Hlavní stránkaBoční panel
20.3.2015 - 20:17 | Jani | |
Ach jo, porád mi chodí takové mailíky, jako: Káva a mlíko, do rakve víko.......a podobné, pak je to tam vědecky vysvětleno............takže už si nepochutnám..... A jak vy to pijete ? žlučník prý se svíjí v křeči, když to musí zpracovávat Tak jsem mlíko zrušila, ale nechutná i to, tak ted zkusím sojové nebo pohankové, ale nebude to ono..... |
Řazení příspěvků: | |
Čas: Hodnocení: | Zrušit všechny filtry |
Celkem stránek: 2 | ||||
12 |
20.3.2015 - 20:28 | | | |||
Budd2 | ||||
Já mlíko nepiju vůbec. Jen sušené kokosové a to i do kafe. Chuťově se mi to zdá lepší než ta karikatura na mlíko z obchodů. Jinak teda se mi to zdá jako blbost. Naopak, mlíko sníží kyselost kafe a nevím proč by to mělo být horší pro žlučník |
20.3.2015 - 20:32 | | | |||
Jani » Budd2 | ||||
Taky nevím, proč je to tak hrozné pro naše zažívání, vždycky je u toho takové vědecké pojednání, které nemám trpělivost číst............zkusím tedy kokosové, ani jsem nevěděla, že si můžu koupit sušené | ||||
Upraveno: 20.3.2015 - 20:34, Jani |
20.3.2015 - 20:49 | | | |||
Budd2 » Jani | ||||
Já už tyhle "vědecký" pindy ani nečtu. Stejně je všechno za pár let jinak. Někdy to na mě dělá dojem, že když vinařům klesá prodej, zaplatí si článek o prospěšnosti vína - viz druhá diskuze .To samé je u kafe a dalších potravin (nejen). Novináři jsou d...y prodejný a navíc píšou o všem a nerozumí pořádně ničemu. Pro mě je důležité, jestli mi je po tom dobře nebo blbě,ne co o tom nějakej jouda napsal. A taky nemáme všichni stejnej žaludek, no ne . |
20.3.2015 - 21:13 | | | |||
Jani » Budd2 | ||||
21.3.2015 - 8:15 | | | |||
Mortina | ||||
Já to tak piju furt...výzkumy radši neštu. |
23.3.2015 - 9:33 | | | |||
Freja » Jani | ||||
Já už leta kupuju Zajíce -pohankový sušený "mlíko"...i z něj vařím. A do kafe je fajn Vůbec bych se tim nestresovala... |
23.3.2015 - 10:15 | | | |||
Jani » Freja | ||||
Včera jsem ho zrovna koupila, chtěla jsem to pohankový, ale měli jen sojový, tak dnes ještě koupím pohankový a zeptám se na to sušený kokosový. Akorát že si to kafe tím neochladím, proto tam ještě leju převařenou studenou vodu........můj kamarád, který dbá na zdravou stravu se zděsil .................někde se dozvěděl, že studená voda do horkého je hrozně škodlivá, ale neumí mi to vysvětlit. Jen se zeptal, kam porád pospíchám, jenomže když si udělám kafe, tak ho chci pít hned..... Jo a dnes jsem z toho sojového dělala kaši a byla dobrá |
23.3.2015 - 11:22 | | | |||
Budd2 » Jani | ||||
kamarád je dobrej exot |
23.3.2015 - 11:37 | | | |||
10_GOTO_10 » Jani | ||||
..asi se tou studenou vodou kazí chuť té kávy, ne? (..když si ji naředíš ) taky záleží jaké kafe vaříš. "turka"?, frenchpress? ..nebo espresso? na str. 7 - jsou jasné pokyny pro "certifikované italské espresso" http://www.espressoitaliano.org/files/File/istituzionale_inei_hq_en.pdf ..teplota vody minimálně 86C - max 90C |
23.3.2015 - 12:03 | | | |||
Freja » Jani | ||||
Tak si myslim....že mám asi taky sojový Pohankový jsem měla k obědu karbanátky | ||||
Upraveno: 23.3.2015 - 12:03, Freja |
26.3.2015 - 9:30 | | | |||
Smazaný uživatel (nahodna) | ||||
Piju jednu kávu za den a to ráno .Dám si do ní tak deci mléka zapiju k tomu krajíc chleba namazaný máslem nebo suchý rohlík.Zbytkem kavičky zapiji léky na tlak.Tak vše nezdravé mám dohromady najednou a pak nevím ,neřeším co je víc nezdravé.A co mi z toho vychází nejvíc nezdravé jsem asi já Přiložený obrázek je viditelný pouze přihlášeným uživatelům. |
26.3.2015 - 10:56 | | | |||
movvin | ||||
Kafe piju jedině s mlíkem (obyč.), přijde mi takové odlehčenější na můj žaludek. No je pravda, že v poslední době mi hlavně po ránu žaludek stávkuje při pití kávy, takže místo ní už asi tři neděle piji černý čaj s citrónem. Odpoledne mu už kafe nevadí |
26.3.2015 - 12:03 | | | |||
Freja » Smazaný uživatel (zdeno) | ||||
Cožéééééé??? |
26.3.2015 - 12:31 | | | |||
Curva Cudná Lu » Smazaný uživatel (zdeno) | ||||
Čto takóje? |
28.3.2015 - 9:24 | | | |||
Jani » Smazaný uživatel (nahodna) | ||||
Žádné léky zatím neberu, ale moje mamka jich užívá hrstě-taky je jí skorem devadesát a vždy, když si dáme kávu, chce potom na mě skleničku vody, léky by nezapila ani čajem ani kafem, tak jí to nerozmlouvám.....asi to někde četla |
28.3.2015 - 9:30 | | | |||
Smazaný uživatel (nahodna) » Jani | ||||
Maminka to dělá správně maji se zapíjet vodou to já jsem takový lajdák |
28.3.2015 - 9:33 | | | |||
Smazaný uživatel (nahodna) » Smazaný uživatel (nahodna) | ||||
No ale na druhé straně ta káva je také z vody Přiložený obrázek je viditelný pouze přihlášeným uživatelům. |
28.3.2015 - 10:56 | | | |||
Jani » Smazaný uživatel (nahodna) | ||||
Když ti léky zabírají, není co řešit některé bylinkové čaje prý účinky léků bud zvyšují nebo snižují, přišel mi o tom nějaký mailík, ale moc jsem to neštudovala, možná až začnu něco užívat, tak se k tomu vrátím |
28.3.2015 - 18:35 | | | |||
10_GOTO_10 » Smazaný uživatel (zdeno) | ||||
..i Čapájev gerój guljál po Urále |
8.4.2015 - 21:58 | | | |||
ila | ||||
Dlouhé roky jsem pila silného turka bez (cukru i mléka) pěkně hned zrána...ach ta vůně, ta chuť. Hmm...jenže žaludek začal stávkovat,zřejmě dal hlášku i žlučníku a výsledek je,že od Vánoc piju kávovinovou směs šmrnclou rozpustnou kávou (kupují v Lídlu) s rozpustnými sojovým mlékem. Zažívání se hodilo do klidu, je to i docela chutné,akorát mozek měl kofeinový absťák a 14 dní odmítal po ránu fungovat a trval si dál své dávce drogy. Takže turečka si davám už jen 1x denně, odpoledne. Taky jsem mockrat četla, že kombinace kávy a mléka není nic moc. Asi jak pro koho. Kolegyně se takto "tráví" už 40 let a žaludek jí funguje na 100 procent. | ||||
Upraveno: 8.4.2015 - 22:00, ila |
8.4.2015 - 22:37 | | | |||
ila | ||||
hele... ... místo mléka - máslo : http://zena.centrum.cz/zdravi/novinky/clanek.phtml?id=806662#utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-24 | ||||
Upraveno: 8.4.2015 - 22:38, ila |
9.4.2015 - 6:59 | | | |||
Jani » ila | ||||
To zírám .............a mysleji to vodnaté máslo, co si koupím a kape z něho voda, nebo si to utlučeme doma sami ted, když jsem si ten nápoj představila, trochu se mi zvedá žaludek naštěstí už jsem po snídani | ||||
Upraveno: 9.4.2015 - 7:02, Jani |
9.4.2015 - 8:00 | | | |||
Freja » ila | ||||
"Stejně jako příbuzné hnutí transhumanistů, které možná znáte z románového bestselleru Inferno od Dana Browna, podporuje použití nových vědeckých objevů a technologií k lepšímu fungování člověka včetně jeho mozku. Zároveň také usiluje o odstranění nežádoucích aspektů lidské existence, jako jsou hloupost, utrpení, nemoci, tloušťka nebo stárnutí a předčasná smrt. Lžička másla do kávy je jen prvním krokem dlouhé cesty. " Týjo.....tak tohle si budu muset přečíst ještě jednou,až se probudim... |
9.4.2015 - 13:23 | | | |||
ila » Jani | ||||
Mastná káva mi taky nepřijde jako kdovíjaký úchvatný zážitek |
9.4.2015 - 13:24 | | | |||
ila » Freja | ||||
To by jeden ani nevěřil co dokáže máslo, že? ..máslem proti hlouposti, máslem proti obezitě ... |
9.4.2015 - 13:37 | | | |||
Harryeta » ila | ||||
mě to teda docela láká!!! To mosím zkusit! |
9.4.2015 - 13:43 | | | |||
Smazaný uživatel (JurajJanosik) » Harryeta | ||||
A doporucuji pro maslo chodit pesky do obchodu vzdaleneho 15 km. Timto zpusobem je zdrava i uzenka a nebo dort se slehackou. |
9.4.2015 - 13:47 | | | |||
Harryeta » Smazaný uživatel (JurajJanosik) | ||||
no bať!!! já se totiž stravuju jenom zdravě! |
9.4.2015 - 13:47 | | | |||
ila » Harryeta | ||||
Tak dej vědět,jak ti to chutnalo . Máslo mám ráda, ale v napoji si je nedovedu představit - vlastně dovedu - když jsem byla malá a měla chytlé průdušky, maminka mi dělala mléko s medem a máslem - mělo to pomáhat na průduškové kašle. Ale ty mastný máselný očka na mlíku se mi právě docela eklovaly. Já jsem čumák no ... |
9.4.2015 - 13:49 | | | |||
Harryeta » ila | ||||
Tak to mi neva... my, co jsme vychovávaný na teplém mléce s vincentkou...nějaký mastný voka nemůžou rozházet... |
9.4.2015 - 13:53 | | | |||
ila » Harryeta | ||||
Vincentku mám taky ráda . Asi je to u mě daný tím, že nemám ráda ani to mléko ..hele - a blanka na mléku ti taky nevadí? Já mám osypky jen z té vzpomínky - teplé mléko s blankou - brr Ale vím, že někdo ji má rád. |
9.4.2015 - 14:00 | | | |||
Smazaný uživatel (JurajJanosik) » ila | ||||
Blby je maslo na hlave. V parlamente je asi zasob masla na 100 let. |
9.4.2015 - 14:21 | | | |||
Mortina » Jani | ||||
Tak ja prasky zapijim tim co mam bud rozpityho nebo po ruce...ale ja mam takovy nedulezuty prasky tak tam je to skoro jedno |
9.4.2015 - 14:23 | | | |||
Mortina » ila | ||||
Kafe ale je mastny samo o sobe... |
9.4.2015 - 14:24 | | | |||
Mortina » ila | ||||
Tak to si.budu denne davat pet kilo |
9.4.2015 - 15:12 | | | |||
Jani » Mortina | ||||
Jak nedůležitý, když jsou nedůležitý, tak je neberu, ale když by šlo o život, tak bysem je brala.........jinak stejně je to všechno svinstvo, at to zapiješ, čím chceš. Zrovna jsem četla, jak některé byliny mají vliv na účinky léků....to jsem valila oči. A šťáva z grepu + léky = katastrofa...........ještě že nic neužívám |
9.4.2015 - 15:13 | | | |||
ila » Mortina | ||||
Zrovna turka bez pijí...mastny kolečka na něm nemám Mrkla jsem na NET - turek bez cukru a mléka neobsahuje žádný tuk. http://www.ahaonline.cz/clanek/trapasy/12303/neni-kafe-jako-kafe-kolik-ma-ktere-kalorii-a-tuku.html Což je dobře,protože asi před hodinou jsem slupka zákusek-se šlehačkou s marmeládou. |
9.4.2015 - 15:14 | | | |||
Jani » ila | ||||
jakou blanku, myslíš ten tunel ? |
9.4.2015 - 18:22 | | | |||
Mortina » Jani | ||||
Nedulezity sou v tom smyslu ze kdyz je obcas vynecham nic se nestsne grepovej dzus je mrcha... On nejak upe resetuje nejakou slozku co je v lecivech. Znamej po transplantaci ledviny ho vubec nesmel (cpal se lekama) ja ho naopak pit musela abych nemeka vredy ( taky po nejaky lecivy dobrote)...zajimavy je ze pomeranc to nedela a pritom mi prifou skoro stejny... |
9.4.2015 - 18:26 | | | |||
Budd2 » Harryeta | ||||
Kafe je dobrý i se šlehačkou a když se podíváš kolik je v ní tuku .. (nemyslím tu ze spreje). Mně se to s tím máslem vůbec nezdá jako blbej nápad |
9.4.2015 - 18:28 | | | |||
Mortina » ila | ||||
Kecaj...kdyz umeles poctivy zrnkovy kafe tak je mlejnek mastnej...z ceho asi? stejne tak kdyz budes mit kafe dlouhodobe v naky piksle tsk taky budou jeji steny mastny kdyz zo nebudrs vymejvat...naka mas tnota tam bejt musi... |
10.4.2015 - 10:01 | | | |||
Jani » ila | ||||
Počkám, až to někdo vyzkoušíte a nebo rovnou s hrnkem obsadím tu nejmenší místnost......... |
10.4.2015 - 13:23 | | | |||
ila » Mortina | ||||
Tak to si dnes musím ošahat vnitřek dozu na kafe. | ||||
Upraveno: 10.4.2015 - 13:36, ila |
10.4.2015 - 13:27 | | | |||
Freja » ila | ||||
No,já už ošahávala a mastná není...ale u těch rozpustných káv ,je fakt,že občas plavou nějaký mastný oka i na povrchu... |
10.4.2015 - 13:29 | | | |||
Mortina » ila | ||||
My mame v praci mlejnek na kafe...nahore je nasypka. Nevim jestli ji mejou i ostatni...na me tenhle uklid vychazi 1x za 4 tejdny...a je to dycky mastny jak prase.... |
10.4.2015 - 13:30 | | | |||
Smazaný uživatel (JurajJanosik) » Budd2 | ||||
A jeste kdys se da mezi tu kavu a maslo propecena housticka. |
10.4.2015 - 13:34 | | | |||
Mortina » Freja | ||||
Umleta asi tak mastna nebude...navic kdyz.ji otevres tak se prosusuje. My mame zrnkovou a kilovka je za dva dny pryc... |
10.4.2015 - 13:37 | | | |||
ila » Mortina | ||||
No - tak to bude ono ... já kupuju už namletou .. a proto ani ta krabička , kde kávu skladuju, mastná není. Olej už je fuč. |
10.4.2015 - 13:44 | | | |||
Mortina » ila | ||||
Ja to taky.netusila...az kdyz nam do prace poridili mlejnky a zrni... |
10.4.2015 - 13:46 | | | |||
ila » Mortina | ||||
No ale zas - kolik kalorii ( a tudíž toho oleje , co je v kávových zrnech ) může být ve dvou lžících pomleté kávy, z které si uvaříš turka ...asi to nebude žádná bomba, pokud to nedorazíš cukrem a smetanou . A navíc je to tuk rostlinný - ten bude zdravý | ||||
Upraveno: 10.4.2015 - 13:46, ila |
12 |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |