Hlavní stránkaBoční panel
4.8.2015 - 16:04 | Budd2 | |
Nějaký zkušenosti ? Já to risknul nainstalovat a celkem pohoda i pro mě laika. Kromě stahování 3GB instalace to trvalo hodinu a půl + odzafajfkování všech bonzovacích aktivit. Jen ještě občas něco hledám, ale to není nic nového (u žádné verze OS ) ![]() Jo a momentálně dělám úklid disku a čumím že staré verze W (8.1) mi zabíraly 20GB , takže z tohoto hlediska určitě přínos ![]() | ||
Upraveno: 4.8.2015 - 16:06, Budd2 |
Celkem stránek: 2 | ||||
12 |
![]() ![]() | 5.8.2015 - 13:01 | | | ||
Mortina | ||||
Ja mam furt 7...a koukam ze mi asi uniklo 8 a 9 ![]() |
![]() ![]() | 5.8.2015 - 13:11 | | | ||
gucumatz | ||||
No, já je nechci. Mám sedmičky,jsem s nima spokojenej a kdybych dal desítky, nejspíš by mi nefungoval TUNE UP,OFFICE a další. ![]() |
![]() ![]() | 5.8.2015 - 17:59 | | | ||
Freja » Mortina | ||||
jsem chtěla napsat,že já mám čtyřky ![]() ![]() ..ale mám taky sedmičky,prej jsou nejlepší,říkal ten pán,co m ichodí opravovat počítač... ![]() Takže vlastně nemám nic do diskuse ![]() |
![]() ![]() | 5.8.2015 - 18:08 | | | ||
Mortina » Freja | ||||
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() | 5.8.2015 - 18:09 | | | ||
Freja » Mortina | ||||
Noco,snaha byla ![]() ![]() |
![]() ![]() | 6.8.2015 - 7:29 | | | ||
Glimmer Man » Freja | ||||
Kdybys měla sedmičky, to bych asi vloni na tom srazu všimnul... |
![]() ![]() | 6.8.2015 - 7:32 | | | ||
Freja » Glimmer Man | ||||
Noooo,ajťák a příjde s takovou pitominou! ![]() ![]() Nic jinýho k tématu nemáš? |
![]() ![]() | 7.8.2015 - 19:31 | | | ||
Budd2 » Freja | ||||
Ste furt nějak pozadu, čtyřky, sedmičky ani osmičky mě dávno nezajímaj ![]() ![]() |
![]() ![]() | 12.8.2015 - 20:54 | | | ||
10_GOTO_10 | ||||
Osmičky jsou max. do čeho jsem zatím ochoten jít (viz Lucie Wild a její 32H ![]() Navíc je již teď téměř jisté, že W10 si budou žít vlastním životem, zcela bez jakékoli kontroly uživatele... |
![]() ![]() | 12.8.2015 - 21:20 | | | ||
Budd2 » 10_GOTO_10 | ||||
Osmičky byly divný, bohužel předinstalovaný. To bych radši W7. Zatím nelituju. W10 jsou pro mě přehlednější a řekl bych i rychlejší. No co nadělám, dokud žijou tak snad nebudu muset koukat na blue dead obrazovku. ![]() |
![]() ![]() | 17.8.2015 - 11:34 | | | ||
Mortina » Budd2 | ||||
A ted je rec o pocitaci nebo o podprsence? Sem se nejak ztatila ![]() |
![]() ![]() | 17.8.2015 - 12:23 | | | ||
Jani » Mortina | ||||
Od začátku sem chci napsat, že mám jedničky a úplně mi to stačí, jsem spokojená ![]() Ty vadný implantáty, to musí být peklo ![]() ![]() |
![]() ![]() | 17.8.2015 - 12:30 | | | ||
Mortina » Jani | ||||
Cokoliv nad 4 je vadny. ![]() |
![]() ![]() | 17.8.2015 - 12:35 | | | ||
Jani » Mortina | ||||
No jo, pak je problém se zemskou přitažlivostí, jak porád slyším ty vtipy ![]() |
![]() ![]() | 17.8.2015 - 12:40 | | | ||
Mortina » Jani | ||||
Myslim ze pak uz je problem se vsim...pocinaje oblecenim, sportem konce. ![]() |
![]() ![]() | 17.8.2015 - 12:42 | | | ||
Budd2 » Mortina | ||||
Já už asi taky ![]() Ale napadlo mě jak vydělat nějakou tu pětku na novém logu pro Microsoft. Do toho okna bych umístil obrázek slečny s příslušně velkýma - podle aktuální verze ![]() |
![]() ![]() | 17.8.2015 - 12:48 | | | ||
Mortina » Budd2 | ||||
Bohusu...ty budes milionaru posrane ![]() ...ehm...a bude verze pro zeny? ![]() ![]() |
![]() ![]() | 17.8.2015 - 12:52 | | | ||
Budd2 » Mortina | ||||
15ky jsou ty, co se hází přes rameno ? Jo to by bylo sexy ![]() ![]() |
![]() ![]() | 17.8.2015 - 12:59 | | | ||
Mortina » Budd2 | ||||
A ted myslis damskou nebo panskou verzi? Priznavam ze oboji mi trochu nahani hruzu. ![]() |
![]() ![]() | 18.8.2015 - 16:17 | | | ||
10_GOTO_10 » Budd2 | ||||
ok, jsi uživatel a vybral jsi si. Jsem ještě koukl jak je to s odesíláním uživatelských dat a uživ.anonymitou. Nedávno jsem se totiž zajímal, proč Office 2013 občas seká při psaní emailů v ...no, podle logů z Wireshark, Utlouk furt něco odesílá do/z inetu. Totéž (velká síťová aktivita) při používání word, excel.. Dovnitř není vidět, je to šifrované. Desítky to údajně "vylepšily" tak, že celý OS je jeden velkej keylogger - viz např. zde: http://www.zonecomp.cz/operacni-system-windows-10-smiruje-a-sbira-uzivatelska-data/ Takže u mne již rozhodnuto, nechci..naopak se budu držet sedmiček a XP (fakt není důvod to pro mne měnit), dokud drivery fungují. Jinak tu mám tip, pro uživatel, co chtějí zůstat v anonymite: https://www.torproject.org/projects/torbrowser.html.en (schováte se za jiného uživatele na druhém konci světa) ..Bohužel toto neřeší backdoory v nedůvěryhodném OS, takže ISP ani provozovatel serveru v ČR vás sice nemůže naprášit, kde a po čem brouzdáte - "nepozná vás" dle síťové komunikace, ale pokud jsou veškerá data odesílána online přímo z klávesnice (a divil bych se, kdyby neměli možnost zapnout na dálku i screenlogger), už je to problém. Pak pomůže už jen bezpečný operační systém včetně tor browseru - Tails https://tails.boum.org/, který si nahraješ přímo z RO CDéčka, takže nehrozí, že Ti do něj někdo z venku zavleče svůj spyware (respektive, pokud přeci, po dalším spuštění OS se jede opět z "čisté vody" ![]() |
![]() ![]() | 19.8.2015 - 19:57 | | | ||
No paráda ![]() ![]() |
![]() ![]() | 19.8.2015 - 22:35 | | | ||
Curva Cudná Lu | ||||
nosím čtyřky,ale mám pjetky ![]() ![]() |
![]() ![]() | 20.8.2015 - 7:10 | | | ||
Jani » Curva Cudná Lu | ||||
Jestli v tom můžeš dejchat, tak proč ne ![]() S botama o číslo menší by to asi bylo o mnoho horší......nebo snad to tak děláš se vším ? ![]() Vybavilo se mi, jak kráčím s velkým těhotenským břichm v normálním kabátu... ![]() | ||||
Upraveno: 20.8.2015 - 7:44, Jani |
![]() ![]() | 20.8.2015 - 9:46 | | | ||
Freja » Curva Cudná Lu | ||||
No,nevim,většinou se to dělá obráceně ![]() ![]() |
![]() ![]() | 20.8.2015 - 12:25 | | | ||
Tak fakt nevím, našel jsem tohle : http://pctuning.tyden.cz/software/ladeni-windows/36449-ladime-windows-10-nastaveni-soukromi-sluzeb-tipy-a-triky?start=7 Kde je pravda asi těžko zjistím, když se o tom i IT dohadují. Faktem asi bude, že MS může udělat nějaké rozhraní, kde si uživatel může nastavit on/off různých funkcí (sledování polohy, aktualizace, hlášení atd.) a ve skutečnosti nic nenastaví - resp. jen zobrazení pro sebe. A taky že si tyhle vychytávky nevědomky nenainstaluje v aktualizaci pro w7 nebo 8. Vychází mi z toho, že pokud budu chtít mít data v bezpečí, musím vytrhnout kabel s připojením a ustřihnout anténu wifině. Ovšem jak potom poslat mail, že ![]() |
![]() ![]() | 21.8.2015 - 17:57 | | | ||
Glimmer Man » Budd2 | ||||
Přestav si, že chodíš na oběhy pořád do stejný jídelny. Bude ti vadit, když si kuchař bude pamatovat, co máš rád a občas ti to nabídne?? Nebo si budeš myslet, že tě šmíruje a začneš chodit jinam? Hele, tahle anti-MS nálada je živena už z principu. Já jsem naprosto přesvědčenej, že každýmu v MS jsem totálně ukradenej i když si všechny šmíračky nechám zapnutý. Já s tím ale problém nemám, někdo možná má. Chápu. Chtít totální anonymitu na veřejné síti je asi stejnej nesmysl jako nebýt nikým viděn na ulici v Benátkách. Jen to asi někdo pořád není schopen pobrat. |
![]() ![]() | 21.8.2015 - 22:49 | | | ||
Budd2 » Glimmer Man | ||||
No právě, jenže každá mince má dvě strany i kdyby šlo jen o blbou reklamu. Jsou věci, které nikam na web nepíšu, nikde nelajkuju, reklamy ignoruju. A Adblock mám zapnutej i když se to lecjaké stránce nelíbí ![]() ![]() |
![]() ![]() | 24.8.2015 - 21:41 | | | ||
Těžko říct... ale ten fanatickej odpor k MS produktům je někdy dost "lacinej". Hele, gůgl tě sleduje už dávno, a ještě to nikdo takhle masově neřešil. ![]() |
![]() ![]() | 25.8.2015 - 0:53 | | | ||
10_GOTO_10 » Glimmer Man | ||||
tak tak ..jsem jednou psal přes googlmail dopis a napsal jsem v něm něco jako "..že přikládám link..", no a před odesláním se mě gůgl zeptal, jestli to fakt chci odeslat, když píšu, že "přikládám" a v mejlu přitom nebyla žádná příloha??? ![]() ..tak to už začne být jeden fakt trochu parano.. ![]() ![]() Každopádně tyhle samoučící se systémy jsou vhodné právě na vyhledávání anomálií..Já v tom vidím velkou budoucnoust, zatím se to používá hodně k detekci útoků v síti, kdy je těžké předem určit nějaké konkrétnější markery a vyhodnocují se proto až výsledná chování podle agregovaných odezev z více zdrojů. Zatím tam ale furt ještě sedí člověk a říká co je/bylo "dobře" a co "špatně". |
![]() ![]() | 25.8.2015 - 7:50 | | | ||
Glimmer Man » 10_GOTO_10 | ||||
Hmmm, to je chytré... ![]() Já mluvil s píš o příkladu, když jsem jednou hledal něco o Citroenu C3 a teď na mě všude reklamní banery sypou nápisy "Sháníte Citroen C3?? U nás nejlepší nabídka...". Čili chápu maximální snahu o identifikaci uživatele, protože když mi budou nabízet kosmetiku, tak je šance prokliku minimální. | ||||
Upraveno: 25.8.2015 - 7:50, Glimmer Man |
![]() ![]() | 25.8.2015 - 12:55 | | | ||
Chytré by bylo, kdyby se Tě nejdřív zeptal, jestli si ho už sehnal ![]() Jinak tedy dost pochybuju o efektivitě tohoto druhu reklamy. Aspoň já se teda nepamatuju, že bych takhle něco koupil. Je to stejně otravné jako plná schránka reklamních letáků - nakonec to většina lidí hází bez čtení rovnou do krabice... Sice uznávám že v podvědomí zůstávají aspoň nějaké značky a názvy firem, ale když už člověk sedí u kompu, není takovej trotl, aby si neuměl dát do vyhledávače to, co ho opravdu zajímá a porovnat si výsledky. |
![]() ![]() | 25.8.2015 - 13:03 | | | ||
Jo , to vím. A asi nejen google, soudě podle toho, jaký všechny oprávnění požadují různé aplikace. Jenže gůgl má zatím relativně dobrou pověst (oproti MS nebo NSA a jinejm paranoidním organizacím ![]() | ||||
Upraveno: 25.8.2015 - 13:04, Budd2 |
![]() ![]() | 25.8.2015 - 13:50 | | | ||
Zkus otestovat jak je strejda g. chytrej . Napiš, že máš oběd s velkou přílohou, sedíš u kamen a přikládáš ![]() | ||||
Upraveno: 25.8.2015 - 13:51, Budd2 |
![]() ![]() | 26.8.2015 - 10:26 | | | ||
No jo, ale to mluvíš o sobě. Jenže jim nejde o tebe, ale o masy. A z tý masy se vždycky někdo chytí. Proč myslíš, že by existoval spam, kdyby nikdo nikdy na nic v něm nekliknul a nikdo ho nikdy neotevřel. Tam je finta ta, že to pošleš třeba miliónu lidí a 100 z nich na to klikne. A z nich deset třeba fakt koupí. To je lepší výtěžnost, než z jiný reklamy. |
![]() ![]() | 26.8.2015 - 10:30 | | | ||
Nevím jestli má MS špatnou pověst. Možná jí má jenom proto, že se neustále mluví o tom, že ji má. Když na chvíli zapomeneš všechno okolní a posoudíš sám podle svých zkušeností, třeba to tak hrozný nebude. |
![]() ![]() | 26.8.2015 - 11:32 | | | ||
No to jo, ale na masy je určitě mnohem účinnější televize. Spam považuju za dost zoufaleckej způsob ![]() ![]() ![]() ![]() | ||||
Upraveno: 26.8.2015 - 11:48, Budd2 |
![]() ![]() | 26.8.2015 - 11:47 | | | ||
No, je to dilema. MS rád nemám - celkově se mi nelíbí jeho politika. Beru to zatím jen jako "ekonomicky nutné zlo". Kdyby Apple neměl cca 2,5x dražší výrobky (ale jen 1,5x ![]() ![]() |
![]() ![]() | 26.8.2015 - 16:36 | | | ||
No jo, ale cena za reklamu v televizi je trochu jinde... ![]() |
![]() ![]() | 26.8.2015 - 16:36 | | | ||
Co se ti na ní nelíbí? |
![]() ![]() | 28.8.2015 - 13:44 | | | ||
Měl ses zeptat obráceně - co se mi na ní líbí ?... a byl bych pak hodně stručnej : nic ![]() Víš, já mám rád uživatelsky přívětivý věci, bez otravných a polofunkčních opiček. Rád bych si vybral, které věci chci používat, ne aby mi někdo nutil celý balík "bonusů". Pak bych rád, abych neměl problém připojit jakoukoli periférii a všechno fungovalo. Ne že připojím tiskárnu nebo skener a on mi pod novým OS nebude fungovat. Hlavně že W obsahují hafo ovladačů, jen zrovna ne ten, kterej potřebuješ ![]() Jo, už se to trochu lepší, ale pořád zlatej Android : stahuji- instaluji- hotovo - to celé v řádově kratším čase.Koupil jsem si telefon od Xiaomi a jsem fakt rád, že mi tam nenacpali Skype, FB ani Angry Bird ![]() ![]() |
![]() ![]() | 29.8.2015 - 10:07 | | | ||
Mortina » Budd2 | ||||
V tomhle je este "vetsi bratr" facebook ![]() ![]() |
![]() ![]() | 29.8.2015 - 10:15 | | | ||
Mortina » Budd2 | ||||
Ja pred casem dostala "bonus" windows live mesenger...nevim k cemu je, kde se vzal ani jak ho zrusit...to je udel nas podprumernejch uzivatelu...staci par aktualizaci a razem sedis u ciziho compu. ![]() |
![]() ![]() | 29.8.2015 - 13:53 | | | ||
ila | ||||
W10 sem W 10 tam... ve svých vlastních očích jsem klesla až ke dnu,poněvadž jsem si v práci dokázala odinstalovat program Office. Jako blbec, fakt!!! Že je něco špatně jsem pochopila u 3 kroku že 4, když mi na ploše začaly mizet tabulky ![]() ![]() ![]() No a protože to instaloval technik z jiné firmy, musela jsem mu zavolat, aby přijel a pokusil se to dát dohromady...a taky chce vědět, jak se mi to povedlo. No já vím jak....ale to nemůžu ani vyslovit. Jo, pondělí bude pro mé ego krapet potupné... ![]() | ||||
Upraveno: 29.8.2015 - 13:53, ila |
![]() ![]() | 29.8.2015 - 14:47 | | | ||
Budd2 » Mortina | ||||
No jo, máme těch bratrů už nějak moc. Na FB se dívám jako na velkej virus a za bratra ho tím pádem nechci, to bych mohl rovnou odinstalovat antivirák ![]() |
![]() ![]() | 29.8.2015 - 14:52 | | | ||
Budd2 » ila | ||||
Tak mu řekni, že je to taky jeho vina ![]() ![]() | ||||
Upraveno: 29.8.2015 - 15:00, Budd2 |
![]() ![]() | 29.8.2015 - 14:58 | | | ||
Budd2 » Mortina | ||||
Asi něco se zprávama - aneb bonzbloček ![]() Hele, nevím jestli to budeš mít ve své verzi stejně. Ve W10 se k tomu dostaneš takhle : Klik na ikonu Windows, pak Nastavení_systém_aplikace a funkce - a tam na to klikneš a buď to má nabídku odinstalovat nebo ne(což bývá u fičur W obvyklejší). Zkus a uvidíš, kdyžtak se to snad dá někde aspoň zakázat nebo vypnout. |
![]() ![]() | 29.8.2015 - 17:51 | | | ||
ila » Budd2 | ||||
![]() |
![]() ![]() | 9.9.2015 - 11:19 | | | ||
Mortina » Budd2 | ||||
Ja uz zkousela kde co...on tam je ale kdy ![]() ![]() |
![]() ![]() | 13.9.2015 - 15:23 | | | ||
Budd2 » Mortina | ||||
No jestli máš ráda modrou, tak o nic nejde ![]() |
12 |
Osho Zen karta na každý den: | 22.12.2022 |
Osho Zen karta na každý den: | 21.12.2022 |