... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Diskuze

Hlavní stránkaBoční panel

Horkovzdušná fritéza

19.6.2015 - 19:16Jani
Máte někdo zkušenost s horkovzdušnou fritézou ? Slyšela jsem dnes o tom prvně,
na internetu se názory různí :1: :30:

Příspěvky v diskuzi (10)

Smazaný uživatel21.6.2015 - 11:22
0|0
 
Smazaný uživatel (JurajJanosik)
Nevím, s fritézou jsem nikdy nic intimního neměl. :3:
Jani
Offline
21.6.2015 - 12:07
0|0
 
Jani » Smazaný uživatel (JurajJanosik)
Škoda, nikdo nic neříká............není fritéza, jako fritéza, todle je horkovzdušná a dost mě to zaujalo. :7:
Budd2
Offline
21.6.2015 - 12:20
0|0
 
Budd2
Horkozdušná trouba je fajn a tohle je koukám taková její zmenšenina. Z hlediska úspory energie asi dobrý, pokud si vystačíš s menším prostorem. Ale jestli horkovzdušnou troubu máš, pak je to nejspíš další krám do kuchyně :5:
Jani
Offline
21.6.2015 - 12:37
0|0
 
Jani » Budd2
Horkovzdušnou troubu mám a jak říkáš, nechci další krám do kuchyně. Jenomže dřív
nás byl plný barák a já vyvařovala, jen se ze mě kouřilo. Nyní jsme často jen sami dva,
tak mi to přijde šikovné.....snad..... :12:
Budd2
Offline
21.6.2015 - 13:28
0|0
 
Budd2 » Jani
To si musíš rozhodnourt sama, záleží na tom, co od ní chceš.
Tady jsem našel celkem ruzumný názor

http://www.vitalia.cz/clanky/fritovani-bez-tuku-ne-tak-docela/
Jani
Offline
25.6.2015 - 15:28
0|0
 
Jani » Budd2
Je fakt, že je to jiné, nežli klasika, hranolky jsou trochu hadrovité, ale mě to chutná.
Dělám z brambor plátky a moc si to chutná, jsem ráda, že jsem fritézu koupila. Slabý plátek masa se udělá zároveň s bramborama, mě to tedy chutná. :2: :15:
Budd2
Offline
25.6.2015 - 18:18
0|0
 
Budd2 » Jani
Když Ti to chutná, není co řešit :15:
Já takový věci nejím, takže ode mě se názoru nedočkáš :13:
Ale hranolky by měly mít křupavou kůrku, konzistence hadru mě tedy neoslovuje :5: . Stejně tak nechápu, jak je může někdo dát dát zmrazené do mikovlnky - to je pak děsná šlichta :33:
Upraveno: 25.6.2015 - 18:25, Budd2 
jestjka
Offline
6.12.2018 - 20:37
0|0
 
jestjka
My jsme to kupovali a jdou v tom dělat nejlépe hranolky. Pokud se dělají bez oleje tak jsou mnohem zdravotně lepší než smažené v oleji a stímhle přesně pomůže horkovzdušná fritéza. Vybirali jsme podle tohohle návodu: https://www.testino.cz/test-horkovzdusne-fritezy
Eliška
Offline
3.8.2020 - 14:11
0|0
 
Eliška
Horkovzdušnou firtézu máme od Tefalu a je to skvělá věc - zvlášť oblíbené z ní máme domácí hranolky, které jsou prostě pefektní! Ale dá se v ní toho dělat spousta - opéct si zeleninu, maso na nudličky, klobásky,... Ale hranolky v ní děláme bezkonkurenčně nejčastěji. Nicméně si nedovedu představit, že bych v ní dělala cokoli v trojobalu, ať už řízek nebo květák. Uprostřed má totiž otáčející se lopatku, která zajišťuje, že se všechno peče rovnoměrně, nicméně určitě by to nefungovalo na kus masa jako je řízek, u květáku bych se zase bála, že z něj tím otáčením opadá všechna strouhanka než se na něm zapeče. Existují samozřejmě i horkovzušné firtézy, které fungují jinak a ten řízek se v nich udělat dá, takovou má kamarádka (značku netuším) a ochutnala jsem je, ale musím říct, že mně konkrétně mnohem víc chutnají řízky opravdu smažené, bez toho to tak nějak není ono. Proto teď sháním klasický friťák na olej (rodina se rozrůstá a při větších sešlostech pánvička prostě nestačí) a ráda bych se zeptala, s čím jste tu vy, diskutéři, spokojení. Nikdy jsem nic takového nekupovala a doma jsme to taky nikdy neměli, takže nevím, jak vybírat. Našla jsem jen tenhle test friťáků https://www.arecenze.cz/fritovaci-hrnce/ , ale nevím, co bych od toho vlastně měla chtít. Vzhledově se mi samozřejmě mnohem víc líbí nerez než plast a s Tefalem mám navíc pozitivní zkušenost s horkovzdušnou fritézou, ale na druhou stranu nemá pojistku proti přehřátí, což zní jako něco docela důležitého. Máte nějaké rady a tipy, jak a případně jaký friťák si vybrat? Děkuji!
Ateruše
Offline
24.10.2020 - 0:15
0|0
 
Ateruše
Jako taky jsem o ní slyšela. Ale dost různých názorů. Já osobně tedy mám ráda kvalitní hrnce. Mám titanové hrnce z https://www.bonio.cz/ a na nich se fakt dá uvařit cokoliv. Takže ani nemám potřebu kupovat fritézu. Možná je to asi zdravější?

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -