Hlavní stránkaBoční panel
28.5.2015 - 16:54 | Harryeta | |
1. Vnější je obdobou vnitřního. 2. Podoby se přitahují. 3. Věnujte pozornost tomu, co se děje kolem vás i ve vás. 4. Když kolem sebe pozorujete něco, co ve vás probouzí určité myšlenky a emoce, je zřejmé, že to je přítomno také uvnitř vás; něco byste si z toho měli vyvodit. 5. Když se vám něco na druhých nelíbí, je to patrně součástí i vás samých. 6. Když se něčemu vyhýbáme, je za tím buď bolest nebo strach. 7. Když něco děláte, buďte duchem přítomni. 8. Dostanete-li se do nějaké situace, soustřeďte se na to, co se děje. Pokud cítíte přání utéci, představte si, jak utíkáte. 9. Když se něčeho dopustíte, neobviňujte se, ale proberte si všechno, co se stalo před tím, co se dělo při tom i po té, a to včetně svých myšlenek, citů a předtuch. Z toho všeho se musíte poučit. 10. Situace vznikají a jsou přitahovány vašimi myšlenkami a bloky. 11. Naše bloky jsou to, co musíme na tomto světě poznat a pochopit. 12. Jestliže se dostáváte do nějaké situace opakovaně, nebo jste ustavičně nemocní, je jasné, že se vám dostává nějakého poučení. Jaké asi byste si z toho měli vzít? 13. Sami jste příčinou toho, co se s vámi děje. 14. Nepokoušejte se měnit svět nebo lidi kolem sebe, změňte nejprve sebe sama. Až toho dosáhnete, změní se lidé i svět kolem vás. 15. Jestliže sami sobě i jiným tvrdíte, že jste se změnili, je jasné, že jste se nezměnili vůbec, je to jen zdání. 16. Jestliže sami sobě i jiným tvrdíte, že v nějaké oblasti života máte všechno srovnané, je zřejmé, že v ní máte všechno vzhůru nohama. Mluví za vás maska. Právě v tomhle bychom měli pozorně nahlížet do svého nitra. 17. Když vám někdo radí nebo nabízí pomoc, neberte to jako narážku na své nedostatky či neschopnost něco samostatně vyřešit. 18. Pokud nemáte něco, co byste údajně mít chtěli, je zřejmé, že buď to nechcete, nebo nejste ve skutečnosti vůbec odhodláni to mít. Abyste získali něco zcela určitého, uvědomte a popište si naprosto přesně, co to má být. Učte se křišťál své mysli vybrušovat. 19. Nikdy nemyslete na to, co vám lidé mohou dát, nebo co byste od nich chtěli získat. 20. Takové smýšlení vede ke ztrátě přitažlivosti. 21. Neusilujte o to být silný. Skutečná síla spočívá v lásce a pozornosti k sobě samým i k okolí. 22. Muž je svobodný a schopný jednat tehdy, když žena, která ho miluje, netouží ho ovládat. 23. Myslete na to, co chcete mít, ne na to, co mít nechcete. 24. Dostatku nedosáhnete tím, že se vám nelíbí žít v nedostatku. 25. Vaše pozornost je kanál, jímž protéká energie napájející vaši mysl. Mysl je následována tvorbou. 26. Negativní emoce nepřinášejí to, co chcete. Přinášejí pouze to, co nechcete. 27. Sny a fantazie vám ukazují váš potenciál. 28. Představivost vás vyvádí z omezujících zábran a ukazuje vaše skutečné schopnosti. 29. Jestliže si věčně zdůvodňujete proč nemůžete mít předmět svých snů, nikdy ho nezískáte. Začněte si opakovat proč ho mít budete. 30. Na peníze a materiální cennosti nahlížejte nikoli z hlediska možností uspokojení svých potřeb, ale jako na nástroj sebepoznání, dokonalejšího sebevyjádření a realizace svých skutečných schopností. 31. Soustřeďte se na to, co chcete mít, ne na to, jak byste se zbavili něčeho, co mít nechcete. Mnoho lidí neví, co vlastně chtějí, zato přesně vědí, co nechtějí. 32. Jestliže nedokážete uvěřit v možnost něčeho, nikdy toho nedosáhnete. 33. Nabýt blahobytu není zdaleka tak důležité jako zvládnout proces jeho vytváření. 34. Učit se být v životě šťastný je součástí vašeho růstu. Přišli jste na tento svět, abyste rozšiřovali své vědomí cestou zkušeností. |
Celkem stránek: 3 | ||||
123 |
![]() ![]() | 28.5.2015 - 19:15 | | | ||
Jani | ||||
Cože.............34 ? to je opravdu velká hromada klíčů ![]() ale jak to čtu, líbí se mi to čím dál víc ![]() |
![]() ![]() | 29.5.2015 - 14:43 | | | ||
Budd2 » Jani | ||||
Tak si přidej ještě jeden ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 29.5.2015 - 14:54 | | | ||
Harryeta » Budd2 | ||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 29.5.2015 - 15:23 | | | ||
gucumatz | ||||
Tolik klíčů by mi urvalo kapsu. ![]() Nešlo by to zredukovat? ![]() |
![]() ![]() | 29.5.2015 - 15:29 | | | ||
Jani » gucumatz | ||||
Asi už to zredukované máme, vidím, že jich používám opravdu málo ![]() |
![]() ![]() | 29.5.2015 - 15:30 | | | ||
Jani | ||||
A kdepa jsou zámky k těm klíčům ? ![]() |
![]() ![]() | 29.5.2015 - 15:39 | | | ||
Freja | ||||
ad klkíč 31 - já poslední dobou nevim ani to,ani ono ![]() ![]() |
![]() ![]() | 29.5.2015 - 16:16 | | | ||
Budd2 » Jani | ||||
To už je pokročilá fáze ![]() Klíč mám ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 29.5.2015 - 16:29 | | | ||
Budd2 » Harryeta | ||||
si mě s někým pleteš ![]() |
![]() ![]() | 29.5.2015 - 16:46 | | | ||
Jani » Budd2 | ||||
![]() |
![]() ![]() | 29.5.2015 - 17:22 | | | ||
Mortina | ||||
Pulku nechapu.. ![]() Nez pouziju vsechny ty klice tak mam dojem ze pritomnej okamzik bude davno v ![]() ![]() A jak Freja zminila bod 31, tak to mi pride jako prakticka ukazka logiky...sice nevim co chci...ale staci kdyz vim co nechci...kdyz vyradim co nechci, zbyde mi to co chci. ![]() |
![]() ![]() | 29.5.2015 - 17:28 | | | ||
Budd2 » Mortina | ||||
To jo, zní to logicky ![]() ![]() |
![]() ![]() | 29.5.2015 - 17:34 | | | ||
Mortina » Budd2 | ||||
Tak ja ji pochopila stejne...moje logicka uvaha sla mimo Freju...ja jen ze jak ten bod zminila tak ten sem si jako fakt precetla ![]() A z Frejiny odpovedi mi tim padem vyplyva ze je bud ve dvacaty dimenzi cimz se jeji touhy plnek tak nejak samy a nebo ma sklerozu jak cepici a tim padem je jedno co chce a co ne ![]() |
![]() ![]() | 29.5.2015 - 18:39 | | | ||
Jani | ||||
Klíč 31....vím, co chci, také vím, co nechci, ale mám to porád v hlavně stejným dílem. Pomalu přestávám věřit, že se někdy zbavím toho, co nechci a dosáhnu toho, co chci............tudíž - všechno blbě. Výsledek hovoří za vše..........nic se neděle, nic se nemění ![]() |
![]() ![]() | 29.5.2015 - 18:57 | | | ||
Budd2 » Jani | ||||
Bod č 31 začíná : soustřeďte se na to, co chcete mít... nečti jen druhou půlku ![]() |
![]() ![]() | 29.5.2015 - 19:00 | | | ||
Freja » Mortina | ||||
No má to jedinou výhodu,že o nic neusiluju,když nevim,jestli to chci....tak mi teda před časem v práci unikla jedna příležitost,kterou bych možná ani nevyužila,takže je to vlastně celý jedno.... ![]() ![]() Ale jako ten řidičák fakt chci a makám na tom!!!!Aby si to ten nahoře zas nevysvětlil po svým ![]() |
![]() ![]() | 29.5.2015 - 19:01 | | | ||
Freja » Budd2 | ||||
Já nevim...jestli je potřeba ve všem hledat logiku,tak se nedivim,že jsem furt mimo ![]() |
![]() ![]() | 29.5.2015 - 19:04 | | | ||
Budd2 » Freja | ||||
v klidu. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 29.5.2015 - 22:20 | | | ||
Mortina » Freja | ||||
Když na tom tak makáš, tak se třeba nahoře slitujou...a nebo si řeknou : " Jo makáš holčičko? Ty asi nevíš jak vypadá pořádná makačka... " ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 30.5.2015 - 6:30 | | | ||
10_GOTO_10 | ||||
jak přišli na 5.)? ![]() |
![]() ![]() | 30.5.2015 - 9:30 | | | ||
ila » 10_GOTO_10 | ||||
Jojo...tohle taky moc nechápu...když se mi třeba nelíbí,že někdo krade nebo intrikuje nebo kdovíco ještě...co z toho plyne? Že bych ve skutečnosti taky ráda kradla? ![]() |
![]() ![]() | 30.5.2015 - 10:15 | | | ||
Harryeta » ila | ||||
A proč se Ti nelíbí, že někdo krade a intrikuje a kdoví co ještě? ![]() Nejde ani tak o to, co lidi dělají, ale jaké emoce v nás jejich chování vzbuzuje...pokud je tam například rozhořčení, že takovýhle věci se nedělaj, protože jsou neslušný, pak i já v sobě mám část, kterou považuju za neslušnou a nechci s ní mít nic společného ( popírám ji, předstírám, že taková část ve mě není, potlačuju ji...). ![]() |
![]() ![]() | 30.5.2015 - 10:48 | | | ||
ila » Harryeta | ||||
Harryetko, v tomto jsem asi natvrdlá. Nějak to nemůžu pochopit...stejně jako když se řekne - on ti svým chováním nastavil zrcadlo. Dám příklad - měla jsem v práci kontrolu a dotyčná kontrolorka byla...no arogantní čůza. Dokonce nám řekla,že kontroly na malých organizacích jsou pod její úrovní, že ona obvykle pracuje na obsáhlejších projektech...příznám se,že jsem vnitřně vřela,ale musela se ovládat, protože ve finále by tayhle paní mohla zavařit nám...vždycky se něco najde. No a ted to zrcadlo...pokud mi ona svým chováním nastavila zrcadlo - co bych v něm měla vidět ze sebe? |
![]() ![]() | 30.5.2015 - 10:56 | | | ||
Harryeta » ila | ||||
princip je stejný... Co Ti na ní tak vadilo? že je arogantní? že ponižuje druhý? Pak na určité úrovni jsi arogantní sama k sobě, ke svým skutečným potřebám...a v některých situacích se ponižuješ...(prosím, neber to tak, že se to tak opravdu děje, vycházím jen z příkladu, který jsi mi poskytla...) Správně to není tak, že musíš být vždycky nad věcí a nic se Tě nedotkne. Je v pořádku se někdy nasrat, protože někdo v našem okolí se chová jak buran...ale vždycky stojí za pozornost sledovat, co se ve skutečnosti děje: prošel zdravý vztek a hájení si svých hranic a pak jsem to pustila a v klidu na to zapomněla? Nebo mě to žere ještě za dva dny? A pokud se často konfrontuju s určitým druhem lidí, jak to, že se mi to furt děje...kterou část v sobě odmítám vidět a akceptovat a ta pak musí být manifestována někým "tam venku".... |
![]() ![]() | 30.5.2015 - 11:15 | | | ||
ila » Harryeta | ||||
Mě to její chování štvalo hlavně v tu chvíli, během té kontroly... určitě i nějakou chviličku, až bylo po všem,řekli jsem si se šefem, že někdo tak arogantní a protivnej už u nás dlouho nebyl... pak samozřejmě převládl pocit úlevy, že je vše za nám a na pár měsíců bude klid. Ježiši ..ale tohle je tak divné .. zrovna v poslední Medunce je rozhovor s paní Marcelkou - a tam je o nastavených zrcadlech taky řeč ( ale spíš v případě partenů ) doslova se tam píše: "Když se lidem říká, že druzí jsou jejich zrcadla , zoufají sí, že když se jim na druhých něco nelíbí, je to všechno v nich ..ale tak to není . Jsou to pouze nálepky a představy v jejich myslí .Partneři nám vždy ukazují představy, které máme sami o sobě,ale nejsem jimi . Ani v tom dobrém, ani v tom špatném." Říkala jsem si, že když mi to o těch zrcadlech není jasné a během dvou dnů se s tím 2x setkám ( zde na netu a časopise )- něco to znamená ...měla bych s tím něco dělat...ale je to marný ![]() ![]() Asi pořád vibruju v té staré dimenzi ![]() | ||||
Upraveno: 30.5.2015 - 11:41, ila |
![]() ![]() | 30.5.2015 - 11:23 | | | ||
Harryeta » ila | ||||
A víš, co? To vůbec nevadí! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 30.5.2015 - 11:28 | | | ||
ila » Harryeta | ||||
Děkuji ![]() ![]() ![]() |
![]() | 30.5.2015 - 11:36 | | | ||
Smazaný uživatel (JurajJanosik) | ||||
1.Všechno je vnitřní. 2.Všechno je jedno. 3.Viz bod 1...všechno co je "kolem mne" je uvnitř mne. (veškerý odraz je uvnitř mé hlavy) Co když jsem "sám" a díky mne všechno existuje? 7.Když něco děláte, buďte duchem nepřítomni. 14.Nemůžeme se změnit , můžeme sami sebe "nalézt" 19.Od každého (všeho) můžeme jen získat. 20.No a pak třeba ztrátou přitažlivosti můžeme začít létat.. 21 Usilujte o to být silný. Skutečná síla spočívá v lásce a pozornosti k sobě samým i k okolí. Celý můj svět bude fajn, pokud budu sobecký .Mé sobectví by čemukoliv ve mne nemělo vytvářet bolest. 22.Muž může být svobodný , i kdyby ho žena vodila na vodítku.... 23.Nemyslete..... (Myslete, jen když občas mozek k myšlení potřebujete) 32.Není nutné věřit, pokud nepoužíváme "nevěřit" 33.Většina z nás vytváří a vytvářela blahobyt celý svůj "pracovní "život. Menšina z nás si ho "užila - užívá" XX. Všichni jsme Kokoti, první krok k blaženosti vede přes uvědomění a výkřik "Bože můj já jsem ale Kokot! " volně je to přeloženo jako "Budiž světlo" ![]() Kdo si myslí že není kokot, žije mrtvý v pekle a peklo vytváří. ![]() Celková analýza přítomného okamžiku? 1) Všechno je jedno - ( energie). 2)Všechno je ve mne - (odraz skrz mé oči) 3) Nebojuj ale přijmi - (všechno je boj uvnitř tebe) ..pravda a láska nikdy nezvítězí nad lží a nenávistí pravda = láska, a ta nemá zapotřebí bojovat...prostě existuje , nebojuje Klíč je asi jen jeden. Spíše mi to připadá jako zámek do trezoru , který má 34 západů. ![]() | ||||
Upraveno: 30.5.2015 - 12:36, |
![]() ![]() | 30.5.2015 - 12:57 | | | ||
Budd2 » Harryeta | ||||
Přiznám se, netroufám si tvrdit, že bych v tomhle měl úplně jasno. A proto si myslím, že by tohle téma zasloužilo samostatnou diskuzi. Už jen proto, že v takových situacích jsme asi docela často všichni. Fráze o zrcadlech mi už tak nějak neleze přes pysky ![]() ![]() Ponižuje druhý - to je moje nastavení - ( druhý faktor), nemusím se cejtit poníženě - a ona se třeba přestane povyšovat (nebo taky ne, ale proč by to měl být můj problém ?). Chová se jako buran - to je zase o nastavení (individuální definice, pro někoho je stejný člověk arogantní, pro jiného má zdravé sebevědomí , pro jiného nezdravé ![]() ![]() Hele to je fakt na dlouhý povídání, ale bylo by fajn si to nějak srovnat - teda pro ty z nás, co to ještě srovnané nemají ![]() |
![]() | 30.5.2015 - 13:03 | | | ||
Smazaný uživatel (JurajJanosik) » Budd2 | ||||
Zrcadlo... Když se zamyslíš, tak co teda není zrcadlo? Vlastně všechno co vidíš je v zrcadle , to zrcadlo ...odrazy jsou v tvé hlavě. I vnějšek tebe co vidíš je odraz v tvém zrcadle uvnitř tebe... | ||||
Upraveno: 30.5.2015 - 13:07, |
![]() | 30.5.2015 - 13:04 | | | ||
Smazaný uživatel (JurajJanosik) » Smazaný uživatel (JurajJanosik) | ||||
Všechno je odraz světla uvnitř nás skrz naše oči. |
![]() ![]() | 30.5.2015 - 13:08 | | | ||
Budd2 » Smazaný uživatel (JurajJanosik) | ||||
Se asi neumím zamyslet až tak hluboce ![]() |
![]() ![]() | 30.5.2015 - 13:11 | | | ||
dobrý, oči ....ale svět existuje i potmě ![]() |
![]() | 30.5.2015 - 13:13 | | | ||
Já myslím že ta metafora se "zrcadlem" vznikla z tohoto. Jen možná lidé zapomínají , že "všechno je jedno" a "všechno vnímáme uvnitř nás , v našem zrcadle" Někdo třeba pro jistotu kopne do prdele psa , aby ho nekousl. Při tom ten pes je třeba hodný a chtěl pohladit. Všechno vyhodnocujeme pouze my uvnitř nás na podkladě odrazů v našem zrcadle. |
![]() | 30.5.2015 - 13:15 | | | ||
Tma je jen ztlumené světlo. Limit našich očí není uzpůsoben na vnímání tohoto světla. Zkus si o tom popovídat s kočkou. |
![]() | 30.5.2015 - 13:21 | | | ||
Vezmi si třeba slepce. Uvnitř neanalyzujeme pouze světelný odraz. je tu ještě čich , zvuk. To nám dokresluje odrazy. Každá věc jinak zní, voní. Slepec vyhodnocuje uvnitř sebe odraz bez obrazu. Věci si musí osahat, víc očichat. Každý máme jiné limity...filtry. Někomu jsou určité zvuky nepříjemné...někomu příjemné...vůně...tvary. Já si představuji vlastnosti všeho, jako nekonečnou klávesnici tónů. Všechno co existuje je z částeček, které mezi sebou kmitají. Třeba rychlost částeček kamene je tak velká, že je pro člověka z menší rychlostí tvrdý. No a co člověk to jiná schopnost vnímání tónů. Všichni vnímáme nějaké základní tóny. Ale někdo třeba ani to. No a někdo vnímá hodně tónů co někdo neslyší. Pro to si i myslím ,že nic není nepřirozené a všechno existuje. Jen jako lidstvo jsme více nebo méně omezený ve vnímání tónů. Dost lidstva si vlastně ustanovilo, že to co nejsou schopny vnímat vlastně neexistuje. No a omezenost vnímání se stalo lidskou přirozeností a zákonem. I se to vyučuje ve školách...co existuje a co neexistuje. ![]() | ||||
Upraveno: 30.5.2015 - 13:31, |
![]() ![]() | 30.5.2015 - 13:42 | | | ||
Všechno je jedno je moc zjednodušené. Mělo by být spíš v jednom a z jednoho. Jinak to zavání hodinkama a holinkama ![]() Zkusím jinak - proč se mi nezdá zrcadlo. Je to právě o tom vyhodnocování - tam ani tak nezáleží na tom, co v tom zrcadle "objektivně je" , ale spíš na tom "Photoshopu" kterým si to upravujeme. Je to hezky znázorněno ve filmu Matrix ![]() |
![]() ![]() | 30.5.2015 - 13:48 | | | ||
Harryeta » Budd2 | ||||
já myslím, že to máš srovnaný docela dobře...:+) Velmi, asi u jakéhokoliv přístupu, záleží na osobní motivaci a vnitřní dynamice jednotlivce... Větu, která tuhle debatu spustila, chápu tak, že než začnu něco odmítat nebo soudit, je dobré se podívat na to proč... Protože pokud se objeví odmítání, boj nebo posuzování, vždy to má co dočinění s nějakou mou nepřijatou částí... ![]() ![]() |
![]() | 30.5.2015 - 13:51 | | | ||
Jde o to jak vnímáš větu " Všechno je jedno" Pro mne je to přesné, obsáhlé , výstižné. Představ si že budeš mít brýle, přes které uvidíš všechno jako "spektrum frekvencí" Všechno je z malých částeček ,které mezi sebou kmitají. Jsme jedno spektrum jeden celek ,kde částečky mezi sebou nemají konstantní frekvenci. nalej mléko do vody ....vlož kámen do vody, ..a chápej to jako spektra částeček... Buď se to začne prolínat,...nebo nezačne....kolem kamene ve vodě se začnou dělat kruhy..... jsme jedno obrovské spektrum které se různě prolíná, neprolíná, tvaruje ,ovlivňuje, mění. Všechno jednotlivé co existuje je součást obrovského spektra. | ||||
Upraveno: 30.5.2015 - 13:52, |
![]() ![]() | 30.5.2015 - 13:55 | | | ||
ila » Budd2 | ||||
No právě - a jsou existence, s kterými nevyjdeš ani kdyby ses přetrhnul - usměješ se na ně - a oni tvůj usměv berou jako jizlivost,každé tvé větě dávají í úplně jiný význam, žádná rezonance nefunguje ...a kdyby se to týkalo jen mé osoby , tak si řeknu-zřejmě jsem dotyčnému nesympatická,ale když takhle jedná skoro s každým - tak pak nevím, jak na to napasovat ty klíče . Jediné řešení, které u mě funguje - takovýmto osobám se vyhybat. |
![]() | 30.5.2015 - 13:56 | | | ||
Smazaný uživatel (JurajJanosik) » Harryeta | ||||
Přijmout. Přijmout se taky hodně používá...jako zrcadlo... ![]() |
![]() ![]() | 30.5.2015 - 13:57 | | | ||
Harryeta » Smazaný uživatel (JurajJanosik) | ||||
stejně jako bezpodmínečná láska ![]() |
![]() | 30.5.2015 - 13:58 | | | ||
Smazaný uživatel (JurajJanosik) » ila | ||||
Asi se někomu vysypala klíčenka. ![]() |
![]() | 30.5.2015 - 13:59 | | | ||
Noo, to používá hodně citových vyděračů k vydíraní a spoutání svých partnerů.... ![]() |
![]() | 30.5.2015 - 14:00 | | | ||
Už jen termín "bezpodmínečná" je podmínka... ![]() |
![]() | 30.5.2015 - 14:02 | | | ||
Smazaný uživatel (JurajJanosik) » Smazaný uživatel (JurajJanosik) | ||||
Prostě láska z nekonečně dlouhýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýým áááááááááááááááááááááááááááááááááááá ![]() |
![]() ![]() | 30.5.2015 - 14:04 | | | ||
Harryeta » ila | ||||
...a to je možná ta mejlka...život přece není o tom, s každým vyjít, ale o tom být v každé situaci autentická, to jest pravdivá především sama před sebou a k sobě. Takže pokud se nechci usmívat, protože ta ženská je mi bytostně nesympatická a přesto se na ni usmívám jako největší kámoška, má právo si myslet, že jsem jízlivá nebo zištná, protože v tu chvíli opravdu jsem ![]() A pokud ta ženská takhle jedná s každým, tak to už vůbec není Tvůj problém...může jednat, jak uzná za vhodné... |
![]() ![]() | 30.5.2015 - 14:06 | | | ||
Harryeta » Smazaný uživatel (JurajJanosik) | ||||
Toť!!! Protože jinak by to přecik nebyla pravá LÁSKA!!! ![]() |
![]() | 30.5.2015 - 14:14 | | | ||
Smazaný uživatel (JurajJanosik) » ila | ||||
Kup si stříkací pistoli a postříkej tu ženu vodou. Pokud ti to bude vyčítat, tak ji dej adresu výrobce pistole. Ať si to s nimi vyřídí!!!!!! |
![]() ![]() | 30.5.2015 - 14:22 | | | ||
U Tebe jí vnímám jako zkratku té mé, u jiných bohužel jako ty hodinky a holinky ![]() |
123 |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |