... prezentuj to své ...

spiritualita, prožitky, znalosti

Diskuze

Hlavní stránkaBoční panel

Kohót

21.9.2015 - 13:39Baruška.Bára
Stejně jako nerada chodím v terénu podle mapy, tak i nerada vařím dle kuchařek... Tak jsem si holt dnešní recept vymyslela a ono to kupodivu vůbec není špatný :4:
KOHOUTEK ÁLA JÁ :6:
1 větší cibulku orestujeme dozlatova na slunečnicovém oleji
přidáme maso z kohouta a oprančíme jej z obou stran
jakmile toto máme,přisypeme
1 větší červenou papriku nakrájenou na čtverečky
1 polívkovou lžíci Mahá koření (je v tom mletý kmín,hořčičné semínko a koriandr)
a promícháme
Po chvilce přilejeme
asi 1/2 litru zeleninového vývaru (maso musí být ponořené, takže záleží na velikosti kohouta)
pokud je vývar slabý,tak přisolíme, já dala čajovou lžičku
na to trošku pepře a kari koření
Kdo se bojí "tlakáče" jako já :9: , tak přiklopí pokličkou a vaří do změknutí kohouta. Já jej měla za hodinu a čtvrt, ale podotýkám, že byl z domácího chovu a byl mladý.
V tuto chvíli maso vytáhneme a vykostíme.
Pokud někdo chce, tak rozmixuje omáčku, ale já ráda kousky zeleniny, takže mi to nevadilo.
Do omáčky přilejeme "majdu" z
2 lžic Hrašky
a dvakrát tolik mléka (nebo stačí voda a mouka)
Necháme povařit dvacet minut a nakonec podáváme. Já si k tomu udělala rýžové těstoviny.
Zdobíme Nivou a čerstvou paprikou.
A je to mňamka :44:

Příspěvky v diskuzi (0)

Tato diskuze je zatím prázdná.

Nejnovější články

Osho Zen karta na každý den:
22. prosince 2022 - PROCITNUTÍ

22.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
21. prosince 2022 - SEN

21.12.2022

Osho Zen karta na každý den:
20. prosince 2022 - SAMOTA

20.12.2022

Nejživější diskuze

Dnes: -
Včera: -