo odebrano za to jsem si mohl jedine ja sam..bylo to za me chyby...ale zase naopak si myslim...pokud clovek zije v harmonii s vesmirnymi zakony je mozne ze by to tak mohlo fungovat...malo kdy neco ztratis nebo dostanes pokud pro to neco neudelas.. |
6.3.2015 - 22:32 | | | |||
no Ty koki! To bych měla tak na tři dny... to já se přejedla akorát žehlení...ještě, že jsem to zapíjela portským, jinak by mě tlačilo v bříšku |
8.3.2015 - 8:25 | | | |||
ila | ||||
...jestli ta věta o Bohu není jen taková útěcha. |
8.3.2015 - 9:34 | | | |||
Jani » ila | ||||
Taky v tom ňák tápu, tak jsem byla zvědavá, co kdo řekne. Porád lovím v paměti, co mi bylo vzato a co za to dáno, jenomže ono se to hned asi neukáže..... |
9.3.2015 - 9:07 | | | |||
Freja » Jani | ||||
No,nevim...možná se tenhle výrok hodí tam,kde je nejdřív potřeba něco zbourat,aby bylo možný začít něco novýho vytvářet.Pak to určitě platí.Ale to by ta potřeba bourat starý věci nejspíš vycházela z Tebe,takže to zas není o tom,že někdo něco bere. A nebo,ještě líp mne napadá,že když se ti nějaký dveře zavřou,tak se zas jiný otevřou...to by šlo,ne? |
9.3.2015 - 9:17 | | | |||
movvin | ||||
Tvojí terminologií ..... mi vzal rodiče a dal mi vnoučata. Ale to bych řekla, že je přirozený koloběh života |
9.3.2015 - 10:24 | | | |||
Jani » movvin | ||||
Už dávno jsem si všimla, když v rodině někdo zemře, pak je v brzké době v rodině přírůstek, miminko, jo, to je přirozené. V tomhle případě se ani nedá říct, že něco lepšího, samozřejmě roztomilejšího, to jo........ |
9.3.2015 - 10:31 | | | |||
Jani » Freja | ||||
To, co píšeš mi úplně přivodilo na mysl, že je to něco podobného, když by mi kartářka vytáhla kartu VĚŽ. Staré a nefunkční se bortí, jakoby zásahem shůry, je tam ten blesk a pak teprve může začít něco nového............ No ale hlavně když bychom dostali něco nového za to staré, co nám bylo vzato, my hned nevíme, jestli je to lepší, to ukáže čas, jestli je to lepší |
9.3.2015 - 12:04 | | | |||
Budd2 » Jani | ||||
No nevím . Podle mě tenhle model moc neodpovídá realitě. Bližší je mi ten, který říká, že všechno je neustále v pohybu a život je tedy neustálá změna (viz taoistická Kniha proměn ). Možná že je pro nás problém - vzhledem k délce života - vnímat dlouhodobé (pomalé) změny. Pak těžko chápeme, proč dochází ke zvratům, nebo k těm zásahům shůry o kterých píšeš. Není to důsledek času, ale nahromadění potenciálu ke změně. | ||||
Upraveno: 9.3.2015 - 12:07, Budd2 |
9.3.2015 - 12:45 | | | |||
Jani » Budd2 | ||||
Možná vedeme tyhlety diskuze, protože vešketé dění v našich životech potřebujeme nějak pojmenovat a odůvodnit, proč se co děje a co to vlastně je a taky, co to způsobuje a pod. |
9.3.2015 - 12:53 | | | |||
Freja » Budd2 | ||||
Jak je možný,že se ten potenciál někde hromadí v tunách a změna furt žádná? |
9.3.2015 - 12:55 | | | |||
Budd2 » Jani | ||||
Možná jo,mozek pracuje s pojmy.Bohužel ale jeho "pojmová"realita má k té skutečné často hodně daleko... |
9.3.2015 - 12:56 | | | |||
Budd2 » Freja | ||||
Ještě furt málo tun ? |
9.3.2015 - 13:01 | | | |||
Freja » Budd2 | ||||
..a pak,že se chodí "tak dlouho pro vodu......." |
9.3.2015 - 13:09 | | | |||
Budd2 » Freja | ||||
Ale jo, to je dobrej příklad - únavový lom . Ovšem lepší si půjčím od Morti z její oblíbené knihy : Byl to letos její už čtvrtý monokl.Nezpanikařila. Střelila ho zezadu do hlavy když se díval na televizi. (no, vlastně je to taky únavový (z)lom ) | ||||
Upraveno: 9.3.2015 - 13:10, Budd2 |
9.3.2015 - 13:11 | | | |||
Freja » Budd2 | ||||
No,to je dobrej příklad...ale zajímavý,že někde je únavovej zlom čtvrtej monokl a někde ani dvacátej |
9.3.2015 - 13:24 | | | |||
Budd2 » Freja | ||||
Pro mě první, jinak jsou tam jasně ve hře i další faktory |
9.3.2015 - 16:24 | | | |||
movvin » Freja | ||||
...nesmíš mít děravý dno |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |