Hlavní stránkaBoční panel
30.5.2015 - 18:54 | Freja | |
Jsem se zastavila trochu u pětadvacátýho klíče z Harryetina příspěvku.... "Vaše pozornost je kanál, jímž protéká energie napájející vaši mysl. Mysl je následována tvorbou." Můj kanál je nějakej divnej asik...poslední dobou mám brutální potíže s udržením pozornosti při rúzných činnostech,kde je to dost potřebný... a pak jsem následně hrozně unavená. Zkoušela jsem starou osvědčenou Srí Chinmoyovu meditaci s koncentrací na černý bod,ale kupodivu na mě má úplně jinej účinek (nicméně taky dobrý ![]() Nemáte někdo nějakej tip,jak na to? ![]() |
Celkem stránek: 3 | ||||
123 |
![]() ![]() | 30.5.2015 - 19:03 | | | ||
Freja | ||||
Teď mě napadlo,že možná stárnu.... ![]() |
![]() | 30.5.2015 - 19:06 | | | ||
Smazaný uživatel (JurajJanosik) | ||||
Jdi do lesa na houby. Soustřeď se cestou do lesa na klasické kozáky. Až budeš v lese a rozhlédneš se, řekni si. Nebudu si kazit pobyt v lese hledáním hub, speciálně hřibů kozáků!!!!! Pro mysl to bude rána. Celou dobu do lesa je přesvědčená že se budeš koncentrovat na hledání kozáků. Jakmile v lese uvidíš kozáka, ignoruj ho a řekni si: Polib mi prdel ty kurvo!!! nechám ho tady!!! Žádná kurva ti nebude kazit hezké chvilky v lese!!! Uraženě se ti mysl schoulí v hlavě a usne. Až se ta kurva probudí, bude odpočatá! | ||||
Upraveno: 30.5.2015 - 19:07, |
![]() | 30.5.2015 - 19:11 | | | ||
Smazaný uživatel (JurajJanosik) » Freja | ||||
Stárneš od narození. Kdybys mládla, tak třeba zrovna nejsi na světě. ![]() |
![]() ![]() | 31.5.2015 - 9:32 | | | ||
ila » Freja | ||||
A jak jsi na to přišla??? Co tě k vede k takové myšlence? |
![]() ![]() | 31.5.2015 - 10:03 | | | ||
Mortina » Freja | ||||
S tim já mám potíže dlouhodobě....je to takový stokrát nic umořilo osla, neb u mě to je způsobený tim, že nosim v hlavě spoustu věcí. Dřív mi na to pomáhalo vědomně některý věci vypouštět...teď už to jde hůř...potřebovala bych "krabici ničeho" ale tu nemám... ![]() ...tu těm chlapům závidim fest ![]() https://www.youtube.com/watch?v=SUmCRrKYwBQ |
![]() ![]() | 31.5.2015 - 11:00 | | | ||
Freja » ila | ||||
Jakože mi stárne mozek....a měkne ![]() ![]() |
![]() ![]() | 31.5.2015 - 11:02 | | | ||
Freja » Mortina | ||||
No jasně,je to rozptýlení různýma věcma ,co mám v hlavě.... Proto se ptám,jak to udělat,aby mě ty ostatní věci nerozptylovaly,abych dokázala zaměřit pozornost dlouhodobě jen na jedno...Ňákej fígl na to přeci bejt musí ![]() |
![]() | 31.5.2015 - 11:19 | | | ||
Smazaný uživatel (JurajJanosik) » Freja | ||||
Stačí, když tě to bude bavit, zaujme tě to....možná |
![]() ![]() | 31.5.2015 - 11:29 | | | ||
ila » Freja | ||||
Máš pravdu, s mozkem je to horší . Mně zase dělá problém zapamatovat si určité věci. Blbiny ty jo, ty si pamatuji, ale to důležíté ( co třeba potřebuji v zaměstnání, případně zapamatování si slovíček cizího jazyka )to je katastrofa. Přitom s tímhle jsem dřív neměla problém . ![]() |
![]() ![]() | 31.5.2015 - 21:46 | | | ||
Mysterious » Freja | ||||
Tak zkus Rozchodnici růžovou kapky. Já ji měla a je právě na pozornost, už jsou i tablety. ![]() Preventivně se doporučuje u lidí, jejichž práce vyžaduje zvýšenou psychickou zátěž dále při únavovém syndromu, zhoršení sluchu, při stavech vyčerpání a nespavosti. Rozchodnice růžová je čím dál tím oblíbenější i u zcela zdravých lidí, kdy je využívána jako prevence stresu a nejrůznějších nemocí. Sportovci ji využívají pro lepší fyzickou kondici a schopnost regenerace, studenti pro stimulaci paměti a zvýšení mentálních schopností vůbec, pracující pro zvýšení pracovního výkonu a odolnosti. Rozchodnice upraví spánek, chuť k jídlu a navodí psychické uklidnění a aktivuje funkci štítné žlázy. Rozchodnice také upravuje nízký krevní tlak, snižuje hladinu cukru v krvi, zlepšuje jaterní detoxikaci, upravuje žaludeční potíže, neurózy, deprese, nesoustředění, ztráty paměti, nervozitu, schizofrenii, epilepsii, Parkinsonizmus, imunitu a odolnost na virové infekce. |
![]() ![]() | 1.6.2015 - 11:05 | | | ||
Neferlin | ||||
Mě pomáhá třezalka, ale nástup je pomalejší a zas dýl vydrží ![]() |
![]() ![]() | 1.6.2015 - 11:13 | | | ||
Neferlin » Mysterious | ||||
Dá se prý srovnávat se ženšenem a proto je chuděrka u nás na seznamu ![]() Vypadá slibně, asi se po ní kouknu ![]() |
![]() ![]() | 1.6.2015 - 13:48 | | | ||
10_GOTO_10 | ||||
já chápu pozornost jako něco, co mi umožní přenést informace z okolí do sebe, v co nejméně zkreslené-rozptýlené podobě. ![]() Jestli je pak budu zpracovávat "hlavou" (logicky), "srdcem" (intuitivně), či jiným orgánem ![]() ![]() Co ty cviky na zlepšení pozornosti/soustředění? Zafungovalo už někomu něco? | ||||
Upraveno: 1.6.2015 - 13:49, 10_GOTO_10 |
![]() ![]() | 1.6.2015 - 15:18 | | | ||
Freja » Mysterious | ||||
Tak já Ti věřim.A zkusim.... ![]() Ale běda,jak nic ![]() ![]() |
![]() ![]() | 1.6.2015 - 16:11 | | | ||
Budd2 » 10_GOTO_10 | ||||
Ale taky můžeš věnovat pozornost i sobě ![]() ![]() Pozornost beru jako "nástroj" . Můžeš ji nechat v klidu (pak se jí dá říkat vědomí), nebo se pomocí ní na něco soustředíš (tomu bych říkal mysl = vědomí v pohybu) ![]() | ||||
Upraveno: 1.6.2015 - 16:11, Budd2 |
![]() ![]() | 2.6.2015 - 15:20 | | | ||
Harryeta | ||||
podle mě se pozornost nikam nevytrácí...jde jen o to, vědomě vysledovat, čím se ve skutečnosti moje mysl zabývá v momentě, kdy já si myslím, že by měla být nasměrována na .... ![]() Dát vědomou pozornost tématům (případně únikům) možná vyřeší to, že si ji nebudou brát bez dovolení... ![]() |
![]() ![]() | 2.6.2015 - 15:55 | | | ||
Freja » Harryeta | ||||
To bych zas neřekla....mě se myšlenky vždycky taknějak rozběhnou,jak rozpustilý děti po louce.Určitě nic zásadního ani důležitýho v myšlenkách neřešim,když se mám soustředit na něco....jen si prostě ulítávám jinam.... |
![]() ![]() | 2.6.2015 - 16:56 | | | ||
10_GOTO_10 » Budd2 | ||||
jj, o tom jsem kdysi cosi zaslechl (začetl ![]() Dostat se do takového duševního zaostření, že bych s ním mohl ovládat pozornost, usměrňovat (svoje) myšlenky, ovládat emoce... Prostě by mne neposlouchaly jen mé ruce, nohy - které zatím hlavou ovládám bez problémů, ale i moje mysl, takže bych si sám řekl: "tohle mne nechá v klidu, anebo tohle mne fakt vytočí...a stalo by se ![]() Nojo, ale může k tomu vůbec dojít? Můžeme "hlavou"(myslí) ovládat (zase) "hlavu"(mysl)? ![]() |
![]() ![]() | 2.6.2015 - 17:41 | | | ||
Jak stalo by se ? To snad děláš každý den ![]() ![]() To ovládání hlavou bych nebral jako dogma (si myslím, že to bude "trochu" jinak, ale protože to těžko můžu dokázat, nebudu se do takové debaty pouštět ) |
![]() ![]() | 2.6.2015 - 17:59 | | | ||
10_GOTO_10 » Budd2 | ||||
co (dělám každý den)? ![]() To (bohužel) ani náhodou - a to jsem měl na mysli. Ovládat rozumem svoje emoce - nikoli aby emoce ovládaly můj rozum. -tohle jde? -pomocí pozornosti? -jak? chci to! |
![]() ![]() | 2.6.2015 - 18:45 | | | ||
Ále ![]() ![]() Ještě než napíšeš odpověď je rozhodnuto v jakém duchu bude. Jestli ve srandě, konfontační nebo provokativní - nebýt toho rozhodnutí, jak bys reagoval ? No a tady právě trochu narážím na to, že to rozhodnutí nemá zas tak moc společného s hlavou...ale fakt se mi to blbě vysvětluje. Rozumem ovládat emoce - hmmm, to je taky téma. Někdo to tak zdánlivě dělá, někomu zas emoce ovládají rozum. Jenže někde mezi nima je ještě vůle. Pozornost je v tomhle moc důležitá - bez ní by sis neuvědomoval co se vlastně děje. No a když to víš, nenecháš se už tak snadno unést emocema - ale ani rozumem. Odstup bych to nazval. Ovládání je blbý slovo, spíš bych použil svobodu v rozhodování se. A to bez odstupu dost dobře nejde. Je to dost komplikovaný,co ? ![]() |
![]() | 2.6.2015 - 18:48 | | | ||
Smazaný uživatel (JurajJanosik) » Budd2 | ||||
Myslím že mozkem se nerozhoduje. Ale rozhodujeme, jak budeme používat mozek. Kladivo mne také nepoužívá na zatlučení hřebíku. ![]() |
![]() | 2.6.2015 - 18:50 | | | ||
Smazaný uživatel (JurajJanosik) » 10_GOTO_10 | ||||
A je rozum v mozku? ![]() |
![]() ![]() | 2.6.2015 - 18:55 | | | ||
Budd2 » Smazaný uživatel (JurajJanosik) | ||||
No dobrý, ale stojí to na předpokladu, že mozek = kladivo ...no a to se mi právě nějak nechce (a ani nevím jak to udělat) dokazovat. Jestli to víš, sem s tím. Klobouk dolů ![]() |
![]() ![]() | 2.6.2015 - 19:01 | | | ||
Pár příkladů jak si lidi běžně ordinujou emoce : Koupí si kytku (telefon,auto...) - pro radost Zapálí si - pro uklidnění Jdou na hokej - vyřvat se ![]() Pustí si : zprávy nebo horor - trochu toho strachu romantický film ![]() atd. .... a pak že naše civilizace stojí na rozumu ![]() | ||||
Upraveno: 2.6.2015 - 19:02, Budd2 |
![]() | 2.6.2015 - 19:13 | | | ||
Například stereotypní věci. Zamykání, vypínání vařiče a jiná automatická činnost. Často si člověk nepamatuje a nemá jistotu, jestli zavřel vařič, zamknul, zhasnul. Nebo řídíš auto a povídáš si. Neuvědomuješ si pořádně že řídíš auto. Najednou ti něco vlétne do cesty a ty dupneš na brzdu. Píchne ti v hlavě a nebo u srdce? Uvědomuješ si ten otřes hlavou a nebo srdcem? Myslím tím leknutí. Kde cítíš úzkost a nebo radost? Při strachu? Úlevě? Při rozhodnutí ?V hlavě a nebo v srdci? Spoustu věcí jde přes počítač - Mozek. Už od narození se učíme používat mozek na naše ovládání. Okoukej si tanec co se ti líbí a v duchu tanči....jde to. Ale bez mozku si nezatancuješ. Vede skrz něj CNS ..... Stačí úraz mozku a jsi celý ochrnutý. V "duchu" zvládneš všechno , ale s rozbitým kladivem už nezatlučeš ani hřebík. Při tom všechno máš....svaly, šlachy, znalosti... Tvé energetické tělo je schopno pohybu. Ale fyzické má rozbitý počítač. Je to jako když se ti rozbije řídící jednotka v autě. Sedíš za volantem , startuješ, kroutíš volantem , ale auto nejede. Koukáš skrz okno...stěrače třeba stírají, klaxon troubí... |
![]() ![]() | 2.6.2015 - 20:13 | | | ||
Ono je to přirovnání k počítači správné, tak nějak to je. Ale je zjednodušené. I moderní auto má víc řídících jednotek které spolu komunikují. Tím by se dalo vysvětlit, že srdce bije jestě po useknutí hlavy. Někde jsem četl, že dobrý samuraj je i po ztrátě hlavy (vlastní ![]() Ale furt to nedokazuje, kde sídlí rozum, kde vznikají emoce, jestli v mozku nebo jinde. Vznikla by z toho asi podobná diskuze jako ta o vědomí na Najdise - předem ztracená ![]() ![]() ![]() Myslím, že jako minipočítač funguje každá buňka, vytváří síť se všemi buňkami orgánu, to celé se pak propojuje s dalšími .... - je to prostě tak komplikovaný systém, že i nejmodernější auto je proti tomu trakař ![]() | ||||
Upraveno: 2.6.2015 - 20:16, Budd2 |
![]() | 2.6.2015 - 20:29 | | | ||
Vezmi si jen růst plodu v děloze. Je to dokonale řízený systém. Každá nová buňka "ví" co má představovat. Přístroje dokáží tělo udržovat při "životě" i když už je mozek "nefunkční" Věřím že lidské tělo je dokonalý design. Nic tam není náhoda. Vezmi si třeba molekulární motor. Je už dokázaný , stačí vyspělý mikroskop. Nebo dokonalý kod DNA. https://www.youtube.com/watch?v=RWt12jPUusc Dej si tam třeba 15 tou minutu. |
![]() ![]() | 2.6.2015 - 21:19 | | | ||
To je pěkný ![]() Jestli ten pohon bičíku chápu správně, je to v principu krokový motor ![]() No a Darwin v podstatě tvrdí, že když nasypeš do lahve všechny součástky (aniž by řešil kde se vezmou) a budeš s ní dost dlouho třepat, vznikne evolucí ... bingo ![]() ![]() | ||||
Upraveno: 2.6.2015 - 21:21, Budd2 |
![]() | 2.6.2015 - 22:41 | | | ||
Vlastně je to tak, že nám je vnucováno od malička , že jsme auto a naše osobnost je jeho počítač. Vlastně jde o jakoby hypnózu v které jsme. ![]() Co může děti ve školách naučit auto? No že je to dítě auto. ![]() |
![]() | 2.6.2015 - 22:44 | | | ||
Vezmi si třeba mimino, když si hraje s nožičkou. Je překvapené .Objevilo něco nového a chová se, jako by to nebylo "jeho" je překvapené. Seznamuje se s tím. Mozek je naprogramovaný tak, že nohu může mimino svým tělem které obývá chytit. Přirovnal bych to k atrakci, kdy ovládáš Joystick abys uchopil do chapadélka míček. | ||||
Upraveno: 2.6.2015 - 22:54, |
![]() ![]() | 2.6.2015 - 23:03 | | | ||
Hele, ten kdo napsal byl Bibli byl buď génius anebo měl už takových a podobných diskuzí po krk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No jo, sice nemá každý toyotu, ale nějaký to auto by každej rád, jinak by tu asi nebyl ![]() |
![]() | 2.6.2015 - 23:10 | | | ||
Ták, někdo tvořil. Už jenom my lidé, kolik jsme stvořili druhů zvířat. ![]() No a hodně dětí věří, že Spejbl i Hurvínek mají mozek. ![]() |
![]() ![]() | 2.6.2015 - 23:18 | | | ||
![]() Jak to napsat..naše pokusy vysvětlit existenci čehokoli jsou jen takový slovní cvičení, jakkoli rozvinutý rozum nebo vědecký názor na tom nic nezmění. Existence z toho může mít tak akorát ![]() ![]() ![]() |
![]() | 2.6.2015 - 23:26 | | | ||
Naši čím dál "dokonalejší" tvorbu neberu jako slovní cvičení. Pro mne je to důkaz. Stvoření člověka jako takového je vlastně věc technologií. Co už se jen zjistilo citlivějším mikroskopem? No a my ve "vyspělejším" středověku, protože se cítíme v 21 století jako v "moderní" době si myslíme že to co naše středověké pomůcky nemohou dokázat , neexistuje. No a jak z "moderní " technikou umíme zacházet? Tak že jdeme do prdele..... Jako když opice najde kazeťák. Z toho mi i vyplývá , že spoustu "věcí" jsme získali "odjinud" |
![]() ![]() | 2.6.2015 - 23:50 | | | ||
Copak kazeťák . Podívej se co udělá Homo Sapiens ... a jiný podobný debil dal ten samopal do ruky jemu - paradoxně mnohem inteligentnější člověk (myslím technicky) ten samopal musel vymyslet a vyrobit - a v tomhle je průser naší civilizace , dáváme výsledky výzkumu do rukou opic ![]() https://www.youtube.com/watch?v=psIr_oqe4gw | ||||
Upraveno: 2.6.2015 - 23:52, Budd2 |
![]() ![]() | 3.6.2015 - 8:50 | | | ||
Harryeta » Freja | ||||
Já taky netvrdím, že to musí být zásadní témata...stačí zaostřit na to, kam ulítáváš a možná se trochu kouknout pod povrch...protože pokud to není vědomá volba, ale je to "jen tak" mimoděk, je pod tím určitě další zajímavá informace, která možná vysvětlí proč se tak děje a tudíž i nabídne řešení, jak s tím naložit... ![]() |
![]() ![]() | 3.6.2015 - 9:55 | | | ||
Freja » Harryeta | ||||
I když je to pokaždý něco jinýho? ![]() |
![]() ![]() | 3.6.2015 - 10:07 | | | ||
Harryeta » Freja | ||||
nenech se ošálit vlastní myslí, která jen vymýšlí strategie, jak odvést pozornost od toho, co je opravdu důležité...a věř, že to není ani aktuální pracovní úkol nebo to, že to je pokaždé něco jinýho... ![]() |
![]() ![]() | 3.6.2015 - 10:16 | | | ||
Freja » Harryeta | ||||
hmmmmmmm |
![]() | 3.6.2015 - 10:19 | | | ||
Člověče stačí pár opic se samopalem a na světě bude pořádek! |
![]() ![]() | 3.6.2015 - 10:45 | | | ||
Budd2 » Freja | ||||
No, v podstatě chtěla asi říct, že člověk je schopnej vymyslet 10 důvodů proč zrovna teď není důležitý umejt nádobí (ale hlavní důvod je to, že chce jít na fotbal)- třeba ![]() ![]() |
![]() ![]() | 3.6.2015 - 10:45 | | | ||
Harryeta » Budd2 | ||||
hmmmmmmm |
![]() ![]() | 3.6.2015 - 10:53 | | | ||
Budd2 » Harryeta | ||||
Stačí říct že jsem vedle jak ta ![]() ![]() |
![]() ![]() | 3.6.2015 - 10:54 | | | ||
Harryeta » Budd2 | ||||
![]() ![]() ![]() |
![]() | 3.6.2015 - 10:56 | | | ||
Důvody člověk většinou vymýšlí , když není sám. Já jsem sám a prostě si řeknu , dneska mne to "sere" nechám to na jindy. Zjistil jsem, že upřímnost v párovém žití bývá často nežádoucí. |
![]() ![]() | 3.6.2015 - 11:02 | | | ||
![]() ![]() jinak teda "mě to sere" taky není ten základní důvod , ale zní to upřímně ![]() ![]() |
![]() ![]() | 3.6.2015 - 11:08 | | | ||
Freja » Budd2 | ||||
Nojo,kdyby to bylo nedůležitý nebo mne to nebavilo,tak to neřešim.....tak ti nevim ![]() Na tancích se zas prej soustředim moooc ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 3.6.2015 - 11:10 | | | ||
Harryeta » Freja | ||||
ehm...je zásadní rozdíl mezi pozorností a soustředěním... ![]() |
![]() | 3.6.2015 - 11:11 | | | ||
Mně osobně "bordel vadí" narušuje atmosféru na různé činnosti. Nerad uklízím, ale chtěl bych mít pořádek pro fajn pocit a atmosféru. A zase to tam je: "sere mne ,co pro to musím udělat" Činnosti co mne serou, dělám energicky a rychle - když se do toho pustím, myslím že i důkladně. Je to z důvodu, abych měl co nejvíce času na to, co mne baví. Taková osobní uklízečka je vlastně děsně fajn. - je ráda že má práci -není to moje partnerka (nepotřebuje celou mou výplatu) -nemusím dělat co mne sere |
123 |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 20.12.2022 |
Dnes: - |
Včera: - |