Hlavní stránkaBoční panel
27.3.2015 - 19:40 | charri | |
Jak vaříte vejce, aby bylo správně na hniličku? Mně se to podaří jen málokdy, ať to zkouším jak chci buď je natvrdo nebo zas je bílek tekutý a to je .... a dáváte je do vroucí vody nebo hned do studené.......? ....a negooglujte zajímá mě osobní zkušenost |
Řazení příspěvků: | |
Čas: Hodnocení: | Zrušit všechny filtry |
27.3.2015 - 19:57 | | | |||
Jani | ||||
Vždy do skudené vody, jinak zaručeně prdne, přidám sůl a kapku octa a za deset minut od začátku varu je zaručeně natvrdo. Takže na hniličku tak sedm minut, ono jestli je velké nebo malé. Tak bych řekla středně velké sedm minut od začátku varu |
27.3.2015 - 20:11 | | | |||
10_GOTO_10 | ||||
já jedu 2 min. od varu a je to přesně hnilíčko - studená voda a sul funguje. ...ale větší výzva jsou smažená vajička - aby nebyla přesušená a spečená (častá chyba začátečníků), je třeba dát na pánvičku (i tu teflonovou) trochu másla a péct/smažit to za stálého míchání jen na mírném plameni. "..a kdo nemá máslo - dá tam polévkovou lžičku vody " |
27.3.2015 - 20:52 | | | |||
Budd2 » Jani | ||||
spolehlivě natvrdo jsou už za 5, na hniličku za 2 - bez octa i bez soli |
27.3.2015 - 20:56 | | | |||
Budd2 » 10_GOTO_10 | ||||
máslo jo,ale nahradit ho vodou mi tak nějak připomíná recepty jistého "lidového" kuchaře - ala recept na čočkovou polívku (nemáteli čočku,dejte tam hrách ) |
27.3.2015 - 21:52 | | | |||
Freja » 10_GOTO_10 | ||||
...a kdo nemá polévkovou lžičku,tak tam aspoň smrkne |
27.3.2015 - 21:54 | | | |||
Freja | ||||
A já vůbec nevim,coje vejce ne hniličko....něco mezi měkkým a tvrdým nebo měkčí než na měkko? Hnilička,hnilička.....jak to asi vypadá |
27.3.2015 - 22:03 | | | |||
Jani » Freja | ||||
To máš jako hruška hnilička, ještě není úplně zkažená, ale málem už jo |
28.3.2015 - 11:56 | | | |||
Curva Cudná Lu » Freja | ||||
no fůůůj taková pěkná kulinářská debata a Ty tu do ní smrkáš už si v životě neudělám smažený vajíčka,bo v tom už nadosmrti budu vidět tvůj smrkanec,brekeke a já je tak milovala |
28.3.2015 - 12:12 | | | |||
Jani » 10_GOTO_10 | ||||
Stálé míchání je podmínkou, jinak nebudou "míchaná"......ještě lepší klepnout do hrnečku a napřed vidličkou rozšlehat..................teda ale vodu pod ně, to si neumím představit i když při různých dietách se dělají různé věci |
28.3.2015 - 18:16 | | | |||
10_GOTO_10 » Curva Cudná Lu | ||||
se hned neekluj ..víš jaké vzorky tělních tekutin se našly v majonézách, které nabízely fást-fůdy?? |
28.3.2015 - 18:18 | | | |||
10_GOTO_10 » Jani | ||||
ona to ta voda tak pěkně "načechrá" a vajíčka jsou pak jako nadýchyné polštářky ..máslo je samozřejmě lepší-hepčí | ||||
Upraveno: 28.3.2015 - 18:18, 10_GOTO_10 |
28.3.2015 - 18:19 | | | |||
10_GOTO_10 » Freja | ||||
hníličko je když.. ..bílej je "už" tuhý a žloutek "ještě" tekutý a mazlavý | ||||
Upraveno: 28.3.2015 - 18:21, 10_GOTO_10 |
28.3.2015 - 18:21 | | | |||
10_GOTO_10 » Budd2 | ||||
však jasně, není nad experimenty (..když výjdou ) |
28.3.2015 - 18:32 | | | |||
Freja » 10_GOTO_10 | ||||
Aha,tak to mám taky ráda Míchaný vajíčka jsou brnkačka,ale je dobrý si ji předem rozmíchat v hrníčku,jak píše Jani a nedávat je na rozpálenej olej... (A pokud se nahradí olej vodou,tak nesmí být vroucí,samožřejmě ) |
28.3.2015 - 19:29 | | | |||
movvin » Freja | ||||
Já je dávám do vroucí vody trošku osolené a na 3 minuty. Ono taky záleží na tom jak jsou veliké. Jinak míchaná vajíčka jak mi radila moje babička dělám na másle a nejdřív se snažím rozmíchávat bílek abych neporuřila žloudek a když je ten bílek hotový, tak to vypnu a rozmíchám do toho i ty žloutky a navrch nasekanou pažitku a nemá to chybu |
28.3.2015 - 19:41 | | | |||
Jani » movvin | ||||
hmmm...snad si je jdu na noc usmažit, pro pažitku ale na zahradu nejdu, měla jsem ji v tvarohu |
28.3.2015 - 19:45 | | | |||
movvin » Jani | ||||
Hmmm ... měkký chlebíček lučina a šnitlík |
28.3.2015 - 19:49 | | | |||
Jani » movvin | ||||
ňami ňami ňam |
28.3.2015 - 20:53 | | | |||
Freja » Curva Cudná Lu | ||||
pppppppardon |
5.4.2015 - 16:50 | | | |||
marhon | ||||
no to čučim. deset minut vařim vejce jen když na něj zapomenu. pak je žloutek do zelena. dvě minuty na měkko, tři minuty na hniličko a pět minut na tvrdo. chystám se vyzkoušet specialitu. bílek uvnitř, žloutek z venka. |
5.4.2015 - 20:39 | | | |||
Smazaný uživatel (nahodna) » marhon | ||||
Tak at´se to podaří Přiložený obrázek je viditelný pouze přihlášeným uživatelům. |
6.4.2015 - 8:08 | | | |||
Smazaný uživatel (nahodna) | ||||
Tak na hniličko nehniličo hody hody dejte vajíčko .Hezké Velikonoce přeje Hanina z Děčína Navštíví nás zakrátko malé žluté kuřátko, Velikonoce nám všem nese, no tak, lidi, radujme se, svátky jara přichází a pohoda je provází… Přiložený obrázek je viditelný pouze přihlášeným uživatelům. | ||||
Upraveno: 6.4.2015 - 8:15, |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |