... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Diskuze

Hlavní stránkaBoční panel

Jak vybrat matraci

1.8.2015 - 9:17Mortina
Pro rejpaly : tady nemíním rozebírat jak sobě najít lehkou ženu. :14:

Podle čeho ste vybírali matraci? Prodejcům se mi moc věřit nechce, jejich priorita je prodat a né moje záda.
Mě přestala moje vyhovovat, tak se asi budu muset poohlídnout po něčem jiným. Vždycky sem kupovala tu "nejtvrdší" ale teď z ní začínám bejt otlačená - přitom není stará (cca 2 roky) a tak si řikam, že je asi něco špatně...jenže mám strach koupit nějakou vyloženě měkkou, páč z tý mě dycky bolely záda...takže teď jako co? :30:
A taky se teda přiznám, že za ní nemínim vyvalit 15 tis...to jako taky upe ne. :2:
Vlastně nevim na co bych se měla "zaměřit"...kterej materiál a tak...prostě pjekéjka. :2:

Příspěvky v diskuzi (29)

Nastavení filtrů a řazení diskuze

Pouze příspěvky uživatele:

Pouze příspěvky obsahující:

Řazení příspěvků:
Čas:
Hodnocení:
Zrušit všechny filtry
Smazaný uživatel1.8.2015 - 10:30
0|0

Smazaný uživatel (JurajJanosik)
Zeptej se v poradně tety Morti :31:
Smazaný uživatel1.8.2015 - 10:50
0|0

Smazaný uživatel (JurajJanosik)
Osobně bych doporučil tuto postel:

https://www.insportline.cz/10434/trampolinovy-set-insportline-froggy-pro-366-cm
Budd2
1.8.2015 - 16:07
0|0

Budd2
Co já vím, tak se matrace prodávaly podle váhy. Teda člověka chrupkajícího.
Ikea tě nechala si je vyzkoušet - jako dobrý, ale spát na ní celou noc může bejt trochu jiný a přes noc tě tam nenechaj :5: .
Není dobrá ani moc měkká ani tvrdá. Měla bys mít rovně páteř když si lehneš na bok. To je asi dobrý aby skouknul někdo druhý.
Mortina
2.8.2015 - 11:45
0|0

Mortina » Budd2
Tu soucasnou sme prave kupovali v Ikee pac odtamtud je cela postel...rovne pater...to abych si namalovala na zadech fixou caru aby to bylo poznat :10: Ja sem prave zkoumala nejaky ktery mely veprostred (mysleno na dylku) jakoby uplne jinej kus matrace...vychazi se z toho ze tam.je nejvic namahana...takze tam bylo jiny vrstveni...ale zas sem.malinko.pojala neduveru k tomu jestli se to.pak nerozpadne a nejsou tam skviry...jinak mi maximalne vyhovuje ze se ta matrace da svliknout a vyprat...mozna ze by na tuhle stacilo koupit nejakou podlozku...nechce se mi verit ze by ta matrace byla na odpis.... :31:
10_GOTO_10
3.8.2015 - 12:06
0|0

10_GOTO_10
muhehe - otlačená...jako princezna na hrášku :10:
..tak tedy dovol, abych se také vyjádřil a trochu Tvé strádání přebral i na sebe, neb s matracema mám teď bohaté zkušenosti :5: .

Jestli se Ti zdá moc tvrdá už v obchodě, určitě ji neber.
Já udělal tu chybu, že jsem si pořidíl pružinové, kapsičkové - prý "Ferrari, co se spaní týče".. a protože jsem ve Ferrari ještě nejel, chtěl jsem vyzkoušet. To jsem ale netušil, že "sporťáky" mají obecně trochu tužší podvozek i pružení (aby řidič lépe "cítil", po čem jede :5: )
V prodejně to bylo docela OK, ležel jsem hezky na tvrdém a matrace se i hezky houpala - už jsem si na ní představoval to noční eldorádo :26:
..no a po pár dnech mám z ní otlačená ramena (spím na boku)...i kyčle mne začaly bolet (..a teď už ani nevím, na co bych si vám ještě mohl postěžovat a zanaříkat si, jak je to v prdeli :5: ... jo ještě mne bolívají kolena, když jdu ze schodů.. :10: ).

Takže po nemalé investici se teď dycky musím tak po dvou-třech dnech jít zase prospat na ty staré, proležené matrace a trochu se zregenerovat, než si seženu ještě najakou čabraku/žíněnku, kterou bych to současné lůžko trochu "zjemnil".

Není to vůbec jednoduché, neb postel mám 200x230 - takže vše je atyp.
Teď ještě zvolit - tentokrát snad již správně, tu vrchní vrstvu - váhám mezi futonem (jakési východní řasy) -vs.- paměťovou pěnou...nějaké zkušenosti? :4:
Mortina
3.8.2015 - 21:50
0|0

Mortina » 10_GOTO_10
Tak von má přesně stejný potíže a směje se mi. :8: :8: :8:
Jinak to je přesný...otlačeniny hlavně na kyčlích...ráno se musim v pelechu protahovat jak kočka abych se rozhejbala...a čim dýl spim, tim je mi hůř. :9: Já právě moc dlouho nespávám ale když si chci jako pohovět tak tady je to špatně.
Už si nepamatuju co přesně je tohle za matraci...vim jen, že když jí svlíknu tak je tam prachobyčejnej vrstvenej molitan (nebo to tak aspoň vypadá) a má takový jakože vystříhaný hroty nebo jak bych to popsala...prostě žádný hi-tech to nebude.
Paměťovou pěnu nemůžu posoudit - respektive na matraci...mám polštář a ten je super :44:
Jani
3.8.2015 - 22:04
0|0

Jani » Mortina
Dnes ráno jsem měla otlačenou hlavu :9:
Naštěstí to nebylo matrací..............zapomněla jsem si sundat z vlasů sponku :1:
Freja
3.8.2015 - 22:15
0|0

Freja » Jani
:10:
Mortina
3.8.2015 - 22:18
0|0

Mortina » Jani
No a když ráno piješ kafe...nepíchá tě v pravým oku náhodou? :10:
Jani
4.8.2015 - 6:37
0|0

Jani » Mortina
Někdy v pravým, někdy v levým.....to je zvláštní :5: možná záleží na počasí :2:
Upraveno: 4.8.2015 - 6:45, Jani 
charri
4.8.2015 - 8:35
0|0

charri » Mortina
Zkus si molitanem obalit kyčle :13: určitě to vyjde levněji než nová matrac :6:
Ale jinak by možná stačila taková ta tenkovrstvá matrace na tu starou, a nejlíp z paměťové pěny, kolegyně měla stejný problém, otlačené všechny klouby, koupili tu vrstvu (ono se to nějak jmenuje, jen nevím jak) a má klid :44: :41:
charri
4.8.2015 - 8:44
0|0

charri
Tak už vím, jmenuje se to buď renovační podložka, nebo krycí podložka nebo přistýlka, ale koukala jsem, že to taky není nic levného, skoro jako další matrace :22: ....i 4 tácy :31:
:2:
Mortina
4.8.2015 - 9:25
0|0

Mortina » charri
No nejhorsi je ze prej poznas az tak za mesic jestli ti matrace vyhovuje :9: No nevim...kdyz spim tak pet hodin tak mi to.tolik nevadi...ted sem stejne furt v praci tak na delsi spani ani nemam cas tak budu patrat dal. :2:
Mortina
4.8.2015 - 9:27
0|0

Mortina » Jani
To neni pocasim...to je zavazna choroba - lzickytida. :14:
charri
4.8.2015 - 10:17
0|0

charri » Mortina
Až za měsíc? tak to je pech :3: no ale jsou obchody, kde můžeš zboží vrátit do měsíce, myslím, že IKEA :23: tak na tom nech ten igelit a ozkoušej a uvidíš, možná dříve než za měsíc :47: slyšela jsem, že to tak lidi dělali se sedačkama :6:
Mortina
4.8.2015 - 11:13
0|0

Mortina » charri
No tak dik.no...v ikee prodavaj matrace srolovany do tvrdyho valce s vycucnutym vzduchem...to ti reknu uz podle fotky, ze na tom se nevyspim :10:
Jani
4.8.2015 - 11:14
0|0

Jani » Mortina
:10:
charri
4.8.2015 - 12:29
0|0

charri » Mortina
:10: :10: :10: tak to zas nevím já, no tak jak ji máš pak vyzkoušet že jo :2: budeš pak muset vycucnout ten zduch :12:
Mortina
4.8.2015 - 13:17
0|0

Mortina » charri
Treba ti pak.Ikea posle special skolenyho cucace vzduchu. :12:
Freja
4.8.2015 - 13:51
0|0

Freja » Mortina
nějakýho echt brethariána :10:
Mortina
5.8.2015 - 12:58
0|0

Mortina » Freja
No jasne...pozvala bych ho na hostinubo.peti chodech :10:
charri
7.8.2015 - 10:21
0|0

charri
Milá této Morti, vJysku mají akci na ty matracové podložky z paměťové pjeny, jen 1500 Káčé :6:
Peta1
19.6.2016 - 18:23
+1|0

Peta1 » Mortina
Jestli máš tyhle potíže, tak si vyzkoušej někde v krámu lehnout na matraci z paměťové pěny. Jak to funguje mrkni třeba na https://www.covybrat.cz/nejlepsi-matrace/ . Ale určitě si ji prvně vyzkoušej a hned ji nekupuj. Já měla kdysi mizernou matraci a tady na ty se spí krásně.
besthero
19.7.2016 - 11:10
0|0

besthero
Ahoj, tak já vybíral matraci na http://panmatraci.cz/ , také jsem z prvu nevěděl, ale ochotně mi poradili a doporučili matraci, se kterou jsem spokojený. Chtěl jsem tvrdší, ale ne zase uplně tvrdou. Matrací je více druhů, například pružinová, či pěnová. Já osobně mám pěnovou asi za 6 tisíc. Vyvaroval bych se určitě matracím jako jsou Dormeo a spol., za tu cenu se to určitě nevyplatí (mimochodem měl jsem možnost i tyhle vyzkoušet). Takže kdo vybírá matraci, zkuste jim napsat své požadavky a oni vám nějaké doporučí. :1:
Osmnactka18
18.1.2017 - 16:10
0|0

Osmnactka18
Zdravím, ráda bych doporučila obchod, kde jsem si koupila úplně úžasnou matraci, protože lidé jsou často vůči nákupům na internetu paranoidní, obzvlášť u zboží takových rozměrů. :-) Takže mrkněte na https://www.modernispani.cz/ , výběr je obrovský, ceny přijatelné
ilukas25
7.11.2017 - 15:24
0|0

ilukas25
Je třeba si uvědomit, že člověk v posteli stráví opravdu třetinu života. Za auto, ve kterým tráví třeba jen 2 hodiny denně je shopnej utratit statisíce, ale postel kde je 4-5x déle nedá ani pár tisíc. Jenže souhlasím, že dneska něco vybrat aby to bylo opravdu kvalitní není snadný. Asi nejlepší je zajít do specializovaný prodejny, tam ti pak poradí s matrací přesně podle váhy a dalších parametrů. Pak jsou třeba tipy na internetu jako na http://www.testkvality.cz/test-matraci/ kde se můžeš inspirovat.
Petrhrib
28.12.2018 - 23:06
0|0

Petrhrib » Osmnactka18
No to se mi líbí.
Ale přijde mi lepší hledat spíš z nezaujatých zdrojů, kde je více firem a možností na jednou. Doporučím teda svoji alternativu https://www.arecenze.cz/test-matraci/
ilukas25
11.1.2019 - 13:23
0|0

ilukas25
Tady najdeš tipy na nejlepší matrace, jako inspirace dobrý. https://www.rankito.cz/nejlepsi-matrace/
Terka.hork
3.6.2020 - 13:59
0|0

Terka.hork
Zdravím! Já jsem si koupila matraci tady :) https://comfortmatrace.cz/katalog/ Ceny fakt super! A na blogu mají články jak si matraci vybrat :) :1:

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -