Hlavní stránkaBoční panel
22.3.2015 - 20:00 | Mortina | |
Já sem byla tak nějak odjakživa zvyklá na plyn. Pak sem chvíli vařila na klasický el. plotýnce...pak zas plyn atd atd...teď sem v posledním bytě zas zakotvila u el. plotýnky ale ta se nějak rozloučila před vánocema a tak v rychlosti co jako honem, když vás opustí vestavěnej spotřebič? Pořídili sme dvojvařič se sklokeramickejma plotýnkama...no, vzhledem k tomu, že to řešim zde ...prostě nějak si nemůžu zvyknout. ![]() Vím, že je tam problém s tim, že musí bejt určitý nádobí ale naše nádobí je ve stavu, že na něm nějak nelpím...tak prosíííím...podělte se o zkušenost. ![]() PS: Já osobně mám prostě nejvíc v oblibě plyn ale to tu...no né že nejde...všechno jde...ale nechci mít bombu v kuchyni. ![]() |
![]() ![]() | 22.3.2015 - 20:18 | | | ||
Jani | ||||
To je moje řeč, od malička jsem zvyklá na plyn. Na dovolený je indukce, vždycky celý týden nadávám, vaří se mi tam hodně blbě, protože to nemám vychytaný a pak celý ten týden máčím připálené kastroly od krupicové kaše, kterou vnoučata chtějí k večeři, byť už jsou velká...............naštěstí vařím jen večeře. Doma jsme měnili sporák a nakonec jsem si zase prosadila plyn ![]() |
![]() ![]() | 22.3.2015 - 23:02 | | | ||
Budd2 | ||||
Mám induční vařič a pohoda ![]() ![]() Sklokeramka taky není špatná. Kdybych měl dát prakticky ty samé peníze za plyn, nešel bych do něj ani náhodou. Klasický vařič taky ani náhodou - debilní regulace a setrvačnost ![]() |
![]() ![]() | 23.3.2015 - 9:31 | | | ||
Freja | ||||
Co votevřenej oheň? ![]() ![]() |
![]() ![]() | 23.3.2015 - 10:17 | | | ||
Jani » Freja | ||||
První moje myšlenka byla napsat, že na ohýnku je to nejlepší, ale nenapsala ![]() |
![]() ![]() | 23.3.2015 - 11:26 | | | ||
10_GOTO_10 | ||||
jsem slyšel, že v kuchyni má ten oheň prostě být ![]() ![]() Největší ňamku jsem jedl stejně na "nepřímém ohni". Vykope se jáma (tak 60-70cm), vedle se na ohni nechají rozpálit kameny (chce to dost dřeva), na dno jámy se položí 4-5 velkých kamenů (placáky), na ně se musí naházet natrhaná tráva (neštřit - tak 5-10cm vrstva, ať se to nespálí), na trávu se položí maso se zeleninou v alobalu (nevím ale jaké to bylo - v mase se nevyznám), pak se to celé zasype hlínou, do které se ale ještě před tím vloží vertikálně klacek (cool kůl). Po zasypáni hlínou se klacek vyndá a dírou po kůlu se tam ješte naleje trocha vody a pak utěsní. Takhle se to nechá péct/vařit/dusit asi 2-3h. Pak vyhrabat a bez příborů to rukama sežrat ![]() ![]() ![]() |
![]() | 23.3.2015 - 11:34 | | | ||
Smazaný uživatel (zdeno) » 10_GOTO_10 | ||||
Setonuv hrnec: http://www.apetitonline.cz/recepty/5246-setonuv-hrnec-aneb-kure-z-jamy.html Poněkud rómské řešení v domácnosti. ![]() |
![]() ![]() | 23.3.2015 - 11:44 | | | ||
10_GOTO_10 » Smazaný uživatel (zdeno) | ||||
hmmm tak s kuřetem to neznám.. ..gadžo neví co je dobré ![]() |
![]() ![]() | 23.3.2015 - 12:04 | | | ||
Freja » Smazaný uživatel (zdeno) | ||||
Jo,tak tenhle sporák si pořídím na chalupu u lesa ![]() |
![]() ![]() | 23.3.2015 - 12:07 | | | ||
Curva Cudná Lu » 10_GOTO_10 | ||||
To bude mít Morti radost až si to tu přečte ![]() ![]() |
![]() ![]() | 23.3.2015 - 12:18 | | | ||
Budd2 » Curva Cudná Lu | ||||
akorát že místo sporáku bude vybírat krumpáč ![]() |
![]() ![]() | 23.3.2015 - 13:07 | | | ||
Mortina » Budd2 | ||||
...jo a lopatu....a vyhrabu obrovskou jámu a VŠECHNY vás tam zahrabu. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vážení neandrtálci...už ste někdy někdo viděl kuchyň ? Uzavřená místnost, se stropem...na zemi dlažba...tj, kopání, hloubení a cokolif co moc čoudí je mimo mísu. ![]() Navíc je to de facto novostavba...TAKŽE...výborný odsávání do zdi (k ničemu že ano) a v kuchyňský lince díra na zapuštěnej přístroj...fantazie typu : do tý díry v lince si dej ohniště SE ROVNOU ZAKAZUJE. ![]() ![]() |
![]() ![]() | 23.3.2015 - 13:08 | | | ||
Mortina » Jani | ||||
Mě navíc na tý keramice děsně vadí to jak se to blbě udržuje...neumim vařit tak aby mi to nevybublalo ven, tudíž to furt něčim otírám a plašim, že to poškrábu atd....prostě sme si na sebe nějak nezvykly. ![]() |
![]() | 23.3.2015 - 13:09 | | | ||
Smazaný uživatel (zdeno) | ||||
A musíš vařit zrovna v kuchyni? Jsi neslyšela o Chánově? ![]() |
![]() ![]() | 23.3.2015 - 13:10 | | | ||
Mortina » Budd2 | ||||
No...mě u toho zajímá ta údržba...jak sem psala vejš, keramika mi nevyhovuje, páč ty přípravky a škrabky mi vaděj...navíc mi to "divně vaří"...ale to bude spíš nádobím...na tý klasický plotýnce, když sem dala velkej hrnec, vřela mi v něm polívka v celým hrnci...na tomhletom je prostě jen uprostřed kolečko který bublá a okolo se to ani nehne...ta indukce asi funguje stejně co? ![]() ...možná to chce fakt jen jiný nádobí... ![]() |
![]() ![]() | 23.3.2015 - 13:11 | | | ||
Mortina » Smazaný uživatel (zdeno) | ||||
No...na to máme malou kuchyň abysme kolem toho mohli tancovat. ![]() |
![]() ![]() | 23.3.2015 - 13:11 | | | ||
Mě nezajímá jak vařej tví sousedi strejdo. ![]() ![]() ![]() |
![]() | 23.3.2015 - 13:18 | | | ||
Smazaný uživatel (zdeno) » Mortina | ||||
Nevíš jak vařej sousedi a pak tady trapošíš s hrncama. Jo Indukce vaří po celé ploše. ![]() |
![]() ![]() | 23.3.2015 - 13:37 | | | ||
Budd2 » Mortina | ||||
Neboj, nepoškrábeš to, sklokeramika je fakt tvrdá, jen na ni neber písek. Potřebuješ nádobí, nejlíp nerez se silnějším sendvičovým dnem - rozvádí teplo rovnoměrněji do plochy.Obyčejný smaltovaný hrnec je naprd. Pro indukční musí být ve dně navíc železná vložka, která se indukčně zahřívá, bez ní se plotýnka ani nezapne. Na nádobí pro indukční ohřev je značka,funguje samozřejmě i na sklokeramce. |
![]() ![]() | 23.3.2015 - 13:41 | | | ||
Curva Cudná Lu » Budd2 | ||||
zlatý kamna ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 23.3.2015 - 13:46 | | | ||
No...tak mí sousedi by mě možná zajímali...ale Chánov je mi u ![]() |
![]() ![]() | 23.3.2015 - 13:47 | | | ||
Mortina » Budd2 | ||||
Tak koukám, že začnu nádobím a pak se uvidí...třeba si na tu keramiku aji zvyknu. ![]() |
![]() | 23.3.2015 - 13:50 | | | ||
Smazaný uživatel (zdeno) » Mortina | ||||
Hrnce už takový co fungují i na indukci. To jsou i obyč smalťáky |
![]() ![]() | 23.3.2015 - 13:51 | | | ||
Budd2 » Curva Cudná Lu | ||||
Nevim, tak bohatej nejsem ![]() ![]() |
![]() ![]() | 23.3.2015 - 14:22 | | | ||
Budd2 » Mortina | ||||
Bacha na hodně levný hrnce,nebo sice drahý ale nekvalitní shity od Tescomy. Kup si kvalitnější ze silnějšího plechu a s co nejtlustším dnem ![]() ![]() |
![]() ![]() | 24.3.2015 - 7:54 | | | ||
Freja » Budd2 | ||||
PC?Na tom vaříš? ![]() Dycky ses mi zdál divnej ![]() ![]() |
![]() | 24.3.2015 - 8:59 | | | ||
Smazaný uživatel (zdeno) | ||||
Pokud si zvolíš tento zdraví životní styl tak můžeš v té díře na varnou desku pěstovat bylinky a budeš velmi zdravá. http://www.syrova-strava.cz/ ![]() ![]() |
![]() ![]() | 24.3.2015 - 19:33 | | | ||
Budd2 » Freja | ||||
Ideal P&C to má být, nechtělo se mi ten klikyhák hledat ![]() můj notebook zas takový topný výkon nemá ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 9.6.2015 - 16:39 | | | ||
Mortina | ||||
Takže sme se přes různý peripetie dopracovali k indukci ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 11.6.2015 - 9:50 | | | ||
Budd2 » Mortina | ||||
Ale než rychlovarku vyhodíš, radši vyzkoušej jak si bude milovaná konvice rozumět s indukcí. A jestli má tenké dno (jakože nejspíš má), tak si fakt dobře ohlídej, abys jí nikdy nezapla bez vody. Indukce dokáže rozpálit plech dočervena a to by jí moc neprospělo - dno by se zkroutilo. Plastová rychlovarka - fuj, smrdí a odešla by tak jako tak - žádná škoda. Ale nerezovou bych si nechal (mám jí už 8 let a OK) | ||||
Upraveno: 11.6.2015 - 9:53, Budd2 |
![]() ![]() | 11.6.2015 - 9:56 | | | ||
Budd2 » Mortina | ||||
jo, větrák je slyšet, ale u zapuštěný desky by to snad neměl bejt takovej problém ![]() ![]() |
![]() ![]() | 16.6.2015 - 11:34 | | | ||
Mortina » Budd2 | ||||
Tak ja piskaci konvici nemam...tou milovanou sem myslela obecne...mam rada kdyz na me kafe piska ![]() |
![]() ![]() | 16.6.2015 - 11:38 | | | ||
Mortina » Budd2 | ||||
Tohle neni zapusteny...je to jakoby dvojvaric ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 16.6.2015 - 20:46 | | | ||
Budd2 » Mortina | ||||
Aha, tak to jo. Jo, to něco (pískání, cvrček ![]() ![]() Hlavně že jsi spokojená ![]() | ||||
Upraveno: 16.6.2015 - 20:48, Budd2 |
![]() ![]() | 18.6.2015 - 16:43 | | | ||
Mortina » Budd2 | ||||
Presne tak ![]() ![]() ![]() |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |