Hlavní stránkaBoční panel
12.1.2014 - 21:37 | Mermaid of Carribbean | |
mozna maji lide vice moznosti zit sami podle sebe a nejsou zvykli se obetovat vztahum a mozna se jen zapomneli sami sebe ptat "jak se se mnou citis?" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 12.1.2014 - 22:29 | | | ||
Miki | ||||
Oni by se třeba díky vztahu mohli o sobě něco dozvědět, že? Ne každý s tím umí žít ![]() |
![]() ![]() | 12.1.2014 - 22:59 | | | ||
Miki » Smazaný uživatel (bubobubo) | ||||
Já ti rozumím, ale zamysli se, že to tak často je ![]() Je jim hezky, chemie a hormony pracují jako vždy a pak? Začne převládat nějaký program její, nebo jeho...začne váznout komunikace, jak píšeš ![]() ![]() |
![]() ![]() | 12.1.2014 - 23:05 | | | ||
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 12.1.2014 - 23:15 | | | ||
Player | ||||
nesouhlasím. Rodina byla vždycky v krizi. Nemyslete si, že v dobách,kdy civilizace jela na holé přežití ( a to bylo nákých století,ba tisíciletí) to byl v rodinách nějaký med. Ba naopak. Pořád jste měli zubatou za zády,takže jste museli jet na holé přežití a to bylo bráno za výhru. Ale že by páry žili šťastněji? Nikoli. Jen ty rozchody se braly v té době jako selhání. Tam to bylo takhle: co bůh (nebo komunistický spatlaný citát "rodina - základ státu) spojil, to je na věky. Nicméně - kdybyste tenkrát uzdělali anketu , nevyzněla by o mnoho lépe,než dnes. Rodina je problém už jen z historického hlediska. vemte si středověk a nájezdy. V rodině byl jeden muž, živitel ,ale na vojnu, to jest do války musel. A na obranu své ženy a dětí proti nájezdníkům byl zpravidla sám. Když padnul v boji,nebo zemřel na cokoli - co si počalal ubohá vdova? Kdyby jel dál rod - nebyl by problém. Pár samců padne,ale ostatní zůstávají. | ||||
Upraveno: 12.1.2014 - 23:18, Player |
![]() ![]() | 12.1.2014 - 23:16 | | | ||
![]() ![]() |
![]() ![]() | 12.1.2014 - 23:28 | | | ||
Player » Smazaný uživatel (bubobubo) | ||||
Nemyslím,že by si to idealizovali,kdyby k tomu nebyli buď vedeni, nebo dokonce nuceni. Vem si. Kolikrát matka řekne třicetileté dceři - hele, už si někoho vem, koukej , všechny holky kolem tebe už jsou vdaný a ty pořád nic. A přitom ona třeba žila na plnej céres.Ale okolní tlak ji přinutí fofrovat do dětí. Idealizuje nám to systém. |
![]() ![]() | 12.1.2014 - 23:37 | | | ||
ano - to,čemu se říká rodinná krize je transformace (pozvolná) k něčemu lepšímu. Zajímavějšímu,neokoukanému. Civilizace je dynamická. Vždycky byla. Je experimentální. Dnes doznívá rodina - následovat budou zřejmě (možná už za několik desítek let) malé komunity. Spojené společným zájmem. A single je požehnání pro Zemi.My nutně - už během padesáti let potřebujem snížit stav. Není práce,nejsou suroviny, není voda,není vzduch. | ||||
Upraveno: 12.1.2014 - 23:42, Player |
![]() ![]() | 13.1.2014 - 6:28 | | | ||
movvin » Smazaný uživatel (bubobubo) | ||||
Holka zlatá a kolikátej další život jsi si na to vyhradila? ![]() ![]() |
![]() ![]() | 13.1.2014 - 12:39 | | | ||
10_GOTO_10 | ||||
hmmm... ono to bude souviset i s tím, že instituce - stát, si postupně přivlastňuje čím dál větší kontrolu nad svými občany. Prakticky již od narození až po úmrtí jste v "péči" státních institucí. Rodina - jako samostaná jednotka uvnitř které byli její členové na sobě závislí a která se o sebe "starala" sama (ekonomicky, názorově, výchovou,..) se tak postupně vytrácí. Výsledkem je dnes situace, že převažuje "unifikovaný jedinec", závislý na státních institucích (práce, zakázky, výchova/vzdělávání, zábava/odpočinek, zajištění v době nemoci, či neschopnosti...) a současně se tak rozpadají "tradiční rodinné role", které fungovaly i přes více generací (otec - živitel, matka - opatřovatelka, děti - pracovní/pomocná síla, senioři - závislí "jen" na svých dětech, atp..). Krizí bych to nenazval - spíš transformace?? Lidem asi začíná vyhovovat trochu jiné uskupení společnosti... | ||||
Upraveno: 13.1.2014 - 12:41, 10_GOTO_10 |
![]() ![]() | 13.1.2014 - 12:52 | | | ||
Freja » 10_GOTO_10 | ||||
nooo,uskupení... A který jiný uskupení to je? Každej sám za sebe? To jsme se zas obloukem vrátili k tomu,co bylo řečeno včera... Já bych to transformací nenazvala,to spíš po transformaci volá. ![]() |
![]() ![]() | 13.1.2014 - 13:03 | | | ||
Player » Freja | ||||
Nikoli. Skupinky lidí,tak 3-6 párů,které budou vychovávat společně třeba jen 4 děti bez ohledu na bio rodiče. Je to lepší. Protože většina rodičů v dnešní generaci už stojí za vyliž kapsu,takhle bude dětí méně a budou si v komunitě sami nacházet vzory. Navíc ta skupinka je flexibilnější i z hlediska práce či zábavy. Nepovalí ji na hunt, když někdo přijde o flek, zbude jí i dost času na zábavu,protože u hlídání se budou střídat. A také budou v té komunitě sexovat vzájemně.Bude to zdravější, nežárlivá část vývoje dějin. |
![]() ![]() | 13.1.2014 - 13:06 | | | ||
Freja » Player | ||||
Fakt jo? ![]() Plájova předpověď 2014..... Pravda je,že dnešní 20+ letí mají tendence žít víc komunitně,to je fakt....Otázka je,jak to bude vypadat,až jim bude nějakých 30 +,40 +.... |
![]() ![]() | 13.1.2014 - 13:07 | | | ||
Player » Freja | ||||
To ne na 2014. Myslím si, že bude muset světem projít globální válka či ekozměna. Tenhle model je modelem budoucnosti ,ale může vzniknout až po zániku církví. |
![]() ![]() | 13.1.2014 - 13:15 | | | ||
Hele - já to neřídím,jó? a vono - mladí jsou dneska totální čuňata. takže buď v těch komunitách nebude makat nikdo (popř single za úplatu,jako nájemná síla) a budou žít na ještě větším smeťáku,než jsou dnešní VŠ koleje,nebo to naopak bude civilizace výsostně čistotná, což po válkách - které jsou výsostně špinavé - bývá přirozenou druhou polaritou. |
![]() ![]() | 13.1.2014 - 13:18 | | | ||
Freja » Smazaný uživatel (bubobubo) | ||||
yes!!! ![]() Já to miláčkové vidím z první ruky,páč mám dítě 20+...ta jejich idea,že si vzájemně pomáhaj a když někdo zrovná nemá,tak se postarají ostatní,funguje jen do tý doby,dokud mají to rodinný zázemí doma a berou pro ostatní vlastně z "cizího" - od rodičů. V praxi to vypadá tak,že se dělají nájezdy na lednice...tu u Nováků,jindy u Kovářů a ten výsledek pak vypadá,jak po náletu kobylek. Jakmile se někdo od rodiny trhne,už to tak úžasný není...někteří dokonce nemají ani klíče od společnýho bydlení.(proč asi) Ale pořád to hrdě zkouší to je fakt ![]() Je to svoboda chodit špinavej,mít dluhy,nedokončit vzdělání...ale je jejich ![]() |
![]() ![]() | 13.1.2014 - 13:22 | | | ||
Player » Freja | ||||
Tak jasně- ale lidé musí být lepší. Ona je k tomu právě donutí Země i ta transformace sama. Vím od kámoše ze Skotska,že tam je tak drahý bydlení, že si třeba 2 páry koupí dohromady jeden byt. Maj společnou kuchyň a obývák a každej pár má svou ložnici. A dokonce ani děti je od sebe neroztrhnou do doby,než se finančně nepostaví na nohy tak ,že mohou každý do svého. Zárodek budoucích komunit. |
![]() ![]() | 13.1.2014 - 13:37 | | | ||
Freja » Player | ||||
"než se finančně nepostaví na nohy tak ,že mohou každý do svého." ...takže je to spíš znouze ctnost. Proč ne,ať si bydlí spolu.Nebudou se řešit problémy,které plynou z generačních rozdílů,jako je to třeba v rodinných domech pro tři generace,ale pokud je tam to vědomí,že je to jen do doby,než se finančně postaví na nohy,tak to není zárodek budoucích komunit. |
![]() ![]() | 13.1.2014 - 14:26 | | | ||
10_GOTO_10 » Freja | ||||
asi jó - lidem teď asi víc vyhovuje model "každý sám za sebe" - když se to tak děje - jiné vysvětlení k tomu nemám (to jo?). Ona v tom hraje roli i ta zodpovědnost. Lidé přenesou (dobrovolně) zodpovědnost na stát (tedy na úředníka) ...a pak se diví, že jim stát (rozuměj byrokratický moloch) začne ubírat svobodu volby a kafrat do toho, jak se má kdo chovat a kolik mu na ten aparát mají přispívat. Tohle přeci bývalo ještě na přelomu 20. století jinak. pantáta - měl sice v rodině obrovské "pravomoce" (byl takřka neomezeným vládcem gruntu ![]() |
![]() ![]() | 13.1.2014 - 14:30 | | | ||
Harryeta » Miki | ||||
To mi povídej :+))) |
![]() ![]() | 13.1.2014 - 14:33 | | | ||
10_GOTO_10 » Player | ||||
zní to hezky, i takové pokusy byly ![]() ..většinou však tyhle komuny ztroskotaly právě na dělbě pravomocí a odpovědností. Prostě každej nakonec chtěl jen šoustat, tančit a hrát si, ale nikomu se už nechtělo klepat... Jako krátkodobě to funguje, ale jakmile zmizí společná motivace (idea, jediná možnost obživy, ideologie, společný nepřítel,..) tak to šlo (historicky) obvykle do kopru... |
![]() ![]() | 13.1.2014 - 14:37 | | | ||
10_GOTO_10 » Freja | ||||
však jo ![]() já o Vánocích také nic nekupoval ...a chodil jsem vyjídat příbuzné ![]() ..a jak mi to prosím svědčilo - nabral jsem pět kilo ![]() |
![]() ![]() | 13.1.2014 - 14:48 | | | ||
1krtecek » 10_GOTO_10 | ||||
Vyjídání příbuzenstva je ta nejlepší vánoční turistika! I dárek člověk občas dostane! |
![]() ![]() | 13.1.2014 - 15:22 | | | ||
movvin » 10_GOTO_10 | ||||
Já si spíš myslím, že se vytrácí odpovědnost. Odpovědnost za každé svoje rozhodnutí, názor a činy. To jsou pořád jen samá očekávání (od těch druhých), iluze a přání, ale aby taky pořádně každý sám na sobě máknul ![]() ![]() |
![]() ![]() | 14.1.2014 - 15:04 | | | ||
Player » 10_GOTO_10 | ||||
To jo,ale stejně rychle jdou do kopru páry. Vidím to tak , že budou různé množiny. Komunity , Ale za tu lze vlastně považovat i pár a pak single. Je fakt, že ta nová civilizace bude ještě víc tvůrčí. Pochopí skutečnou podstatu lásky. O žárlivosti si už bude jenom číst v prastarých románech. | ||||
Upraveno: 14.1.2014 - 15:15, Player |
![]() ![]() | 14.1.2014 - 21:32 | | | ||
Nuna | ||||
..z věty "obětovat se vztahům" mi naskakuje kopřivka.. ..ale věta " jak se se mnou cítíš" už je hezčí.. ..sice to taky není žádnej šlágr,protože jsem li s někým a funguje li přenos Lásky,jinak než dobře se dotyčný cítit nemůže přeci.. ![]() ![]() ..ale jako způsob vyjádření zájmu po 20ti letém manželství to beru.. ![]() |
![]() ![]() | 15.1.2014 - 11:18 | | | ||
šamanka.Janka | ||||
můj názor je ten, že se máme naučit byt štastný sami ze sebou a ne odvozovat své štěstí od toho co jsi o nás kdo myslí. Také se naučit přijímat individualitu každého člena rodiny a jeho názory nechat volně projevit , bez hodnocení a posuzování. Každy si žije svůj život, který si musí prožít. |
![]() ![]() | 15.1.2014 - 18:04 | | | ||
Svítání » šamanka.Janka | ||||
Janinko někdy je to hodně těžké,musím na tom ještě pracovat..... ![]() |
![]() ![]() | 16.1.2014 - 1:42 | | | ||
šamanka.Janka » Svítání | ||||
Já vím zlatíčko i já neustále na tom pracuji. Držím palečky at to zvládáš. |
![]() ![]() | 16.1.2014 - 8:36 | | | ||
Háňa | ||||
Mně se nezdá, že by rodina zažívala nějakou krizi ... alespoň teda ta naše je celkem v pohodě ![]() ![]() Ano, máš pravdu ![]() ![]() | ||||
Upraveno: 16.1.2014 - 8:42, Háňa |
![]() ![]() | 16.1.2014 - 14:21 | | | ||
juditadurynska » Miki | ||||
Souhlas, Miki. ![]() |
![]() ![]() | 16.1.2014 - 14:24 | | | ||
juditadurynska » Player | ||||
Jasně, už stará Janečková hudrala před jeskyní škrábajíc kůže. ![]() |
![]() ![]() | 16.1.2014 - 14:27 | | | ||
juditadurynska » 10_GOTO_10 | ||||
Mno, a nebylo to zase tak dávno. Co tato idea šířená v sovětském Rusku po bolševické revoluci? A jak to dopadlo? Spousty bezprizorních dětí.... | ||||
Upraveno: 16.1.2014 - 14:29, juditadurynska |
![]() ![]() | 16.1.2014 - 14:28 | | | ||
juditadurynska » Nuna | ||||
Co je přenos lásky? |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |