... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Diskuze

Hlavní stránkaBoční panel

Vejce na hniličko

27.3.2015 - 19:40charri
Jak vaříte vejce, aby bylo správně na hniličku? Mně se to podaří jen málokdy, ať to zkouším jak chci :10: buď je natvrdo nebo zas je bílek tekutý a to je :45: .... a dáváte je do vroucí vody nebo hned do studené.......?
....a negooglujte :22: zajímá mě osobní zkušenost :6:

Příspěvky v diskuzi (22)

Nastavení filtrů a řazení diskuze

Pouze příspěvky uživatele:

Pouze příspěvky obsahující:

Řazení příspěvků:
Čas:
Hodnocení:
Zrušit všechny filtry
Jani
Offline
27.3.2015 - 19:57
0|0
 
Jani
Vždy do skudené vody, jinak zaručeně prdne, přidám sůl a kapku octa a za deset minut od začátku varu je zaručeně natvrdo. Takže na hniličku tak sedm minut, ono jestli je velké nebo malé. Tak bych řekla středně velké sedm minut od začátku varu :1:
10_GOTO_10
Offline
27.3.2015 - 20:11
+1|0
 
10_GOTO_10
já jedu 2 min. od varu a je to přesně hnilíčko - studená voda a sul funguje.

...ale větší výzva jsou smažená vajička - aby nebyla přesušená a spečená (častá chyba začátečníků), je třeba dát na pánvičku (i tu teflonovou) trochu másla a péct/smažit to za stálého míchání jen na mírném plameni. :23:

"..a kdo nemá máslo - dá tam polévkovou lžičku vody :4:"
Budd2
Offline
27.3.2015 - 20:52
0|0
 
Budd2 » Jani
spolehlivě natvrdo jsou už za 5, na hniličku za 2 - bez octa i bez soli :4:
Budd2
Offline
27.3.2015 - 20:56
0|0
 
Budd2 » 10_GOTO_10
máslo jo,ale nahradit ho vodou mi tak nějak připomíná recepty jistého "lidového" kuchaře :22: :5: - ala recept na čočkovou polívku (nemáteli čočku,dejte tam hrách :18: :5: )
Freja
Offline
27.3.2015 - 21:52
+1|0
 
Freja » 10_GOTO_10
:10: :10: :44:
...a kdo nemá polévkovou lžičku,tak tam aspoň smrkne :5:
Freja
Offline
27.3.2015 - 21:54
0|0
 
Freja
A já vůbec nevim,coje vejce ne hniličko....něco mezi měkkým a tvrdým nebo měkčí než na měkko? :31: Hnilička,hnilička.....jak to asi vypadá :30:
:5:
Jani
Offline
27.3.2015 - 22:03
0|0
 
Jani » Freja
To máš jako hruška hnilička, ještě není úplně zkažená, ale málem už jo :5:
Curva Cudná Lu
Offline
28.3.2015 - 11:56
0|0
 
Curva Cudná Lu » Freja
no fůůůj :19: taková pěkná kulinářská debata :16: a Ty tu do ní smrkáš :19: už si v životě neudělám smažený vajíčka,bo v tom už nadosmrti budu vidět tvůj smrkanec,brekeke :22: a já je tak milovala :24: :25:
Jani
Offline
28.3.2015 - 12:12
0|0
 
Jani » 10_GOTO_10
Stálé míchání je podmínkou, jinak nebudou "míchaná"......ještě lepší klepnout do hrnečku a napřed vidličkou rozšlehat..................teda ale vodu pod ně, to si neumím představit i když při různých dietách se dělají různé věci :5:
10_GOTO_10
Offline
28.3.2015 - 18:16
0|0
 
10_GOTO_10 » Curva Cudná Lu
se hned neekluj :10:
..víš jaké vzorky tělních tekutin se našly v majonézách, které nabízely fást-fůdy?? :22: :22: :22:
10_GOTO_10
Offline
28.3.2015 - 18:18
0|0
 
10_GOTO_10 » Jani
ona to ta voda tak pěkně "načechrá" a vajíčka jsou pak jako nadýchyné polštářky :20:
..máslo je samozřejmě lepší-hepčí :5:
Upraveno: 28.3.2015 - 18:18, 10_GOTO_10 
10_GOTO_10
Offline
28.3.2015 - 18:19
0|0
 
10_GOTO_10 » Freja
hníličko je když.. :5:
..bílej je "už" tuhý a žloutek "ještě" tekutý a mazlavý :17:
Upraveno: 28.3.2015 - 18:21, 10_GOTO_10 
10_GOTO_10
Offline
28.3.2015 - 18:21
0|0
 
10_GOTO_10 » Budd2
však jasně, není nad experimenty :44:
(..když výjdou :5: )
Freja
Offline
28.3.2015 - 18:32
0|0
 
Freja » 10_GOTO_10
Aha,tak to mám taky ráda :1:
Míchaný vajíčka jsou brnkačka,ale je dobrý si ji předem rozmíchat v hrníčku,jak píše Jani a nedávat je na rozpálenej olej...
(A pokud se nahradí olej vodou,tak nesmí být vroucí,samožřejmě :5: )
movvin
Offline
28.3.2015 - 19:29
0|0
 
movvin » Freja
Já je dávám do vroucí vody trošku osolené a na 3 minuty. Ono taky záleží na tom jak jsou veliké.
Jinak míchaná vajíčka jak mi radila moje babička dělám na másle a nejdřív se snažím rozmíchávat bílek abych neporuřila žloudek a když je ten bílek hotový, tak to vypnu a rozmíchám do toho i ty žloutky a navrch nasekanou pažitku a nemá to chybu :17:
Jani
Offline
28.3.2015 - 19:41
0|0
 
Jani » movvin
hmmm...snad si je jdu na noc usmažit, pro pažitku ale na zahradu nejdu, měla jsem ji v tvarohu :1:
movvin
Offline
28.3.2015 - 19:45
0|0
 
movvin » Jani
Hmmm ... měkký chlebíček lučina a šnitlík :17:
Jani
Offline
28.3.2015 - 19:49
0|0
 
Jani » movvin
ňami ňami ňam :6:
Freja
Offline
28.3.2015 - 20:53
0|0
 
Freja » Curva Cudná Lu
pppppppardon :26: :5:
marhon
Offline
5.4.2015 - 16:50
0|0
 
marhon
no to čučim. deset minut vařim vejce jen když na něj zapomenu. pak je žloutek do zelena.
dvě minuty na měkko, tři minuty na hniličko a pět minut na tvrdo. chystám se vyzkoušet specialitu. bílek uvnitř, žloutek z venka. :6:
Smazaný uživatel5.4.2015 - 20:39
0|0
 
Smazaný uživatel (nahodna) » marhon
:6: Tak at´se to podaří :6: :34: :6:

Přiložený obrázek je viditelný pouze přihlášeným uživatelům.

Smazaný uživatel6.4.2015 - 8:08
0|0
 
Smazaný uživatel (nahodna)
Tak na hniličko nehniličo hody hody dejte vajíčko .Hezké Velikonoce přeje Hanina z Děčína :6:




Navštíví nás zakrátko :34:

malé žluté kuřátko,

Velikonoce nám všem nese,

no tak, lidi, radujme se,

svátky jara přichází

a pohoda je provází… :6:

Přiložený obrázek je viditelný pouze přihlášeným uživatelům.

Upraveno: 6.4.2015 - 8:15,  

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -